Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2018 22:40
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dobrý večer, našli sme dnes v lese toto vtáčatko, ledva sa stiahlo z cesty, trošku vedelo poletieť, ale akurát tak cez cestu, tam sa učupilo ku konárom a tam som ho aj chytila, bez problémov, jednou rukou.

Rada by som vedela, o aký druh vtáka sa jedná, viete mi pomôcť ?

17.6.2018 22:59
zntomas

XXX.XXX.73.100

Dobrý den podle mě to vypadá na dospělou křepelku japonskou někomu asi utekla z klece a zatoulala se do lesíka...Jestli si jí chcete nechat a máte slepičky dejte jí nákou pšenici nebo nejlépe granule pro nosnice..

17.6.2018 23:17
Horsana

XXX.XXX.40.140

Vďaka :)

Len foto skresľuje, ona nemá ešte pierka na chvoste a na chrbte, vyzerá ako mláďatko (ale nevyznám sa, len hádam). Práveže bola celkom hlboko v lese, na lesnej ceste, trochu záhada, ako sa tam dostala, ale nechá zo sebou manipulovať, aj chytiť sa dala veľmi ľahko.

Zajtra si ju vezme kamoška, len som chcela vedieť, čo je to za vtáka.

A iný druh zrna nevezme ? Vajíčko na tvrdo, ovsené vločky a také niečo ? Kúpila som narýchlo iba nejaký zob pre kanáriky, ale netvári sa na to veľmi.

17.6.2018 23:40
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dojemné, ale toto nebude ten prípad.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2018 21:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

zntomas napsal(a):
Dobrý den podle mě to vypadá na dospělou křepelku japonskou někomu asi utekla z klece a zatoulala se do lesíka...Jestli si jí chcete nechat a máte slepičky dejte jí nákou pšenici nebo nejlépe granule pro nosnice..

Taky jí mohlo něco ukrást chovateli a ona se osvobodila, proto možná nemá peří v ocase a na zádech.

19.6.2018 06:12
paskov244

XXX.XXX.120.12

Asi se dobře bavíte když čtete odpovědi na váš dotaz. Myslím že i za takovým účelem byl podán. Jsem přesvědčený že takových ptáků máte doma aspoň sto. Váš podraz je k pousmání vždyť ten váš pták má na drápku ještě zaschlou kuličku trusu, kdyby běhal po lese nikdy by ji nemohl mít.Tak příště něco lepšího.

19.6.2018 06:15
Timotej Skreno

XXX.XXX.114.106

Japonská prepelica

19.6.2018 09:30
Horsana

XXX.XXX.40.140

paskov244 napsal(a):
Asi se dobře bavíte když čtete odpovědi na váš dotaz. Myslím že i za takovým účelem byl podán. Jsem přesvědčený že takových ptáků máte doma aspoň sto. Váš podraz je k pousmání vždyť ten váš pták má na drápku ještě zaschlou kuličku trusu, kdyby běhal po lese nikdy by ji nemohl mít.Tak příště něco lepšího.

Ten zaschnutý trus som si všimla.
Mno, ja na diskusiu o hydine nechodím, tak nepoznám tunajšiu atmosféru, ale môžem vás ubezpečiť, že v byte okrem dvoch psov skutočne žiadne iné zvieratstvo nemám a nemala som.
Obviňovať ma z podrazu je skutočne zvláštne, netuším, ako vám to napadlo, vtáčika sme našli v lese a bude umiestnený v súkromnom azyle.

Že sa jedná o prepelicu som naozaj netušila, dokonca som si ju poplietla s mláďaťom, o vtáctvo sa vôbec nezaujímam a vôbec znamená, že nerozoznám druh, plemeno, spôsob chovu a tak podobne.

Chovám kone.

19.6.2018 09:31
Horsana

XXX.XXX.40.140

Timotej Skreno napsal(a):
Japonská prepelica

Dík :)

Ráno vydala dva nejaké priškrtené zvuky, nebude to kohútik ?

19.6.2018 12:21
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Kouhoutek zpívá ale slepička také tak něco málo breptá... Má zlaté prsíčka tak to určitě bude kohoutek. Mohl být taky v chovu společně s dalšíma kohoutkama, proto je třebas otrhaný jak po sobě skáčou... Ale bůh ví kde byl a jak žil..

19.6.2018 14:44
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

...

19.6.2018 16:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Njn, predpokladám, že ho niekto vyhodil, ale fakt neviem, to už sa nedozviem zrejme. A je to aj jedno.

Inak je to zlaté stvorenie, viem si predstaviť, že by som mala pár takýchto vtáčikov ako pet zvieratká.
Každopádne aspoň si o nich niečo naštudujem :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík