Kvocka sedi od 26.6.18 doteraz

Sasexky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2018 17:53
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

Ahojte Kvocka my zasadla od 26.6.18 a podlozil som jej 6 vajec vsetko z domaceho chovu, mam aj kohuta co skace na ne kazdy den, tak neznam ci ju mam este nechat alebo jej skusit podlozit opat ine, poctivo sedi ani zrat nechce preto ju nasilu chovam, ale rozum ma na velku ide von z hniezda a hned sup na vajicka, aj pred rokom my zasadla ale sedela iba 19 dni a odisla z hniezda vtedy som to zachranoval na 3 dni liahnou, kamos my pozical aby to nebolo navnivoc ked chybalo 3 dni, diki za vase rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2018 18:19

JohnCenaWWE napsal(a):
Ahojte Kvocka my zasadla od 26.6.18 a podlozil som jej 6 vajec vsetko z domaceho chovu, mam aj kohuta co skace na ne kazdy den, tak neznam ci ju mam este nechat alebo jej skusit podlozit opat ine, poctivo sedi ani zrat nechce preto ju nasilu chovam, ale rozum ma na velku ide von z hniezda a hned sup na vajicka, aj pred rokom my zasadla ale sedela iba 19 dni a odisla z hniezda vtedy som to zachranoval na 3 dni liahnou, kamos my pozical aby to nebolo navnivoc ked chybalo 3 dni, diki za vase rady.

To se jí možná ještě dneska nebo zítra vylíhne, větší vajíčka se líhnou někdy i 22,5-23 dnů. Mě se letos líhly vlašky a trvalo to pod kvočnou 23 dnů, po vylíhnutí byly standardní, zdravé. Hedvábničky se mi vylíhly za 20 dnů, taky správně vyvinuté. Ještě počkejte a třeba něco bude. Já bych kvočnu nechal sedět i 26 dnů, kdyby se vůbec nic nelíhlo, pak bych teprve hnízdo s jistotopu zrušil.

19.7.2018 18:30
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

mam pocit ze by dnes mohlo daco byt lebo nesedi ako normalne ale ako keby bola v takom poldrepe asi citi ze pod nou sa nieco deje uvidime zajtra uz sa tesim dufam ze sa to podari, sranda je ze aj min.rok ta ista my zasadla ostatne vobec nic iba ona.

21.7.2018 12:44
polymet

XXX.XXX.74.131

JohnCenaWWE napsal(a):
mam pocit ze by dnes mohlo daco byt lebo nesedi ako normalne ale ako keby bola v takom poldrepe asi citi ze pod nou sa nieco deje uvidime zajtra uz sa tesim dufam ze sa to podari, sranda je ze aj min.rok ta ista my zasadla ostatne vobec nic iba ona.

Dobrý den, tak co, jak to dopadlo?

22.7.2018 09:13
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

stale sedi neviem co idem robit.

22.7.2018 09:18

JohnCenaWWE napsal(a):
stale sedi neviem co idem robit.

zrušte hnízdo, odkvokejte kvočnu.

22.7.2018 09:26
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Odkvokejte ji hned, na nic nečekejte. Z toho se vám už nic nevylíhne a kvočna se zbytečně vysiluje. Vydává spoustu energie na zahřívání, nemůže se proběhnout, pořádně nažrat ani napít.

22.7.2018 09:36
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

ok idem to zrusit.

25.7.2018 11:10
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

sliepka chce stale sediet zrusil som jej hniezdo dal medzi ostatne ale strani sa ostatnych a hlada si miesto kde sediet, tak neviem ci jej zase nepodlozim nejake vajicka.

25.7.2018 13:57
achula

XXX.XXX.79.186

Ahoj pràtelé, moje kvocna ma ted' tydenni kuratka, jen dve, je s nima venku v prostorné kleci, muze hrabat ale posledni dva dny dava najevo ze chce ven za ostatnima slepicema. Ja nevim, mam ji pustit? Dokaze ochranit ty své malé? Je tam mimo slepic 24 kohoutu ale taky kolem litaj vrany a straky. Dik za vas nazor.

25.7.2018 14:08

JohnCenaWWE napsal(a):
sliepka chce stale sediet zrusil som jej hniezdo dal medzi ostatne ale strani sa ostatnych a hlada si miesto kde sediet, tak neviem ci jej zase nepodlozim nejake vajicka.

Ne.

Musíte jí prostě odkvokat. Zavřít třeba do králíkárny bez podestýlky, nebo jí přiklopte pod obrácený koš třeba do garáže. Ať má zespoda zimu a nemůže sedět. Dejte jí tam žrádlo a vodu a ono jí to za pár dní přejde.

Už seděla strašně dlouho, je nevhodné nutit jí do dalšího sezení.

25.7.2018 17:04
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Já kvočnu s kuřaty pouštím až v 6ti týdnech do zahrady. Do té doby jsou v malém kurníku, spolu s kvočnou, oddělené pletivem od ostatních. Mají k dispozici menší, tavnatý výběh, kam je pouštím, když je slunečné počasí a není mokro. V prvních 6ti týdnech musí hodně žrát, aby zesílila a nebyla rušena ostatními. Po 6ti týdnech malý výběh zruším a mají volno do sadu. Kvočna si je ohlídá a večer je zavede domů. Mým kuřatům je právě teď 8 týdnů a kvočna už je opouští. Včera jsem viděla jak láká kohouta a šla spát do velkého kurníku. Dnes snesla opět (po třech měsících) vajíčko.

25.7.2018 18:18
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

podlozil som jej opat 6 vajec, budem ju chovat rucne, luto my jej bolo ako hladala miesto kde si sadne, ked som ju dal ku hniezdu vbehla do nho a pokukala si vajicka a hned sadla a este si zopar krat skontrolovala pod seba ci su tam a kvokala, tak neviem skusim ju este nechat, vodu a zradlo ma tak hadam sa nic nestane.

25.7.2018 18:22

JohnCenaWWE napsal(a):
podlozil som jej opat 6 vajec, budem ju chovat rucne, luto my jej bolo ako hladala miesto kde si sadne, ked som ju dal ku hniezdu vbehla do nho a pokukala si vajicka a hned sadla a este si zopar krat skontrolovala pod seba ci su tam a kvokala, tak neviem skusim ju este nechat, vodu a zradlo ma tak hadam sa nic nestane.

já jen přemýšlím, proč se pak ptáte na radu, když si to stejně uděláte tak, jak chcete. Máte jistotu, že vejce jsou oplodněná? Rozhodně byste je měl po 7 - 9 dnech prosvítit, aby vám kvočna neseděla dalších 21 (a více) dnů zbytečně. Ona z toho "nemá rozum", pud jí velí sedět. Od toho je chovatel, aby to reguloval. Protože sedět opakovaně je opravdu vysilující a také se může stát, že kvočna na hnízdě zdechne. Moc nežere, vyhubne, na vytvoření tepla spotřebuje maximum energie. Máte jistotu, že sleze z hnízda se nažrat a napít? Kdybych to nechal jen na mých hedvábničkách, tak budou sedět na prázdném hnízdě třeba celé léto...ikdyž tak dlouho by nevydržely, protože neslezou a musím je pravidelně venčit. Ale každý je sám zodpovědný za to, co k sobě připoutal, že.

25.7.2018 20:20
achula

XXX.XXX.200.122

Zuzkaa napsal(a):
Já kvočnu s kuřaty pouštím až v 6ti týdnech do zahrady. Do té doby jsou v malém kurníku, spolu s kvočnou, oddělené pletivem od ostatních. Mají k dispozici menší, tavnatý výběh, kam je pouštím, když je slunečné počasí a není mokro. V prvních 6ti týdnech musí hodně žrát, aby zesílila a nebyla rušena ostatními. Po 6ti týdnech malý výběh zruším a mají volno do sadu. Kvočna si je ohlídá a večer je zavede domů. Mým kuřatům je právě teď 8 týdnů a kvočna už je opouští. Včera jsem viděla jak láká kohouta a šla spát do velkého kurníku. Dnes snesla opět (po třech měsících) vajíčko.

Dekuji tak to ji tedy radeji v té kleci necham, aspon na ne nemusi davat tolik pozor.

25.7.2018 20:26
achula

XXX.XXX.200.122

JohnCenaWWE napsal(a):

Ja jsem brala kvocnu cca kazdy druhy den ven z hnizda aby se protahla, vykadila a zobla si. Obcas se vypopelila. Nu, protoze nevim jak dlouho muze byt od vajec pryc tak jsem ji pokazdy musila honit, chytit a vratit na hnizdo. Je to prace navic ale aspon jsem mela jistotu ze mi na tom hnizde "neztuhne" tak kdyz jste ji znova nasadil tak by jste ji mohl takhle denne rozcvicit. Ta moje mela i tak zrni a vodu primo u zobaku.

25.7.2018 20:36
lupus4

XXX.XXX.6.179

JohnCenaWWE napsal(a):

Stultorum mater semper gravita.

9.8.2018 18:23
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

ahojte tak som presvecoval dnes a mala tam iba 4 vajicka,2 neviem kde sa podeli ze by zozrala?Bolo ich 6, jedno som vyhodil bolo prazdne ale v 3 vydno ze tam nieco je,
chcem sa opytat 1 vajicko tam tiez ako keby daco bolo ale ked s nim pohrkam plava v nom voda, asi bude na nic ze?

9.8.2018 20:40

JohnCenaWWE napsal(a):
ahojte tak som presvecoval dnes a mala tam iba 4 vajicka,2 neviem kde sa podeli ze by zozrala?Bolo ich 6, jedno som vyhodil bolo prazdne ale v 3 vydno ze tam nieco je,
chcem sa opytat 1 vajicko tam tiez ako keby daco bolo ale ked s nim pohrkam plava v nom voda, asi bude na nic ze?

pokud jste "pohrkal" se všema, tak už v nich nic nebude...vejce se pouze prosvítí. Jelikož ta vejce nikdo z nás neviděl, těžko vám poradíme, resp. to nerozsekneme, jestli v něm něco je nebo ne. Tedy něco v něm je určitě, ale zda kuře?...

9.8.2018 20:52
JohnCenaWWE

XXX.XXX.129.3

nie iba s tym jednym.

Přidejte reakci

Přidat smajlík