Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2018 19:26
wyandotte

XXX.XXX.220.2

Dobrý deň chcel bi som sa spýtať na standard pižmových kačíc da sa to niekde na nete najst? V szch som nic take nanesiel a czch sa neviem orientovať. Dakujem za rady. Jedna sa mi o modre pižmovky dostal som od znameho mladu kačku a nie celkom sa mi pozdava...

14.8.2018 20:29
wyandotte

XXX.XXX.220.2

Dakujem cize podla tohto som pochopil ze nemaju neaku presnu specifikaciu farieb. Podla coho sa potom posudzuju hlavne u tuch modrych divoko sfarbenych ja som cakal skor opis celkovej farby napr som nasiel foto kde kacer ma skoro uplne ciernu hlavu aj prsia do cierna kde ta kacka ma hlavu tmavu ale prsia do hneda. Tak isto neni nikde popisana farba tvare. A ani bradavicnatost alebo ako bi som to nazval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2018 08:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samozřejmě že mají. Popis barevných rázů a standard nejen pižmovek, musíte hledat ve vzorníku plemen drůbeže.

15.8.2018 11:38
wyandotte

XXX.XXX.60.210

Hladal som ale zatial nic konlretne som nanasiel len taky opis ako mi tu pani lydie dala. A co si myslite o tej co som foto pridal?

15.8.2018 11:43
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

wyandotte napsal(a):
Dobrý deň chcel bi som sa spýtať na standard pižmových kačíc da sa to niekde na nete najst? V szch som nic take nanesiel a czch sa neviem orientovať. Dakujem za rady. Jedna sa mi o modre pižmovky dostal som od znameho mladu kačku a nie celkom sa mi pozdava...

Zvíře na fotce je příliš mladé, aby bylo možné jakkoli hodnotit kvalitu jeho zbarvení. Již teď je však vidět světlejší noha, což je častá vada. Divokou kresbu (zrcátka) bude mít až později, většinou až v době kdy začne vylysávat obličej. Co se týče hnědé žíhané kresby na prsou tak ta také může v dalším peří zmizet (ale nemusí).
Důležité je vědět, jak vypadalo vylíhnuté káče. Líhnou se většinou dav typy, jednobarevné (modré) a kreslené (žluto modré). Z obou vyrostou modře divoké, ale u těch kreslených je většinou světlá (prožlutěná) noha a zpravidla zůstává viditelná kresba prsou. My kreslená káčata z chovu ihned vyřazujeme a odchováváme pouze káčata jednobarevná. To stejné platí i divokých (černých).

15.8.2018 17:19
wyandotte

XXX.XXX.220.2

Aha to ake to bolo kaca neviem nevyliahla sa umna ja mam len modre sedlate. Cize noha je vada. A to zihane perie ak casom nezmizne tak tiez asi vada. Cize bi som ju do chovu zaradit nemal. Este ma tak napadlo kebi dam na nu cierneho kacera nemoze to upravit farbu potomstva ze bi viac stmavly? Lebo mam zajednanu este jednu modru a to uz od uznaneho chovatela len kacera neviem ci modreho alebo cierneho?

Přidejte reakci

Přidat smajlík