Araukany nežiaduce kvočanie

Araukany
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2018 19:00
Najchovatel.sk

XXX.XXX.114.106

Dobrý deň prajem chcem sa spýtať čo mám robiť som zúfalí mám kmeň 1:7, s toho 6my začalo kvočať a znášať bude kto? už mi hovorili namočiť do suda ale taký drastický som neni za rady vopred ďakujem

20.6.2018 11:31
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mne zatial tento rok nekvoka ani jedna.

20.6.2018 11:41
bery25

XXX.XXX.93.85

ten sud s vodou bude nejaky zazracny mne to poradili na agresivneho kohuta, ale tiez som to neskusal, tak neviem

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2018 12:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najchovatel.sk napsal(a):
Dobrý deň prajem chcem sa spýtať čo mám robiť som zúfalí mám kmeň 1:7, s toho 6my začalo kvočať a znášať bude kto? už mi hovorili namočiť do suda ale taký drastický som neni za rady vopred ďakujem

Odkvokání: hned na začátku, jakmile začnou, tak pod bedýnku do prázdné králíkárny, do garáže, na studenou podlahu, aby se nemohla odspodu zahřát. nebo do klece pověsit do prostoru, dát krmení bohaté na bílkoviny + vodu a do pár dnů to přejde. pokud se kvokání rozjede, obvykle to trvá déle, než se odkvokají.

20.6.2018 17:06
Najchovatel.sk

XXX.XXX.114.106

bery25 napsal(a):
ten sud s vodou bude nejaky zazracny mne to poradili na agresivneho kohuta, ale tiez som to neskusal, tak neviem

No ani ja neviem ale možno to skúsim aj keď sa mi do toho nechce ale znášať bude kto?

20.6.2018 18:28
horal

XXX.XXX.13.30

Ono s tím sudem je to jinak. Nejde o namočení, ale do sudu se dá tak do výše 5 cm voda. Kvočna se tam dá a přikreje pletivem ( nejaké vrátka ) a zatížit, aby je slepice nevyrazila. Finta je v tom že nemůže sedět a tělo se podchladí. Je to ale drastické a pochybuju že by dnes někdo takhle trápil slepici. Další stará metoda je, dát slepici do síťováho pytle (od brambor, zeleniny) a pověsit v chladné místnosti anebo alespoň někde ve stínu. Já je šoupnu do separace kde neni hnízdo a neni nastláno. Proto že mi letos kvočilo snad patnáct slepic o to to bylo rychlejší. Dal jse je dohromady z různých hejn a tak se pošťuchovali a nenechala jedna druhou na pokoji a tak si to velice rychle rozmysleli s tím kvokáním.

20.6.2018 18:39
Najchovatel.sk

XXX.XXX.114.106

horal napsal(a):
Ono s tím sudem je to jinak. Nejde o namočení, ale do sudu se dá tak do výše 5 cm voda. Kvočna se tam dá a přikreje pletivem ( nejaké vrátka ) a zatížit, aby je slepice nevyrazila. Finta je v tom že nemůže sedět a tělo se podchladí. Je to ale drastické a pochybuju že by dnes někdo takhle trápil slepici. Další stará metoda je, dát slepici do síťováho pytle (od brambor, zeleniny) a pověsit v chladné místnosti anebo alespoň někde ve stínu. Já je šoupnu do separace kde neni hnízdo a neni nastláno. Proto že mi letos kvočilo snad patnáct slepic o to to bylo rychlejší. Dal jse je dohromady z různých hejn a tak se pošťuchovali a nenechala jedna druhou na pokoji a tak si to velice rychle rozmysleli s tím kvokáním.

Hneď to idem skúsiť s tou miestnosťou ďakujem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík