Chov brojlerů

Brojleři
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2018 18:54
Popelin

XXX.XXX.30.253

Dobrý den chtěl bych se zeptat chovám doma brojlery a 16 den od narození se jim začaly rozjíždět od sebe pařáty. Proč se tak děje? Děkuji za radu. Popelka.

7.9.2018 21:17
ovecka

XXX.XXX.174.157

Z vámi zadaných indicií usuzuji, že doma máte lino a jim to klouže
Jinak může být spousta příčin od špatného genetického materiálu, po chybnou výživu, nevhodné ustájení nebo špatnou zoohygienu. Proč to je se z vašeho dotazu, vygooglit". A křišťálovou kouli tu asi nikdo mít nebude. Dana.

7.9.2018 21:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ovečko

8.9.2018 07:17
Popelin

XXX.XXX.30.253

Tak vám pěkně děkuji za radu moc mi pomohla.A jinak doma v baráku je asi mít nebudu. Brojlery chovám každý rok už dlouho a ještě se mi to nestalo tak jsem myslel že mi někdo řekne že jim chybí nějaké vytamíny nebo tak.

8.9.2018 07:38
1978milan

XXX.XXX.241.21

Popelin napsal(a):
Tak vám pěkně děkuji za radu moc mi pomohla.A jinak doma v baráku je asi mít nebudu. Brojlery chovám každý rok už dlouho a ještě se mi to nestalo tak jsem myslel že mi někdo řekne že jim chybí nějaké vytamíny nebo tak.

Dobrý den, dejte jim selen do vody podle návodu. U brojlerů se toto stává, obzvláště u chovaných v domácích podmínkách.

8.9.2018 09:12
Popelin

XXX.XXX.30.253

Děkuji za odpověď.

8.9.2018 12:02
ovecka

XXX.XXX.174.157

Na ten selen pozor, ve vyšších dávkách je jedovatý. A pokud je krmíte BRkou, tak mají vitamínů a minerálů dost. Tak aby to nebylo kontraproduktivní. Jak píši výše, na odpověď jste sdělil málo informací. Dana.

8.9.2018 15:47
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ja bych rekla, ze p.Popelin ohledne chovu nesdelil informace zadne, krome postrehu, ze se kuratum rozjely nohy, tudiz asi spatne chodi nebo nechodi..mize to byt jednak spatnym krmenim nebo zimou od nohou..prave koikam do kristalove koule

8.9.2018 16:09
rate

XXX.XXX.227.209

Popelin napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat chovám doma brojlery a 16 den od narození se jim začaly rozjíždět od sebe pařáty. Proč se tak děje? Děkuji za radu. Popelka.

Příteli, dotaz je jasný, informace o chovu kusé až žádné. Jedná se o "značkové" brojlery? Krmíte čím, přidáváte co? Kolik jich je, na jak velké ploše, co je na podlaze? Výběh?...…
Obecně brojler je extrémně rostoucí organizmus, vy jste tak ve 1/3 doby výkrmu (v extrémních velkochovech pak téměř v 1/2).Kuřata by mohla mít tak 25 dkg. Metabolizmus zvířete jede na hranici biologických možností, tak velmi záleží na krmivu. Je nutno krmit kompletní krmivo pro brojlery a pro tu správnou kategorii. Jakékoliv přídavky a vylepšováky mohou narušit obsahy a poměry živin-vit.-minerálií. Ale i tak nemusí uváděné obsahy odpovídat (horší várka, špatné skladování a hlavně při zpracování šrotů nebo granulí dochází k degradaci části vitamínů, oxidacím ostatních složek atd. úměrně s délkou doby od výroby).Tyto příznaky by mohly být zpusobeny třeba nedostatkem B vitamínů, Mn, Se ….. Prostě bych krmil pouze granule pro danou kategorii brojlerů a klidně přidával nějakou kompletní minerálně-vitamínovou doplňkovou směs (třeba Nutrimix pro drůbež-výkrm a odchov).
R.

8.9.2018 18:34
Popelin

XXX.XXX.30.253

Dobrý den děkuji všem za radu už jsem sehnal veterináře a ten jim dal selen a nějaké vitamíny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík