Uživatel s deaktivovaným účtem

didibakachan
napsal(a):
Dobrý deň, chová tu niekto hodvabnicky alebo holandanky sliepocky? Najlepsie nech maju 3-4 mesiace :).
Ano.

didibakachan
napsal(a):
A odkiaľ ste? Mala by som záujem o sliepočky ak predávate.
Jo, slipočky by chtěl každý Já jsem od Příbrami, zatím mám kuřata 3 měsíční, ještě prodávat nebudu, až bude jasné, co je co.

No, kuřice by rád úplně každý a je to zrovna ta kategorie drůbeže, která se prodává málo až vůbec ne. Kupte si na jaře násadová vejce nebo kuřata

no tak pokud je problém s tímhle, nemusíte přece shánět hedvábničku. stačí nějaké hybridky.

Kohout hedvábničky není zas takový divoch, aby slípce silněji znepříjemnil život. Myslím že HE lze chovat v páru nebo trojce. Hybridky by mohly být při míšení hejna problém, neboť kohout upřednostňuje slepici s větší ozdobou hlavy a lépe nesoucí, a je možné, že by na hedvábničku lezl zas moc málo. Tito kohouti jsou méně aktivní. Já jsem dostal nv a z 9 byly oplozené 4 (z toho mi dvě dorostly), poměr pohlaví v hejně 1,7. Takže nejlepší bude 1,1-4. Navíc hedvábničky po snesení 10 (někdy až 20) vajec zasedají. takže ji kohout by ji kohout pojímal jen v době snášky a chvíli před ní, sedící nebo vodící kvočna mu páření nedovolí. A není to kačer, aby si sex vynucoval, možná ji zkusí překecat, ale spíš prohraje . No zkrátka bude impotent a po vylíhnutí kuřat bude se okolo hejnka motat a ukazovat svoji náklonnost slepičce, jinak se bude věnovat hrabání a jiné aktivitě .
Jinak z mých dvou kuřat kdyby byla slepička, tak prodám, chci kohouta. Jedno je bílé a druhé žlutočerné, nevím, jak to ve finále bude vypadat, asi žlutá kolumbijská či něco tak. Ale jsem z Olomoucka, což nějaká ta dálka bude.
Na fotce je můj chlupáč Čmelda, je to už tříletá slepička, víc než skvěle ochočená, zasedá třikrát ročně a sedí dobře. Vejce hedvábniček jsem si pod ní vzal, abych si pro ni vychoval kohouta. Teď snáší letos potřetí a kohouta mám půjčeného (kuřata mají měsíc a půl).

Tak to asi bude kus od kusu. Máme zHeb, zHeč a zHež a temperament kohoutků je takový, že je nutné držet je od slepiček odděleně. Zvlášť ty co mají větší chocholy se ani pořádně nenažerou.

Možná jsou zdrobnělky temperamentnější než velké. A nebo je to kus od kusu. Moje slípka má taky v plné kráse opravdu hezký velký chochol, ale já jí udělám na léto kadeřnickou úpravu. Taky jí musím stříhat vousy, aby jí to nelezlo do očí. Není to taková hrůza, aby se to nedalo v pohodě snést, v zimě je zarostlá celá bez úprav a nemá s tím problém. Ale přece jenom po střihu lépe vidí. Ta moje fotka je ještě před úpravou. Ostříhaná vypadá víc upraveně a chochol plnější a kulatější.