Zdravím.
Mám vskutku akutní problém se slepicemi. Nejspíš se nám v hejnu rozmohla nějaká nemoc, protože v tomto týdnu pozoruji už třetí slepici, která celý den tráví tím že pouze leží. Konkretně se jedná o druh slepic: Horal Hnědý a Horal Černý. (zhruba před rokem jsme měli ten samý problém i s jednou kropenatou kuřicí, která zkrátka pošla a nebylo to tak nápadné). Slepice prostě sami od sebe jen tak nechodí. Ráno se musí s kurníku vynášet a večer taktéž zanést zpět. Potravu jsou schopný příjmat, ale spíše když je k ní donesete nebo když si k ní nějak "dobelhaj". Většinou se podepírají křídly. Už jsem vyloučil že by měli přerostlé drápy nebo že by si něco zarazilo do nohy. Musí to být nějaké onemocnění, protože jedna z nich už i zavírá oči, což začíná směřovat k tomu že chcípne. Dalším faktem je že stáří slepic je pouze 3 roky.
Mohu ještě napsat že slepice nesou. Vejce nechávají po zemi nebo chodí do košíku, který jsme jim dali do kurníku. Návštěvu veteriny mám v plánu v nejlbližší všední den, ale tak proč se nezeptat jestli někdo měl podobný problém. Budu rád za každý příspěvek do diskuze.
Předem děkuji.