Zarazeni kohouta do hejna slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2018 13:35
Mana69

XXX.XXX.169.33

Dobry den, mam 6 rocnich slepic a mam vyhlidnuteho 10 tydenniho kohoutka. Jak ho mam k nim zaradit? Muzu ho jen tak vypustit mezi slepice? Maji velky vybeh tak by mel mit kam utect. Dekuju za rady.

29.7.2018 16:20
rate

XXX.XXX.227.209

6 ročních slepic má vytvořenou hierarchii ve stávajícím složení, kohoutek je v 10 týdnech mladý a bude zřejmě slepicemi odháněn a šikanován. Aby se ujmul vedení hejna a podrobil si slepice je moc mladý. Možná by časem dospěl a stal se i vůdčím, ale mohl by si taky ponechat v hlavě respekt k bývalé "šéfové" a třeba ji vůbec nepojímat. Pokud bych měl poradit a pokud je to možné, odchoval bych ho vedle (s kontaktem přes plot) alespoň do 20-ti týdnů, pak už si poradí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2018 19:48

10ti týdenního ještě ne, já bych tam dal až 16ti týdenního (mám takového a už skáče ), pokud je to lehké plemeno, u těžkého bych počkal do těch 20ti týdnů. Ale vždy je dobré mít na paměti, že dokud kohout není dospělý, tak by ho mohly šikanovat a pak se jich bude bát. Proto při přidávání do hejna je potřeba na začlenění dohlížet. Taky není dobré, když jde kohoutek do hejna sám, jednotlivce hejno špatně přijímá. Nebude na škodu pořídit jednu až tři kuřičky, kdy po vypuštění do výběhu s nimi (v 15-16 týdnech) bude kohout chodit, dělat jim společnost a staré se nebudou útočně soustředit jen na něj, bude někoho mít, než vyroste a vytvoření hierarchie by mělo být snažší. Takhle by byl sám a pořád jenom uhýbal a třeba i začal létat mimo oplocení (dle plemene).

29.7.2018 21:00
Mana69

XXX.XXX.169.33

Prominte kohoutek ma 13 tydnu mam ho presto dat zvlast?(kvuli jednomu tydnu) Kohoutek je ceska zlata kropenka. Slepice hisex. O oplodneni vajec az tak nejde nechci lihnout. Mam ho dat do voliery 2mx1,5x0,5 a tam maly kurnik? Jeste se chci zeptat, kohouti ceske zlate kropenky patri k hlasitejsim?Dekuju.

29.7.2018 22:16

Ano, češáci bývají hlasitější jako všechna lehká plemena. Už kokrhá? Má už narostlý sedlový závěs a hlavní srpy? Koukněte se na něj pořádně a uvidíte, zda je to chlapec nebo již mladý pán. To znamená jestli je povahově kuře nebo kohout, co už chodí kolem slípek a snaží se jim dvořit. Můj o něco starší vlašák už skáče a nejraději by měl pro sebe celé hejno, ten má asi 16 týdnů a pak mám šest dalších (nejsou jeho bráchové,12ti týdenní, ti ráno už řvou ostošest, ale na pojímání ještě nemají. To jestli je Váš kohout zralý ke slípkám není jednoznačné, ono totiž záleží na tom, zda je od útlého věku venku na zahradě nebo jestli je z teplé odchovny, kde si hověl až donedávna. Venku chovaní kohouti dříve vyspívají, čím déle jsou v odchovně, tím déle se z nich jako kuřat stávají pořádní kohoutci, v teple rostou spíš do váhy, venku do peří a krásy.
Ty rozměry voliéry napište co je délka šířka a výška. Zkuste se podívat po nějaké té kuřičce, jelikož samotný kohout se tam bude nudit a bude se snažit dostat ven, může si poranit hřebínek. Navíc tam sám bude stresovaný. S kuřičkou se bude lépe sociálně vyvíjet, bude se kolem ní motat, ukáže jí, že je kohoutek a ti jsou jaksi jiní než slepičky a naučí se přístupu ke slepicím.
Ale jestli ho tam chcete mít jenom týden, tak by to mohl přežít ve zdraví.

29.7.2018 22:41
Mana69

XXX.XXX.169.33

Je od útlého věku venku na zahradě, je odvozeny kvocnou. voliera 2m dlouha 1,5m siroka 0,5m vysoka. Myslite ze sousedy 70m bude hodne rusit. Jsou na takovou vzdalenost hodne slyset?

29.7.2018 22:55

300 metrů už je dost, pokud to jsou normální slušní lidi tak jim to vadit nebude. Kohoutí řev už pak jde stejně málo slyšet, já mám od pokoje kohouty vzdálené asi 60 metrů a vyspím se v pohodě, nevzbudí mě. Voliéra je myslím dostatečná, akorát ať má postaráno o společnost.
Možná nebude špatné ho zkusit (pod dohledem) pustit ke slepicím, a když po něm půjdou tak chytit a do voliéry.

29.7.2018 23:04
Mana69

XXX.XXX.169.33

Rvou vasi kohouti i prez den nebo jen rano a prez den zridka 1-2 za hodinu? Ze zatepleneho kurnika by rano nic slyset byt nemuselo? (10cm polistyren) Spolecnost by mu mozna mohla delat jedna mladsi slepice do nedavna ji sikanovaly. Ale skusim ho nejdriv pustit mezi vsechny.

29.7.2018 23:19

Nejvíc ráno, přes dopoledne se občas ozvou a odpoledne skoro ne. Ale nebojte, jestli jsou sousedi 300 metrů od kurníku, tak je to úplně vpoho, ještě k tomu když je zateplený. Moje kohoutí mládež spává na ořešáku a přesto se vyspím. budu muset vyřešit odbyt a nechat si jenom jednoho (toho staršího), jelikož mám tušení, že sousedku z toho klepne, a rodiče brzo taky. Izolovaný kurník je dobrá věc a ve Vašem případě díky tomu sousedi kohouta v noci neuslyší. Vloni mi máma s tátou nadávali, že moje kačeny moc řvou, pomohl kousek plechu, aby nevěděly, zda už je ráno nebo ještě ne. Myslely si, že je noc, neječely.

30.7.2018 07:09
Mana69

XXX.XXX.169.33

Tech 300m byl velmi spatny odhad nejblize to maji pres reku asi 70m. Doufam ze kvuli te izolaci kohout nebude sousedy budit ve 4 rano ikdyz doma pres ta nova okna toho taky moc slyset neni.

30.7.2018 07:43

I těch 70 metrů je dost, když je kurník izolovaný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík