Podivné chování slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2018 11:14
Marir

XXX.XXX.49.66

Dobrý den,
mladá slepice, vlaška, má podivné chování, běhá tak jakoby trhaně, zničehonic se rozběhne proti stromu, proti psu, proti mě. Pak se zastaví a kouká, pozoruje.Měla jsem pocit, že špatně vidí., ale nevím, na očích nevidím žádné změny... Chová se jako blázen, chvíli běhá jako pominutá od nikam nikam.I vizáží je taková přihrbená, rozčepýřená, už jsme jí tak koupily, ale na kuřeti nebylo poznat to její chování...Źere, přibírá, roste. Už by měla asi nosit, nevím, na hnízdě jsem ji neviděla, ale už má červený hřebínek. Tak nevím jestli vůbec její vajíčka chci.
Nikde jsem se nedočetla co by to mohlo být. Poraďte. Děkuji.

21.8.2018 13:43
rate

XXX.XXX.227.209

Možná dospívající kohout

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2018 14:53

rate napsal(a):
Možná dospívající kohout

Dlouho jsem přemýšlel, jestli ta slípka nemá paramyxovirus nebo epilepsii, nebo je prostě nějak jinak potrefená, tato odpověď mi přijde docela reálná, teda až na to, že vlašáci vypadají už ve dvou měsících úplně odlišně od svých sester. Již jsem slyšel o kohoutech, co postrádali sekundární pohlavní znaky, jichž bylo použito při plemenitbě např. hamburčanek, kde to bylo žádoucí kvůli zlepšení kresby i u kohoutů. Typickým příkladem takového kohouta bez ozdobného peří je sebritka. Každopádně je to zajímavý případ. Rád bych viděl fotku té ''slepice'' . Předpokládám, že má 5 měsíců nebo víc.

21.8.2018 16:24
Marir

XXX.XXX.49.66

Foto přikládám, slepičce je kolem 8-9 měsíců...

21.8.2018 18:03

Tak takto nevypadá vlaška. Je to kříženka koroptvího zbarvení nebo hybridka dominant koroptví. Kohout to není. Bude asi nějak nemocná, ale veterinář nejsem ani jsem se s tímto nesetkal, takže nedokážu přesně poradit, akorát že bych použil léčbu sekyrkou, ta je spolehlivá. Podle mě bude zbytečné chodit s tím k vetovi, to se většinou nevyplatí. Rozumné je o tom uvažovat, když by se jednalo o kvalitní výstavní zvíře, které vážně chcete k chovu.

21.8.2018 18:16

tohle je polívkový materiál. vždyť je to celé krpaté. snášku bych od toho nečekala nebo když už, tak mizernou.

21.8.2018 19:42
mysak

XXX.XXX.57.214

Dobrý den. Ta už dávno měla být pod poklicí, nebo vyletět komínem.

22.8.2018 16:09
Marir

XXX.XXX.49.66

Děkuji za Vaše názory, je pravda, že už dávno jsem ji měli zabít, nevím na co jsem čekala...

Přidejte reakci

Přidat smajlík