mám nyní šest slepic a jednoho kohouta, dvě slepice, koupené jako kuřice, jsou od podzimu, kohout od jara a pak jsem asi před měsícem koupila "vynesené slípky", celkem čtyři. Nejprve všechny čtyři byly proháněny od domácích, ale dnes už se to srovnalo, jen jedna z těch zubožených je ustavičně napadána a skoro více těmi, které přišly s ní taky jako vynesené. Jsou na ni opravdu kruté, nasedají na ni jako kohout, štípou ji do hlavy, pořád vypadá zuboženě a na rozdíl od těch tří se ani moc nezapeřuje, vytrhávají to z ní
ta chudinka je ta vyděšená, že se bojí i do kurníku, raději spí někde schovaná v zahradě a není k nelezení, je permanentně vyděšená, co mám dělat, aby ji ostatní slepice nechaly na pokoji. Zabití nepřichází v úvahu.
dík za radu.
Vám je těžko radit. Já bych vynesené slepice nekoupil ani na polívku. Dejte ji do nějaké ohrádky do stínu a počkejte až ji peří doroste pak ji pusťte mezi ostatní. Zvyšte dávku minerálu a vitaminu a co nejpestřejší stravu kopřivy, česnek třeba medvědí nadrobno nakrájet do navlhčené šrotové míchanice. Přeji Vám ať si ostatní slepice na Popelku rychle zvyknou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

prázdniny
napsal(a):
bez osobní invektivy byste to nedal?
jí ji držím stranou a přilepšuju, ale obávám se, že oddělení je nijak nesbližuje, zato ona přežila. Někdo i doporučil ostříhnout jí peří nejlépe z okolí kloaky a omašlovat tím agresory, co myslíte vy?
to nepomůže.
pokud jí nechcete zabít, pak opravdu můžete dělat jen to, že jí ubytujete bokem a počkáte, až se tam dá dohromady. pak jí můžete opeřenou zkusit dát k ostatním.
je možné, že to nevyjde a pak asi budete muset postavit ještě jeden kurník a téhle šikanované zkusit pořídit jiné kamarádky.
druhý kurník zamítám... ale když teď tu chudinku odděluju, vidím, že si vyhlídly, potvory, jinou, ale ta je statnější.. Kdysi jsem četla, že při pozorování slepic se ukázalo, že trápení druhých mají v povaze a že ta nejubližovanější si jediná dovolí na šéfku skupiny... zatím jsem to nevysledovala.