Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2018 14:51
fana8

XXX.XXX.128.122

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.

Mám housata 5x německá nosná 1x landeská. mám je od 1 týdne narození.Krmím směs šrot a brambory a mám pro ně výběh. Vše probíhalo bez problémů, husy pěkně žrali rostli už jaso velké opéřené ale poslední 2 dny špatně žerou.Dřív jsem je krmil ráno večer a vždy měli korýtko prázdné nebo skoro prázdné a když jsem šel s krmením utíkaly za mnou, teď jim dám brambory se směsí a šrotem dojdou zobnou a jdou od toho pryč ráno korýtko skoro plné.

A druhý dotaz bych se chtěl zeptat kdybych si nechal pár Landéska x německá nosná jestli je to dobrá kombinace a jestli by husy vyseděli sami nemám líheň
Děkuji za rady a odpovědi Smutný.

6.7.2018 21:29
ančovička1

XXX.XXX.32.100

Nikomu se nechce odpovidat, kdybyste se zacetl do minulych dotazu, odpoved byste nasel..tedy znovu..spatne je krmite..housata nemuzete krmit jen bramborami a srotem, potrebuji mineraly a bilkoviny, sam to asi michat nebudete, kupte kompletni krmnou smes pro housata, staci i smes pro kurata..vas vybeh je travnaty?husa se musi cely den past jinak je chudak a chov nema smysl, takove spis trapeni zvirat..nedivim se, ze uz ty brambory se srotem nechteji, to neni krmeni pro husy...ale podivejte se jim na jazyky, asi budou mit z nedostatku zivin žáby na jazyku...

6.7.2018 21:32
ančovička1

XXX.XXX.32.100

Žáby=podebrany, zahnisany koren jazyka..tak to zkontrolujte a ozvete se.

7.7.2018 09:08
fana8

XXX.XXX.148.82

Dobrý den, děkuji za vaši odpověď a radu.Housata jsem koupil od chovatele a ten mi řekl že je krmí bramborami a šrotem, já samozřejmě dokoupil ještě k tomu granulovanou směs pro husy a tu jim dávám dodnes každý den.Jazýčky jsem zkontroloval mají je pěkně růžové, zkusil jsem dát čistě granule a do druhého krmítka brambory a pak pšenici.první se vrhli na granule pak vyžrali brambory a pšenici jen rozvrtaly. Výběh pro ně mám asi 25m na délku a 6m šířka a je zatravněný nebo spíše byl vyzobali vše ale ještě tam něco je a každý den jím nasekám zelinářskou bednu trávy a kopřiv.Vrhnou se na to ale probírají asi jen co jim chutná udělal jsem jim bazének asi v průměru 1m a 30 cm hloubka. Mám tam stromy s meruňkami a jak padají tak jsem si všiml že husy to zobou a to jsem si myslel jestli není ten důvod že začali míň žrát jestli jim ty meruňky dělají dobře?

Myslíte si že takový výběh by stačil pro chovný pár hus a pokud ano jestli je vhodné křížit Landéskou s Německou nosnou a pokud ano jestli jsou schopny v této kombinaci vysedět housata samy

Děkuji vám za odpověď a rady
Smutný.

7.7.2018 09:34
ančovička1

XXX.XXX.32.100

Ja krmim housata od vylihnuti kureci smesi K1, jsou to drcene granule, mam ji pro kacata a kurata..rostou jako z vody..po asi po mesici pridavam trochu psenicneho srotu, celou psenici spatne zerou, tu pridavamdo smesi pozdeji, pomalu si zvykaji, ale maji neomezenou pastvu, coz je pro husy to nejlepsi..lze to nahradit, jak pisete, ale neni to to prave, musite stale kupovat granule pro husy, bramborami to nenahradite..merunky jsou dobre, me taky chutnaji, maji vitaminy a mineraly, draslik, davejte jim vsechno ovoce, jablka, atd..k chovu musite nechat husu landeskou a housera nemeckeho, nemky nesedi, porad snasi a snasi...byt vami, koupim pekneho housera landeskeho, ten par bude, jak ma byt..

7.7.2018 10:15
fana8

XXX.XXX.148.82

Moc vám děkuji za odpověď a za radu
Smutný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík