Škodná – ranní překvapení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2018 22:52
14.6.2018 23:24
ančovička1

XXX.XXX.16.17

To je mi lito...vite, co to mohlo udelat?vypada to na psa..je to mozne?

14.6.2018 23:50
jezeddák

XXX.XXX.226.31

Fakt kruté

14.6.2018 23:52
zntomas

XXX.XXX.73.100

Dobrý den, podle mě to spíše vypadá na kunu, podle té ukousnuté hlavy je jich škoda chudinek.My jsme měli asi před týdnem štěstí a kunu jsme chytli do sklopce na straku kterou jsme chtytli do želez na mrtvé kachně.Tet u nás pro změnu řádí zase liška...

15.6.2018 01:26

Lišák s mladýma, starou jsem zastřelil 22.5.Už je na něj políčíno-docela bych ho chtěl dostat živého.

15.6.2018 02:30
pohodný

XXX.XXX.23.126

Takže to byla od nich pomsta! Vy jste si začal!

15.6.2018 03:35

pohodný napsal(a):
Takže to byla od nich pomsta! Vy jste si začal!

Ona, byla u souseda a druhý den jsem si na ní počkal.

15.6.2018 05:44
paskov244

XXX.XXX.120.12

Byla to kuna, liška určitě ne ta by to všechno nepovraždila ale chodila by si k vám jako do spižírny.

15.6.2018 07:07
horal

XXX.XXX.13.30

Podobně jsem dopadl já loni. Jenomže já slovil lišáka a nějaké dva týdny na to přišla liška s liščaty a v čase od 12°° do 15°°udolaly 27 slepic. Tři nebo čtyři odnesly a zbytek zůstal tak jak to zamordovaly. A letos známému během dopoledne 56 slepic. Ano padesát šest.

15.6.2018 08:17
2mazutak

XXX.XXX.3.12

já takto dopadl minulé úterý,14 slepic a dva kohouti, všechno odnesla, čekala, až v půl páté otevřely automaty na fotosenzor.zbyly mi pouze dvě slepičky, co byly v separaci na odkvokání.ted čekám, jestli se mi jí podaří chytit do sklopce s živou návnadou.

15.6.2018 11:48
ančovička1

XXX.XXX.16.17

Ja se jim ani nedivim, z neceho ty lisky zit musi, zvlášť, kdyz maji mlade..lesy zadne, remizky jakbysmet, to deti uz ani nevi, co toje, bazanta jsem naposled videla u silnice tak pred tremi lety a asi postedni tri vezli napodzim myslivci pysne na káře..

15.6.2018 12:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ona, byla u souseda a druhý den jsem si na ní počkal.

Lišák mam ho na fotopasti.

15.6.2018 13:21
martin b

XXX.XXX.161.40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lišák s mladýma, starou jsem zastřelil 22.5.Už je na něj políčíno-docela bych ho chtěl dostat živého.

Dobrý den,
jestliže střílíte, předpokládám, že jste myslivec. Jako myslivec určitě máte k přírodě a zvěři dobrý vtah a chápete důvod, proč to lišák s mladými provedl. Proto Vám přeju aby jste je ulovil a normálně zneškodnil a věřím že se z těchto důvodů nesnížíte k tomu, aby jste se jinak mstil.

15.6.2018 13:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Já bych asi šla jinou cestou než je likvidace živých bytostí. Přece uprázdněný revír brzy vyplní jiný predátor. Pokud chceme, aby naše chovaná zvířata přežila, měli bychom si je zabezpečit řádně. Někdy je nutno přikročit i ke stavbě voliéry atd. Jinak odstraňujete následek a ne příčinu.
Proč byste ho chtěl dostat živého? Jistě dodržujete zákony, jako myslivec.

15.6.2018 15:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

martin b napsal(a):
Dobrý den,
jestliže střílíte, předpokládám, že jste myslivec. Jako myslivec určitě máte k přírodě a zvěři dobrý vtah a chápete důvod, proč to lišák s mladými provedl. Proto Vám přeju aby jste je ulovil a normálně zneškodnil a věřím že se z těchto důvodů nesnížíte k tomu, aby jste se jinak mstil.

velmi se osvědčily medvědí a tygří výkaly.

15.6.2018 15:25
lupus4

XXX.XXX.68.110

horal napsal(a):
Podobně jsem dopadl já loni. Jenomže já slovil lišáka a nějaké dva týdny na to přišla liška s liščaty a v čase od 12°° do 15°°udolaly 27 slepic. Tři nebo čtyři odnesly a zbytek zůstal tak jak to zamordovaly. A letos známému během dopoledne 56 slepic. Ano padesát šest.

tož nezbývá, než si opatřit PSA

za tržbu z vajec od 56 slepic "ušetří" na voříška za pár dnů...

15.6.2018 15:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak možná liška, když vidí 56 slepic, tak si řekne: Tenhle jedlej druh bytosti se tu na tak malém prostoru podezřele rozmnožil. Je třeba s tím něco udělat, všichni by tu neměli co jíst.

15.6.2018 15:58
ančovička1

XXX.XXX.16.17

Mate pravdu, Janinko, urcite to byla liška Bystrouska jenom si nestihla ulovek odnest pro hladove deti do nory, chudinka..ja zachranuji zivot kazdemu ohrozenemu tvorovi, i pro tu lisku mam pochopeni..kdyz treba chytime na dvorku jezka, vezmem ho do prepravky a odvezu ho k lesu dal od lidi, aby neskodil..coz to takhle udelat s lapenou liskou?nebo jako zarputili chovatele jednoho druhu vyhladime druh jiny?mame na to pravo?

15.6.2018 17:03
bery25

XXX.XXX.93.85

samozrejme ze mame, sme predsa na vrchole potravinového reťazca jedine ze by som v lese stretol hladneho medveda

15.6.2018 17:32
ančovička1

XXX.XXX.16.17

to u nas v lese tak potkam nanejvýš hladoveho myslivce

15.6.2018 17:40
bery25

XXX.XXX.93.85

no pozor, aby si na vas ten myslivec nepochutnal, viem ze maju dvojnohe srnky radi zase u nas v narodnom parku poloniny, je ich tu viac ako by malo.

15.6.2018 20:42
ančovička1

XXX.XXX.50.76

noo, se srnkou by si me mohl splest tak pred dvaceti lety, dnes uz by to byla ta medvedice, to by rychle utikal

15.6.2018 21:05
bery25

XXX.XXX.93.85

15.6.2018 21:40
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

jahodapavel napsal(a):
velmi se osvědčily medvědí a tygří výkaly.

nefunguje jedině elektrika.

16.6.2018 01:05
zntomas

XXX.XXX.73.100

Liška která loví slepice (takže každá když má příležitost) a nemá právo na život a kdo tvrdí že má tak je člověk který bydlí v panelákovém domě a přírodu vidí jen přes televizi a internet kde všude vidí:Chudáčči liščátka zakážeme norování je to nehumální, chytání do želez zakázano liška trpí... brečí se u toho zakládají se petice a další sra*ky.Ale že liška umí vychitat za noc i přes den celý kurník to nikoho nezajímá.K nám taky zašla a vidět lišku která drží vaší slepici v tlamě, to už se v člověku něco hne.Osobně kdybych lišku chytlil vůbec bych se s ní nemazlil uboudal bych jí k smrti nebo propích vidlema. A ještě směju se u komentářů typu:tak je máte špatně zabezpečený to kolem mých vlastních slepic mám stavět 12 metrový betonový zdi nebo co, aby ta rezavá ku*da mi nežrala to co chovám? Jo a podle mého když máte příležitost ke slepicím dejte České Husy ti jsou nejlepší hlídači měli jsme housera z husou kteří málem při hlídaní housat lišku umlátili křídli k smrti.
Ale záleží na povaze hus to je pravda každá není stejná... Omlouvám se za někdy nevhodné výrazi ale když je řeč o lišče mám zatmění.

16.6.2018 06:08
paskov244

XXX.XXX.120.12

Je mi s Vás špatně, nikdy bych Vás nechtěl potkat pane znotomas.

16.6.2018 10:24
stepka

XXX.XXX.225.10

zntomas napsal(a):
Liška která loví slepice (takže každá když má příležitost) a nemá právo na život a kdo tvrdí že má tak je člověk který bydlí v panelákovém domě a přírodu vidí jen přes televizi a internet kde všude vidí:Chudáčči liščátka zakážeme norování je to nehumální, chytání do želez zakázano liška trpí... brečí se u toho zakládají se petice a další sra*ky.Ale že liška umí vychitat za noc i přes den celý kurník to nikoho nezajímá.K nám taky zašla a vidět lišku která drží vaší slepici v tlamě, to už se v člověku něco hne.Osobně kdybych lišku chytlil vůbec bych se s ní nemazlil uboudal bych jí k smrti nebo propích vidlema. A ještě směju se u komentářů typu:tak je máte špatně zabezpečený to kolem mých vlastních slepic mám stavět 12 metrový betonový zdi nebo co, aby ta rezavá ku*da mi nežrala to co chovám? Jo a podle mého když máte příležitost ke slepicím dejte České Husy ti jsou nejlepší hlídači měli jsme housera z husou kteří málem při hlídaní housat lišku umlátili křídli k smrti.
Ale záleží na povaze hus to je pravda každá není stejná... Omlouvám se za někdy nevhodné výrazi ale když je řeč o lišče mám zatmění.

další mstitel a b.b ala nomád, co nevidí dál, než na hranici svého dvorka...NO neuhlídá ?

16.6.2018 10:58
bery25

XXX.XXX.93.85

tak neviem preco sa tak zntomas rozpisal, ale ja ked chytim lisku, tak ju polovnikom odnesiem zastrelit, aj ja som uz prisiel o hydinu, proste bola liska sikovnejsia ako ja

16.6.2018 11:53

zntomas napsal(a):

Blahoslavení chudí duchem.
Taková zatmění máte často? Řešte to s odborníkem, to není sranda.

Nezlobte se, ale asi všichni chovatelé vědí, co je to škodná, aj mě dovádí občas k nepříčetnosti, ovšem toto jen tak někdo nevyplodí.

16.6.2018 17:43
gajdovka

XXX.XXX.221.172

zntomas napsal(a):

ale prosím Vás, mě vloni liška zahubila 10 hus, nepáře se.

20.6.2018 06:29
nomad72

XXX.XXX.234.128

stepka napsal(a):
další mstitel a b.b ala nomád, co nevidí dál, než na hranici svého dvorka...NO neuhlídá ?

https://www.youtube.com/watch?v=DpcabkotjLo

20.6.2018 06:59
nomad72

XXX.XXX.234.128

zntomas napsal(a):

100% pravda ! na veky vekov a nikdy inak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík