Extrémní prach u křepelek

Křepelky japonské masné (kř JPM)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2018 09:56
Tomas333

XXX.XXX.154.190

Dobrý den, začal jsem chovat křepelky. Mám 20 ks ve voliérce 130*60*60 a krmím směsí od Energys. Co mne překvapilo je extrémně vysoká prašnost v místnosti u křepelek, dle mého názoru způsobená směsí Gold od Energys. Máte stejnou zkušenost? Dá se prašnost redukovat nějakým jiným krmivem? Děkuji za radu.

4.7.2018 11:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nějak nechápu, jakou by to mělo mít spojitost s krmením. Gold jsou drobné drcené peletky. Je tam určitý podíl prachu, ale to by se v krmivu museli popelit.
Prach od křepelek je podle mě od samotných křepelek z peří. Jak drůbež hrabavá mají rády popelení a hrabání v podestýlce - takže i prach z podestýlky.

5.7.2018 10:35
PetraL.

XXX.XXX.142.4

Máme křepelky v klecích+přídavné boxy s hoblinami, vršek klecí je plastová deska...práší se opravdu fest, na té desce je to vidět, jak se po očištění za pár dní zase zapráší...ted jsem si všimla, že po ní lezou nějaké pidimušky, čert ví, co to je...
Máme je v kotelně s uhlím, kde se na nějaké to smítko nehledí, ale bordelu je z nich kolem dokola opravdu hodně...jo, holt něco za něco...

6.7.2018 00:27
skodovak

XXX.XXX.241.252

Křepelka prostě práší, asi z peří. Takový jemný žlutý prach jako malinká kuřata.
Rozhodně to není krmivem, třeba moje jsou na roštu a krmivo mají za předním pletivem a mohou k němu jen hlavou, takže vyloučeno.
Krmivo muže ovlivnit max užitkovost a smrad z ho...
Energys smrdí nejméně co jsem zkoušel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík