Výměna kohouta

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2018 13:41
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

Dobrý den,
prosím, odpusťte mi hloupý dotaz začátečníka, ale nikde jsem to nenašla...
Máme kohouta, který je agresivní. Půjde na pekáč. K němu je aktuálně 6 slípek různých čistých plemen. A teď k dotazu: za jak dlouho po koupi nového kohouta budou "vajíčka jeho"? Za předpokladu, že se ke slepicím bude hned mít. Starý kohout byl na půlku slepic příbuzný, tak by mě to zajímalo z pohledu použitelnosti vajíček k líhnutí. Mockrát děkuji a přeji mnoho zdraví ve vašich chovech.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2018 13:58

Vod.Nik napsal(a):
Dobrý den,
prosím, odpusťte mi hloupý dotaz začátečníka, ale nikde jsem to nenašla...
Máme kohouta, který je agresivní. Půjde na pekáč. K němu je aktuálně 6 slípek různých čistých plemen. A teď k dotazu: za jak dlouho po koupi nového kohouta budou "vajíčka jeho"? Za předpokladu, že se ke slepicím bude hned mít. Starý kohout byl na půlku slepic příbuzný, tak by mě to zajímalo z pohledu použitelnosti vajíček k líhnutí. Mockrát děkuji a přeji mnoho zdraví ve vašich chovech.

No, letos už na kuřata dost pozdě a na jaře budou určitě ve vejcích jen potomci nového kohouta:).

11.7.2018 14:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

3 týdny pro 100% jistotu.

11.7.2018 14:21
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

Děkuji moc, to bych ani nečekala, taková doba...

11.7.2018 14:27
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, letos už na kuřata dost pozdě a na jaře budou určitě ve vejcích jen potomci nového kohouta:).

Slepice mi před pár dny zasedla, tak to ještě zkusím, s koupenými vajíčky tedy. Nevím, jaké podnebí je u Vás, tady zima začíná většinou až po Vánocích. Kůzlátka jsme rodili na přelomu října a listopadu a vždycky ok.

11.7.2018 14:28

Vod.Nik napsal(a):
Slepice mi před pár dny zasedla, tak to ještě zkusím, s koupenými vajíčky tedy. Nevím, jaké podnebí je u Vás, tady zima začíná většinou až po Vánocích. Kůzlátka jsme rodili na přelomu října a listopadu a vždycky ok.

To není o teplotě, ale o délce dne zkracující se délka dne zpomaluje růst a dospívání.

11.7.2018 14:58
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

To není o teplotě, ale o délce dne zkracující se délka dne zpomaluje růst a dospívání.

Děkuji. Co se dá dělat, já si to potřebuji vyzkoušet a kvočna taky. Na jaře už aspoň budu vědět, co a jak... Nemám velké ambice, jen doplnit hejno.

11.7.2018 15:00

Vod.Nik napsal(a):
Děkuji. Co se dá dělat, já si to potřebuji vyzkoušet a kvočna taky. Na jaře už aspoň budu vědět, co a jak... Nemám velké ambice, jen doplnit hejno.

jen se nelekejte, když vám ta srpnová kuřata začnou snášet až na jaře.

11.7.2018 17:31
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

V srpnu je to ještě dobrý, vloni se mi líhla kuřata koncem září a kvočna je vodila do Vánoc. Vyrostli a v únoru jsme zabíjeli 7 kohoutů, z 8 vylíhlých kuřat, kolem 2,5 kg. Záleží na druhu slepice a jak se krmí. Já mám Orpinky a ty rostou rychle, hlavně kohouti. Nikdo předem neví co se mu vylíhne, jestli slepice, nebo kohouti.

12.7.2018 10:30
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

jen se nelekejte, když vám ta srpnová kuřata začnou snášet až na jaře.

Určitě se lekat nebudu, loni měly slípky z nějakého důvodu pauzu od září až do února, na pohled zdravé a vitální, a taky jsme to zvládli. Je mi jedno, kdy ponesou, zatím nějaké slípky mám. Opravdu si to chci hlavně vyzkoušet a získat zkušenosti, dokud jsem na mateřské.

Zuzkaa: to je pěkné. Násadu budu mít Maransky, Amroxky a pár mých vajec velká černá Holokrčka x Bresse.

Můžu se zeptat, od jakého věku je mohu pustit mezi ostatní? Mám připravenou vyřazenou psí boudu cca 120x60cm na kvočnu s kuřátky, voliéru nemám. Škodná nám tady problémy nedělá, ale potkani ano :(
Kolik jednodenních kuřátek tak může Bresse kvočna (rok a půl stará) zahřát? Chtěla bych dát něco do líhně a pak přidat k ní. Děkuji

12.7.2018 16:36
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

daissy- mám to také tak. Nevyužitou psí boudu jsme předělali na odchovnu kuřat. Mě kvočna obsedne 13 vajec, ale je asi lepší dát méně a dolíhnout umělě. Je to jistější zvlášť když je mladá a nezkušená kvočna. Do 6ti týdnů je nechávám zvlášť v malém výběhu. Zhruba od 6ti týdnů jsou pohromadě s hejnem na zahradě. S kvočnou se o kuřátka bát nemusíte, ona si je ohlídá, ale stejně se s nimi drží stranou, chodí s nimi spát dříve a zavede si je do svého domečku. To je výhoda kvočen, že se o nic nemusíte starat. Vím od zámé, že jí kvočna vodila 18 kuřat, ale jak je zahřívala to nevím, asi je střídala. Tak at vám to vyjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík