Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlavně nosná plemena a také všichni nosní hybridi jsou šlechtění tak, aby nekvokali. Ke kvokání je asi nepřinutíte. Jestli na tom vážně trváte, tak si kupte kvočnu dobře kvokavého plemene. Nebo můžete zkusit ubrat bílkoviny, zkrátit den (trochu pozdějším vypouštěním, kdy pak zase začnete den postupně prodlužovat), krmit více ječmene a po krátké době naplnit hnízdo podkladky nebo tam vejce nechávat, některé slípky si pak usmyslí, že hnízdo už je plné a rozkvokají se.
Pokud je k tomu nějak nepřivedete, nemají si co rozmýšlet, jsou nosné a když se mají dobře, tak Vám ponesou. Možná bude stačit jen nesbírat vejce a nějaká sedne.
Nebo si můžete nechat kuřata vylíhnout v líhni, vzhledem k teplotě venku je můžete relativně rychle otužit (já jsem takováto kuřata začal po třech týdnech od vylíhnutí pouštět do volného výběhu, na noc byla doma bez zdroje tepla a po dalších dvou týdnech jsem je nastěhoval na trvalo ven).
Další možnost je ta zmíněná kvokavá slepice (plemeno), pod kterou vejce podložíte. Mezi plemena vhodná pro tento účel patří hedvábničky, zakrslé kočinky, zdrobnělé vyandotky, rousné zakrslé, brahmánky, sasexky apod. Nebo můžete koupit od kohokoliv kvočnu, na plemeni nebo jestli je to hybrid tady nesejde, prostě někomu začala kvokat slepice a ten člověk nechce kuřata, tak Vám ji prodá, vy pod ní vylíhnete kuřata a pak ji zařadíte do hejna nebo prodáte.
Jakub Erlec.
Ja jsem pred asi mesicem nechala v kurniku v jednom hnizde par vajicek, pred ctrnacti dny pridala macemy jecmen a jedna sumavanka od sobotu sedi. V pondeli jsem ji presunula na nova vajicka do maleho kurniku aby mella klid. Chvilku protestovala, ale pak sedla, dnes rano vylezla se nazrat a vyvencit. Takse tesim na kuratka, snad se nejake z 9 vajicek od Arakaun povede.