petan83
napsal(a):
Prosim o radu cim krmit od narozeni bazanti kurata? Vim ze jsou prvni tydny zivota hlavne hmyzozravy, ale nechci krmit krmnou smesi pokud to nebude opravdu nutne, takze mi jde o to cim se daji krmit co jim muzu doma nachystat.
Dobrý den,
před 50 lety, když jsem začínal a nebyli dostupné kvalitní směsi pro kuřata jsem vyráběl a první 2-3 týdny krmil tuto míchanici:
Vařená 2 nastrouhaná vejce,1 nastrouhaná velká mrkev, nastrouhaný tvrdý tvaroh (asi 3 lžíce), jemně nakrájený řebříček obecný (2 lžíce), asi 3 lžíce strouhanky,2lžičky převařených a pomletých vaječných skořápek a 2 lžičky KONVITU.
Je třeba každý den čerstvou.
Zdraví Míla tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den,
před 50 lety, když jsem začínal a nebyli dostupné kvalitní směsi pro kuřata jsem vyráběl a první 2-3 týdny krmil tuto míchanici:
Vařená 2 nastrouhaná vejce,1 nastrouhaná velká mrkev, nastrouhaný tvrdý tvaroh (asi 3 lžíce), jemně nakrájený řebříček obecný (2 lžíce), asi 3 lžíce strouhanky,2lžičky převařených a pomletých vaječných skořápek a 2 lžičky KONVITU.
Je třeba každý den čerstvou.
Zdraví Míla tragopan.
Dekuji za informace. Bazantici maji uz 3 dny a dari se jim, nakonec si nasli zalibu v rozmixovanem vajicku a varenym rozmixovanym kurecim a libovim vepr.masem. urcite pridam ty varene drcene skorapky. Jinak sem tam zobkaji i srot (kukurice, psenice, jecmen) s pridavkem plastinu. Dnes pridam i tu mrkev. Tvrdy tvaroh jsem nikde v obchode nevidel, zkusil jsem jim dat klasicky ale jen jim nejede.