Dobry den, muzete mi nekdo prosim poradit. U jednoho kurete perlicky jsem zpozoroval hned po narozeni ze ma stocene prsty do strany, nicmene chodilo bez problemu. Asi po 5 dnech se chuze zacala zhorsovat a dnes se jiz na nohy nepostavi, jen se snazi poskakovat nebo lezi. Zrejme ho budu nucen utratit. Ale zajimalo by me o co se jedna a zda mam pri dalsim lihnuti takove kurata ihned utratit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

příčin je vícero možných, genetika, příbuznost rodičů, nízká vlhkost při inkubaci nebo pří líhnutí, špatná výživa rodičovského hejna...
a ano, je úplně nejlepší jakkoliv postižená kuřata utrácet hned po vylíhnutí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
příčin je vícero možných, genetika, příbuznost rodičů, nízká vlhkost při inkubaci nebo pří líhnutí, špatná výživa rodičovského hejna...
a ano, je úplně nejlepší jakkoliv postižená kuřata utrácet hned po vylíhnutí.
Sance pribuzenskeho vztahu tam mozna byt mohla, kupoval jsem od velkochovatele pred rokem 21 kurat, sice odchytaval z velkeho mnozstvi ale sance tam je. Vlhkost jsem udrzoval pri lihnuti jak ma byt, vyziva rodicu je kvalitni, ale je fakt ze u jedne perlicky je tato vada take, ale chodi celkem bez problemu, takze i genetika mohla sehrat svou roli. Casto jsem tuto vadu videl u krut v drubezarne, meli stocene prsty nebo o vytocene cele nohy do X.