Dobrý den,
poradí někdo s pohlavím u 5 kuřat- 8týdenní araukan, prosím..
slovensko
napsal(a):
Povedal by som, ze tri kohuty tam su. Keby ste nafotili len hlavu s hrebenov, bolo by to presnejsie.
Děkuju zkoušela jsem nafotit jen hlavu ale kvalita nic moc :( 1.kuře.
vvikki
napsal(a):
Ještě se zeptám kdy se to dá poznat s jistotou, ať jim kdyžtak začneme hledat nový domov?
pozrite perie na chrbátiku...ak tam majú perie to špicata na konci a tak isto aj také akoby " lesklé je ", tak to je kohútik, ak je perie naopak guľaté na konci, tak je to sliepočka...nakoľko každý kohút má sedlový záves, tak by to mal mať aj každý mladý kohútik.
možno ešte u nich nebude tak viditeľné, ale skúste poriadne pozrieť na chrbátiku a pred " chvostom ".
Pridal by som fotku, ale neviem nájsť tu foto, kde je to zobrazene aj kohut aj sliepka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

2,3, a 4 jsou podle mne slepičky,5 je kohout a u 1 si podle fotek jistý nejsem.
Peří v sedlovém závěsu slepička a kohout - viz kresba a obrázky. Je to v 6-8 týdnech 100% spolihlivé. Dana.
martikna
napsal(a):
Podľa mňa sú 4 sliepočky a jeden kohútik (na uplne prvej fotke na pravo, podla sfarbenia). Alebo tak ako píše bohemiagall.
Take si myslim, ze prvni je urcite kohoutek, ma uz viditelne prokrveny hrebinek, dalsi tri jsou slepicky, patou si nejsem jista, ma hrubsi vyraz v obliceji, :)přesnější bude asi metoda pericek v sedlovem zavesu, jak pise ovecka..
Omlouvám se, že píši až teď byla jsem mimo internet. Aby se to nepletlo označím kuřete A, B, C, D, E...
Kuře A:.
Připadá mi, že i A by mohl být kohout. V sedlovém závěsu to vypadá, že se rýsuje špičaté peří. Dana.