Kachny na volno

Kachny čárkované
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2018 19:59
janaurb

XXX.XXX.52.225

Dovezli jsme si domu nase první kachny - kachny čárkované. Máme par, rok stary. Jsou plaché.
Nechali jsme je první v ohradce s krytem i z vrchu na dva dny, dneska jsme je večer pustili do provizrniho výběhu s 50cm plotem, ale kačer se rozebehnul jak jsme ho pustili z ohradky a přeletěl, kachna ho do minuty následovala. No chytit je byla celkem kovbojka.

2.7.2018 20:33
janaurb

XXX.XXX.52.225

Příspěvek se nějak rozdělil, nechapu
POKRACOVANI
..jediné nahnat, jinak se chytit nedaly. Ale držely se kolem, pravda.

Bydlime na hektarove louce, u potoka, ale taky cca 150m je hlavni cesta. Nemáme plot, tak jako nikdo tady na Pasekách, krom nove nastehovanych

Otázka zní: DAJI SE NAUCIT NAVOLNO? Aby se držely kolem kachniku, potoka... Počítam, ze když jde z cesty hluk, nepolezou tam, ale nevím..
Je mi jasné, ze můžou zdrhnout, i když se naučí, ale výlety chápu :) spis aby nevzaly roha první den. Potok neoplotim a přijde mi škoda je tam nepustit.
Zavírat je večer bude asi taky sranda, nebo je nějaký trik, aby šly domu lepe a radostneji?

A případně JAK VYSOKY PLOT? Tu 50 zjevně přeleti z místa...

Díky moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2018 21:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

50 cm není přece žádný plot, ale taková ohrádka ohrátečka, pro ptáka to nepředstavuje žádnou překážku. Přeletí i normálně vysoký, metr a půl dva. Musí se jim šmiknout letky na jednom křídle.

2.7.2018 22:28
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

janaurb napsal(a):
Příspěvek se nějak rozdělil, nechapu
POKRACOVANI
..jediné nahnat, jinak se chytit nedaly. Ale držely se kolem, pravda.

Bydlime na hektarove louce, u potoka, ale taky cca 150m je hlavni cesta. Nemáme plot, tak jako nikdo tady na Pasekách, krom nove nastehovanych

Otázka zní: DAJI SE NAUCIT NAVOLNO? Aby se držely kolem kachniku, potoka... Počítam, ze když jde z cesty hluk, nepolezou tam, ale nevím..
Je mi jasné, ze můžou zdrhnout, i když se naučí, ale výlety chápu :) spis aby nevzaly roha první den. Potok neoplotim a přijde mi škoda je tam nepustit.
Zavírat je večer bude asi taky sranda, nebo je nějaký trik, aby šly domu lepe a radostneji?

A případně JAK VYSOKY PLOT? Tu 50 zjevně přeleti z místa...

Díky moc.

Mám kachny na volno, čínky, když je pouštím, létají hned k rybníku, ruánky tam pochodují. Do chlívku chodí samy, ví že tam mají obilí. Často čekají před chlívkem až je dovnitř pustím.

2.7.2018 23:07
janaurb

XXX.XXX.52.225

jahodapavel napsal(a):
Mám kachny na volno, čínky, když je pouštím, létají hned k rybníku, ruánky tam pochodují. Do chlívku chodí samy, ví že tam mají obilí. Často čekají před chlívkem až je dovnitř pustím.

Diky.
A jak si na to zvyknou? Stačí týden zavřené treba a pak krmit jen večer a vždy u kachníku?
Dotaz jak z první třídy, ale s kachnamo zkusenosti nemáme, máme jen slepice a ty jsou takové klidnější, ty kachny mi přijdou takové "labilní"ze si říkám, aby nevzaly roha úplně. Ale snad si zvyknou, máme je dva dny teprve.

2.7.2018 23:09
janaurb

XXX.XXX.52.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
50 cm není přece žádný plot, ale taková ohrádka ohrátečka, pro ptáka to nepředstavuje žádnou překážku. Přeletí i normálně vysoký, metr a půl dva. Musí se jim šmiknout letky na jednom křídle.

Tak to já vim, tohle je ohradka od kuřat brahmanek ;) dotaz byl na kachny na volno.

2.7.2018 23:17
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

janaurb napsal(a):
Diky.
A jak si na to zvyknou? Stačí týden zavřené treba a pak krmit jen večer a vždy u kachníku?
Dotaz jak z první třídy, ale s kachnamo zkusenosti nemáme, máme jen slepice a ty jsou takové klidnější, ty kachny mi přijdou takové "labilní"ze si říkám, aby nevzaly roha úplně. Ale snad si zvyknou, máme je dva dny teprve.

byly jeden den zavřené, pak asi týden jsme je museli zahánět (pomalu jsme je tlačili z louky- žádný stres), pak stačí zavolat a už mažou. Krmení měli v chlívku už nachystané. Dnes stačí kdykoliv, třeba v poledne, vylézt na louku, zavolat " kačky domů" a už mažou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík