Dobrý den a prosím o radu.Od samého jara mi každý mesíc uhyne slípka, je jedno jak je stará, asi tak na pul, jednou uhyne stará, podruhé mlada.Začne se držet stranou, méně žere, vybledne hřebínek a do 10 dnu uhyne, nepozoruji žádný prujem nebo jiné projevy.Asi u třech jsem postupne zkusil Sutrikol, ESB3 a nic nepomohlo.A to jsem to nasadil hned při prvním zjištení příznaku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

slamos1
napsal(a):
Přece ten malý parazit neubezduší slepici.
Ano, de facto ji při velkém napadení vycucnd. Jako upír. Odsata krev se nestaci dotvářet, zvíře hyne na anémii.
slamos1
napsal(a):
To se mi opravdu nezdá, že je znervoznuje a obtežuje a stežuje jim snušku, to chápu, ale ty mé slípky začnou být netečné a uhynou, i když třeba žerou.
Me pripada, ze jste necetl predchozi odpovedi, v noci jim jako upiri piji krev, ne, ze je obtezuji! Jiste, ze se slepice snazi zrat, protoze ma hlad, ale opakuji, uhyne na anemii, to je slepice bez krve..ve dne vezmete slepice a dejte je jinam, nez do sveho kurniku, kurnik zatim poradne vycistete a postrikujte pripravkem proti cmelikum, na slepice je take postrik, ktery jim neskodi, ale znici cmeliky..nechte slepice zesilit v jinem kurniku, kulne, nez je vratite zpet.
Uživatel s deaktivovaným účtem

slamos1
napsal(a):
To se mi opravdu nezdá, že je znervoznuje a obtežuje a stežuje jim snušku, to chápu, ale ty mé slípky začnou být netečné a uhynou, i když třeba žerou.
nemusíte věřit, také to nemusí být čmelíci, ale pokud je zamoření čmelíky masivní (to zjistíte právě třeba v noci, stačí sáhnout na spodní stranu hřadu, do hnízda apod.), tak může vést k úhynu slepice. Jsou slepice bledé v obličeji, mají světlé hřebínky? Může to být důkaz. Pokud nevíte nebo nevěříte, jedinou cestou k dopovědi je zaslání uhynulého kusu na veterinární vyšetření.
Prodávají se lepivé proužky na stromy, aby po nich nevylezl hmyz k ovoci. Večer je můžete nalepit na hřady a ráno zkontrolovat, jestli se na nich čmelíci neuchytili.
Ony to čmělíky být nemusí, ale taky mohou. Sousedi ob dva baráky jednou byli zamoření čmelíky tak moc, že ráno sundávali slepice z hřadů už mrtvé.
Pokud chcete mít jistotu, co slepice zabíjí, jednu uhynulou pošlete na pitvu.
Varaxi
napsal(a):
Prodávají se lepivé proužky na stromy, aby po nich nevylezl hmyz k ovoci. Večer je můžete nalepit na hřady a ráno zkontrolovat, jestli se na nich čmelíci neuchytili.
Ony to čmělíky být nemusí, ale taky mohou. Sousedi ob dva baráky jednou byli zamoření čmelíky tak moc, že ráno sundávali slepice z hřadů už mrtvé.
Pokud chcete mít jistotu, co slepice zabíjí, jednu uhynulou pošlete na pitvu.
ale no tak, ked sa cmelici premnozia, tak to za dva, tri dni, musite zistit, to vam bude proste liezt aj po vasom tele, a za ten cas, vam nemoze uhynut ziadna hydina, podla mna to nema z cmelikoch, ked o nich poriadne ani nevie, mne sa raz premnozili, a to sa nedalo ani kurnik zatvorit.mal som ich po celom tele, fuj, ale robim vselijake opatrenia proti cmelikom, a uz dva roky nemam ziadny problem, z cmelikoch, inak mi to kape na mykoplazmu, ale vsetko vybijem a v jari zacinam odznova