Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, máme od roku 2015 poslední dvě holokrčky a už nesnášejí.
O víkendu máme oslavu a napadlo nás je naložit a dát na jehlu a ugrilovat, ale nikde jsem bohužel nenašla nějaký dobrý recept.
Počítáme s tím, že se bude dělat nějakou dobu (cca 3-4hodiny).
Máte někdo nějaký recept či tip jak je naložit, napichovat se mi nechce, ale třeba nějaká směs bylinek a naložit do oleje nebo jen směsí?
Moc děkuji.
Obávám se, že starou slepici neogrilujete. I polévku z ní musíte vařit několik hodin, aby bylo maso měkké. Pokud na gril, takm uvařit a přimíchat do hamburgrů spolu s hovězím a mastnějším bůčkem. Teoreticky by se dala naložit do ořidla, jako zvěřina, ale stejně to nebude na ogrilování. Navíc na naložení, to je dneska už skoro pozdě. Dana.
Starou slepici jedině takto a na gril dejte letošního kohouta. Recept je od Kouďaka
XXX.XXX.93.166
tak dámy dnes jsem měl Tetřev dle mužika a byla to nesmírná bašta
dle mého názoru pracné, ale když se nikam nechvátá
Cituju : Vezmeme starou vynesenou slepici a uvaříme ji s kořenovou zeleninou a cibulí.
Vychladlou slepici protkneme špalíčky slaniny a naložíme alespoň na tři dny do láku.
(polévku z prvního vaření doplníme nudlemi a zbaštíme )
Lák : 5 kuliček nového koření,10 kuliček černého pepře,5 kuliček jalovce, špetka tymiánu a oregána,1 hřebíček, kousek skořicové kůry, špetka muškátového oříšku a rozmarýnu. Vše svaříme ve 2litrech vody a necháme vychladnout, přidáme 1dcl octa a zalijeme slepici lákem tak, aby byla celá ponořená.
Po několika (min 3) dnech slepici vytáhneme z láku, omyjeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmaženou na másle, špetku stejného koření, které jsme použili do láku a slepici pořádně upečeme v troubě. Slepici dáme do hrnce do tepla, zeleninu propasírujeme, přidáme vodu a zahustíme moukou a smetanou, přidáme med a okyselíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Ps. udělali jsme takhle 2 ks stařenek a ve složení 2,1 se po nich jen zaprášilo, nezbylo NIC
sice nevím, kde by se "mužik" dostal k tomu všemu koření, ale fakt to bylo eňo něňo...