Kvocna zere vejce

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2018 12:31
marion108

XXX.XXX.72.163

Dobrý den, mojí matce sedla maranská slepička. Seděla týden v pohodě a teď se pod ní vždy najde jedno vejce naklované. Je oddělená, z hnízda se může protáhnout kdykoli, krmení má, prostě stejně jako každý rok... Nevíte čím to může být.

10.6.2018 13:04
ovecka

XXX.XXX.174.159

Nejsou to neoplozená vejce? Některé slepice je likvidují. Dana.

10.6.2018 13:10
marion108

XXX.XXX.72.163

ovecka napsal(a):
Nejsou to neoplozená vejce? Některé slepice je likvidují. Dana.

Myslím, že je to možné, neviděla jsem to. Jen mi včera nešťastně volala, tak jsem si říkala, že se tady poptám.
Asi to tak bude. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2018 13:40

marion108 napsal(a):
Myslím, že je to možné, neviděla jsem to. Jen mi včera nešťastně volala, tak jsem si říkala, že se tady poptám.
Asi to tak bude. Děkuji.

Jestli to ovšem dělá každý rok, jak píšete, tak bych takovou kvočnu vícekrát nenasazoval. Ne vždy je slepice dobrá kvočna.

10.6.2018 13:42
marion108

XXX.XXX.72.163

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to ovšem dělá každý rok, jak píšete, tak bych takovou kvočnu vícekrát nenasazoval. Ne vždy je slepice dobrá kvočna.

Ne já jsem to myslela tak, že ma stejné podmínky jako každý rok. Vejce nam loni žrali potkani, letos se je povedlo vyhubit.

10.6.2018 13:49

marion108 napsal(a):
Ne já jsem to myslela tak, že ma stejné podmínky jako každý rok. Vejce nam loni žrali potkani, letos se je povedlo vyhubit.

Aha, to jsem to špatně pochopil. A nemohla být se slabší skořapko a prasknout? Pak je sežere. Přeci jen je maranska kus slepice.

10.6.2018 21:43
ančovička1

XXX.XXX.33.83

Mela byste vajicka prosvitit a vyradit neoplodnena..take si myslim, ze slepice likviduje neoplodnena..dneska jsem prosvecovala vajicka mobilem, jak psala bodlinka a JDE TO!

10.6.2018 21:50
marion108

XXX.XXX.72.163

ančovička1 napsal(a):
Mela byste vajicka prosvitit a vyradit neoplodnena..take si myslim, ze slepice likviduje neoplodnena..dneska jsem prosvecovala vajicka mobilem, jak psala bodlinka a JDE TO!

Není to moje kvočna, ale mojí matky.
O prosvědcování jsem jí říkala, ale nějak jí to nešlo.

15.6.2018 13:04
ladd

XXX.XXX.34.41

marion108 napsal(a):
Není to moje kvočna, ale mojí matky.
O prosvědcování jsem jí říkala, ale nějak jí to nešlo.

Jestli jsou to maransčí vejce, tak to asi prosvítit nepůjde.
Ze zbytků vajec by se podle krve, žilek už snad dalo poznat, zda se tam zárodek vyvíjel, či ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík