Hezký den, chtěla bych znát váš názor. Slepička sedí na vajíčkách, v úterý by se měly líhnout a zřejmě z toho nic nebude Je lepší jí odkvokat nebo nechat sedět ještě jednou? Vloni se mi stalo něco podobného, to jsem kvočnu sedět nechala a myslím, že jí to nijak neublížilo. Ale chtěla bych znát názor ostatních. Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hanka H.
napsal(a):
Hezký den, chtěla bych znát váš názor. Slepička sedí na vajíčkách, v úterý by se měly líhnout a zřejmě z toho nic nebude Je lepší jí odkvokat nebo nechat sedět ještě jednou? Vloni se mi stalo něco podobného, to jsem kvočnu sedět nechala a myslím, že jí to nijak neublížilo. Ale chtěla bych znát názor ostatních. Děkuji moc.
Pokud to nevíte jistě, jestli jsou oplozená, nechte ji den dva navíc, pro klid duše, ale potom bych ji odkvokal. Sezení na vejcích je pro slepici dost vysilující, moc nežere, energii spotřbovává na vytvoření tepla pro vejce. Takže ji nechte zregenerovat.
Hanka H.
napsal(a):
Nebo jí pořiďte od někoho z líhně 1-3 denní kuřata a večer je pod ni nastrkejte. Bude šťastná, že něco vyseděla. Kuřata ale nesmí být starší.
Mám to odzkoušené. Kuřata takto vzala kvočna, která kvokala teprve týden i kvočna, která seděla 4 týdny "nasucho" (bez vajec). A v pohodě je odvodily.
Hanka H. - Napište, jestli se něco vylíhlo a nebo jestli jste podkládala kuřata.
láďa42 - Je to různé, vloni v srpnu jsem odkvokávala 3 týdny, všemi možnými způsoby, a nepovedlo se. Nakonec jsem jela pro vajíčka Orpingtonek, vylíhlo se v září 8 kuřat a vodila je až do Vánoc. Letos jedna z těch mladých Orpin začala kvokat začátkem května a odkvokaná byla za půl dne. Stačilo ji dát do klece, která má dno udělané z kovové mřížky a když jsem ji odpoledne pouštěla proběhnout a nažrat, bylo najednou po kvokání. Asi je to u každé slepice jiné. Způsoby odkvokání jsou různé od máčení ve studené vodě, zavírání do bedny nebo zavěšení do pytle. Já jsem zkoušela i Acylpyrin na snížení teploty. Letos pomohla ta klícka zavěšená na stromě, někdo dává do drátěného koše.

láďa42
napsal(a):
Dobrý den chci vás poprosit o radu jelikož jsem začátečník zakoupil jsem si 5 kuřic asi po měsíci začali snášet někdy 4 někdy5 vajíček asi po dvou měsících začala jedna kvokat je to normální? Jak se dá odkvokat, moc vám děkuji za radu.
Předpokládám, že ty kuřice jsou nosní hybridi, u kterých kvokavost není žádoucí. Není normální, aby kvokala takto mladá slepice, navíc ty mladé nebývají dobré kvočny. Odkvokávání se provádí tak, že se musí slepice jakoby vychladit, takže vykoupat ve studené vodě (nejlépe 2x-3x za sebou) nebo dát na dva dny do klece s mřížovaným nebo pletivovým dnem. Hybridky to někdy vzdají i po krátkém odkvokávacím zákroku.

napsal(a):
Předpokládám, že ty kuřice jsou nosní hybridi, u kterých kvokavost není žádoucí. Není normální, aby kvokala takto mladá slepice, navíc ty mladé nebývají dobré kvočny. Odkvokávání se provádí tak, že se musí slepice jakoby vychladit, takže vykoupat ve studené vodě (nejlépe 2x-3x za sebou) nebo dát na dva dny do klece s mřížovaným nebo pletivovým dnem. Hybridky to někdy vzdají i po krátkém odkvokávacím zákroku.
vys... už se konečně na to koupání, netrapte ta zvířata blbými pověrami. stačí dát slepici na pár dní do prostoru, kde si nemůže zahřát odspodu. prázdný kotec v králíkárně bez podestýlky, přiklopit košem v garáži nebo ve stodole nebo kdekoliv, kde je studená podlaha... dejte jí tam normálně krmivo a vodu a jí to přejde.
Bodlinko presne tak...kdyz ctu, jak kvocnu "chovatele" namaceji do studene vody a jine hruzy, mam chut je take namočit ! neplanovanou kvocnu strčim do kralikarny bez podestylky, dam ji dobre krmeni, vodu, podotykam k piti, a necham ji asi tydem zavrenou, samozrejme denne cistit...prave ted mi takto po tydnu kúry snesla vajicko, tak dostala milost
Tak to je super, nemusíte shánět cizí. Já měla smůlu. Loňská slepice špatně seděla, slejzala z hnízda a courala po zahradě, musela jsem ji nahánět, aby se vrátila. Nakonec jen 2 kuřata, z toho 1 uhynulo po vylíhnutí, další nedolíhnutá jsem 24. den vyhodila. Teprve až po týdnu jsem sehnala kuřata, aby nechodila s jedním a bez problémů je vzala. Tak ať se daří. Zuzana.