Oplození vejce

Sasexky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2018 16:31
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.92.15

Zdravím mám slepice xd.. ne máme více slepic.. a jedna slepice je zvláštní tím, že je jiná než ostatní.. nebojí se lidí, nechá se pohladit, je ochočená, muže to vypadat divně, ale má i svuj charakter slepičky.. prostě je taková jiná..

už jí mám cca 2 roky.. a nechci o ní přijít.. o tu slepičku tu její charakteristiku a povahu.. dá se nějak provést to, že bych vzal jedno vajce které slépka snese a nějak ho nechal oplodnit ? ale aby se zachovala většina DNA té matky..

Díky :) za odpovědi, snad jste to pochopili

doufám že nebudu za exota.

20.8.2018 16:59
ovecka

XXX.XXX.174.157

No za exota trochu jste K oplození u vyšších obratlovců - kam patří mimo savce i ptáci - dochází v těle matky. Takže už z toho titulu nemůžete nijak oplodnit již snesené vejce. Pokud byste chtěl jen oplozená vejce po té jedné slepici, tak buď musíte držet kohouta a slepici v oodělené volieře nebo výběhu a nebo si pořídíte tzv. kontrolní hnízda, kde zůstane po snesení vejce slepice tak dlouho, dokud ji neosvobodíte a vejce si neoznačíte. V každém případě musíte mít se slepicí kohouta. A ten přidá svých 50% vloh a ve finále můžete mít zcela nesnesitelné, divoké, agresivní nebo naopak plaché slepičky. Zase bude spíše záležet na vašem přístupu ke kuřatům - odchov bez kvočny! s každodenním kontaktem s chovatelem. Pak se může zadařit, že budou zase některé krotké a mazlivé. Dana.

20.8.2018 18:55
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.176.224

Dobra děkuji za vysvětlení

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2018 19:19

Kohouta nemusíte vlastnit, stačí si ho půjčit od někoho. Jako vhodný kohout, po němž budou kuřata klidné povahy, je sasexka, plymutka, faverolka, hempšírka (možná), nebo jen nějaký těžší kříženec, který je podle zkušenosti majitele klidný. Slepice by měla být s kohoutem delší dobu, neboť vejce je oplozeno v poměrně raném stádiu a proto po přidání kohouta nebudou nějakou dobu vejce ještě oplodněna (nevím jak dlouho, v tomto se nevyznám).
A jestli se nechcete piplat s tímto vším, tak pořiďte několik kuřat plymutek, ty jsou opravdu klidné a milé, já mám na snášku dvě kuřičky bílé a i když je neochočuju, tak na sebe skoro nechají sahat a při tom povídají.

20.8.2018 20:58

Asi bez šance.

Měla jsem čtyři ochočené slepičky a ochočeného kohouta.

Od nich mi zůstalo potomstvo, ne jedno vejce, ale opravdu velký vzorek. A rozptyl povah je značný, někteří jsou plaší, jiní jsou tak normál, pár je ochočených.

Přidejte reakci

Přidat smajlík