Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2018 10:28
Roso

XXX.XXX.197.102

Prosim o radu slepice mi zacali znasat vajca ze strasne tenku skorapku cca je to jedno vajce ze sesti slepek denne podla mna to ale nenosi jedna a ta ista slepica lebo je skoro pokazde inaci farby davam jim aj stare skarupky kere vzdy rozdrtim...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2018 13:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je to pravidelne, je pravdepodobnejsi, ze to snasi jedna slepice. Jak jsou stare? Toto byva problem u starsich slepic, obvykle je to porucha "vyrobny" vejce. Takze zkusit najit a do hrncovych lazni...

25.8.2018 13:32
ančovička1

XXX.XXX.57.134

"davam jim aj stare skarupky"..cim je tedy krmite?treba se to da spravit vydatnejsim krmivem, vice mineralu a vapniku...ale poku jsou to stare slepice, je lepsi, jak pise frufru, horka lazen a koupit mlade kurice

25.8.2018 16:31
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Mě jedna začala tento měsíc také snášet vajíčka se slabší skořápkou, takže když sedne na hnízdo druhá, tohle se rozlomí. Vím jistě, že je to jedna určitá, protože mi zanášela do svého jednoho dolíku v seně, tam snesla, já ho vzala a vydrželo. Přitom mám všechny slepice stejně staré, a ty druhé mají skořápky pevné. Počítám, že si nazobe víc venku a míchanici z naklíčeného obilí, šrotu a namletých skořápek moc nežere, nebo jí druhé k tomu nepustí. Předpokládám, že je to dočasné, vajíčko je jinak pěkné pravidelné, skořápka hladká, ale nese každý den, potřebuje pauzu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík