Grilování holokrčky

Holokrčky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2018 16:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, máme od roku 2015 poslední dvě holokrčky a už nesnášejí.
O víkendu máme oslavu a napadlo nás je naložit a dát na jehlu a ugrilovat, ale nikde jsem bohužel nenašla nějaký dobrý recept.
Počítáme s tím, že se bude dělat nějakou dobu (cca 3-4hodiny).
Máte někdo nějaký recept či tip jak je naložit, napichovat se mi nechce, ale třeba nějaká směs bylinek a naložit do oleje nebo jen směsí?
Moc děkuji.

8.8.2018 17:10
ovecka

XXX.XXX.174.157

Obávám se, že starou slepici neogrilujete. I polévku z ní musíte vařit několik hodin, aby bylo maso měkké. Pokud na gril, takm uvařit a přimíchat do hamburgrů spolu s hovězím a mastnějším bůčkem. Teoreticky by se dala naložit do ořidla, jako zvěřina, ale stejně to nebude na ogrilování. Navíc na naložení, to je dneska už skoro pozdě. Dana.

8.8.2018 17:40
začátek

XXX.XXX.4.22

Starou slepici jedině takto a na gril dejte letošního kohouta. Recept je od Kouďaka
XXX.XXX.93.166
tak dámy dnes jsem měl Tetřev dle mužika a byla to nesmírná bašta

dle mého názoru pracné, ale když se nikam nechvátá

Cituju : Vezmeme starou vynesenou slepici a uvaříme ji s kořenovou zeleninou a cibulí.
Vychladlou slepici protkneme špalíčky slaniny a naložíme alespoň na tři dny do láku.

(polévku z prvního vaření doplníme nudlemi a zbaštíme )

Lák : 5 kuliček nového koření,10 kuliček černého pepře,5 kuliček jalovce, špetka tymiánu a oregána,1 hřebíček, kousek skořicové kůry, špetka muškátového oříšku a rozmarýnu. Vše svaříme ve 2litrech vody a necháme vychladnout, přidáme 1dcl octa a zalijeme slepici lákem tak, aby byla celá ponořená.

Po několika (min 3) dnech slepici vytáhneme z láku, omyjeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmaženou na másle, špetku stejného koření, které jsme použili do láku a slepici pořádně upečeme v troubě. Slepici dáme do hrnce do tepla, zeleninu propasírujeme, přidáme vodu a zahustíme moukou a smetanou, přidáme med a okyselíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Ps. udělali jsme takhle 2 ks stařenek a ve složení 2,1 se po nich jen zaprášilo, nezbylo NIC
sice nevím, kde by se "mužik" dostal k tomu všemu koření, ale fakt to bylo eňo něňo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík