Zdravotný problém s hydinou

Brahmánka kolumbijská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2018 11:11
myšiakčiko

XXX.XXX.36.17

Pozdravujem Vás.
Možno tu taká téma odznela, ale keďže som nič nenašiel idem poprosiť o radu.
Začal som s chovom Brahmanky veľkej biela columbia. Mám asi 4 mesačné mládky a asi pred 5-timi dňami som na moje nemilé prekvapenie pri rannom vypustení sliepok zistil že jeden mladý kohútik sa akosi čudne správa. Vypochodoval z kurína ako tučniak, mal postoj akoby indického bežca, roztiahnuté krídla a kráčal presne ako tučniak. Po chvíli a akoby rozchodil a začal sa pohybovať normálne. Toto sa opakovalo dva dni, tak som zavolal veterinára, ktorý skonštatoval, že by to mohla byť vodnateľka, nič nepredpísal a odišiel. Na piaty deň som kohútika utratil vypitval, ale žiadna voda v brušnej dutine, žiadne zväčšené orgány, pečienka bez škvŕn, čistá tmavočervená. Tak neviem. Teraz začala mať podobné správanie ďalšia sliepočka. Ľudkovia nestretli ste sa s týmto problémom? Poraďte ak sa dá

5.8.2018 16:08
rate

XXX.XXX.227.209

No, s těmito pohybovými příznaky by to mohla být salmonelóza, u "téměř" dospělé drůbeže je spíše chronický průběh. Ale stejně by měl být vyhublý s průjmem a častým pitím. Taky by se tak mohla projevovat infekční bronchitida. Ověřte stav peří okolo kloaky(slepené, špinavé), vlastně jsem tak viděl chodit i slepici poté co se popelila a měla v peří asi kilo prachu. Na druhou stranu brahmánky tak kolmo chodí normálně.

5.8.2018 17:01
ančovička1

XXX.XXX.54.62

Take chovam brahmanky a foto mi pripomela lonskou nestastnou nahodu, kdy mi na asi stejne stare kure skocil naštvaný kacer a kohoutkovi poskodil klouby..myslela jsem, ze se casem vyleci, ale bohuzel, stale chodil stejne, nakonecjsme ho zabili..mozna, ze i tento na foto utrpel podobny uraz, mlade brahmanky jsou křehké..

5.8.2018 17:32
ančovička1

XXX.XXX.54.62

Ale pri zvetseni fotky vaseho kohoutka, jeho vyraz, vypada, ze je opravdu nemocny, bledy hrebinek, oblicej...

5.8.2018 19:27
myšiakčiko

XXX.XXX.36.17

Perie okolo kloaky čisté, škoda, že sem nemôžem pridať video (mám ho na fb) tam je to lepšie vidieť...tá chôdza je total netypická...

5.8.2018 19:30
myšiakčiko

XXX.XXX.36.17

Nemal naň kto skočiť, sú to všetko len mládky, mám ich v samostatnom výbehu, no a sliepočka už to má za sebou, na obed som ju našiel uhynutú.

5.8.2018 19:31
myšiakčiko

XXX.XXX.36.17

rate napsal(a):
No, s těmito pohybovými příznaky by to mohla být salmonelóza, u "téměř" dospělé drůbeže je spíše chronický průběh. Ale stejně by měl být vyhublý s průjmem a častým pitím. Taky by se tak mohla projevovat infekční bronchitida. Ověřte stav peří okolo kloaky(slepené, špinavé), vlastně jsem tak viděl chodit i slepici poté co se popelila a měla v peří asi kilo prachu. Na druhou stranu brahmánky tak kolmo chodí normálně.

Ďakujem za príspevok.

5.8.2018 19:31
myšiakčiko

XXX.XXX.36.17

ančovička1 napsal(a):
Take chovam brahmanky a foto mi pripomela lonskou nestastnou nahodu, kdy mi na asi stejne stare kure skocil naštvaný kacer a kohoutkovi poskodil klouby..myslela jsem, ze se casem vyleci, ale bohuzel, stale chodil stejne, nakonecjsme ho zabili..mozna, ze i tento na foto utrpel podobny uraz, mlade brahmanky jsou křehké..

Ďakujem za príspevok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík