Co to ma se zobakem prosim?

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2018 15:28
mila26

XXX.XXX.228.119

Preji dobry den vsimla jsem si ze ma kohout neco se zobakem... poradi mi nekdo co to je a co stim? Neni to nakazlive?

2.10.2018 19:47
ovecka

XXX.XXX.174.157

No nezdá se mi, že by to byl problém jen zobáku. Má nějaké krusty i na oku a zdá se mi, že má nateklý obličej. Určitě do karantény, mimo ostatní a nejlépe k vetovi. Doma možno posilovat imunitu - Propoul, Echinacea, dotovat vitamíny - AD3E, velké dávky C. Zobák promašťovat, možno zkusit propolys. Ale přikláněla bych se k vetovi.

2.10.2018 19:52
rate

XXX.XXX.227.209

No, ono to nebude jen se zobákem. Viditelné jsou tam spíše nálepy na sliznici dutiny zobáku, případně koutků. Má to jenom kohout, nebo i nějaké další slepice? S tímto ještě žere? Může to být všechno možné od ptačích neštovic, přes plísňo-kvasinkovou infekci, po bakteriální infekci. Nebo třeba i avitaminóza A. Nic nepokazíte dotací vit. A do vody a můžete zkusit pinzetou sloupávat ty nálepy na sliznici a desinfikovat třeba jodglycerinem vatou na špejli. Nebo taky veterinář (a ten možná i ATB?)

3.10.2018 09:04
mila26

XXX.XXX.228.119

Namazala jsem to gencianovou violeti a z boku jsem skusila betadinu jestli v tom je zanet mohla by to vytahnout.... a tou pinzetou to zkusim.... ano kohout zobe je oddeleny od ostatnich jedincu... dostavaji vitamin A i D aE jednou tydne plus mineralni doplnky doplnky ob den krmim granulemi smichanymi s psenici...

3.10.2018 09:47
mila26

XXX.XXX.228.119

Jeste jsem zapomela ze maji kazdy den zelene a ted i spoustu jablek takze vitamin C maji take. je mozne ze neco chytil od volne zijiciho ptactva?lita tu spousta hrdlicek ktere plasim neustale ale obcas nejakou stejne zahlednu. veterinare v obci nemame jinak bych se sla poradit tam

3.10.2018 12:00
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Hrdličky likvidujte, jsou přemnožené a roznáší spoustu nemocí a parazitů. Jakmile mi nějaká vlítne pod střechu pergoly, kde mají slepice žrádlo, okamžitě ji chytím a utratím. Je mi to líto, ale je lepší zbavit se hrdliček, než-li léčit, nebo zabíjet mladé nemocné slepice.

3.10.2018 13:03
mila26

XXX.XXX.228.119

Vypada to na nestovice... podle toho co vsude procitam? Ma stim nekdo zkusenost co proboha stim? Za cely svuj chovatelsky zivot jsem se s nicim takovym nesetkala...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2018 13:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

neštovice můžou být, nebo trichomonóza, pokud se krmí s hrdličkami. u neštovic bych si myslela, že budete mít v hejnu víc nemocných ptáků a hlavně kožní formu.

3.10.2018 13:32
mila26

XXX.XXX.228.119

Dnes ma malinky flicek v zobaku jedna slepicka ted sem je prohlizela znovu... tak tipuji ty nestovice... co stim natrela jsem pripravkem na opary v jednom clanku bylo napsano ze zabira u nekterych chovatelu zovirax... moc vsem dekuji za rady...

4.10.2018 06:54
mila26

XXX.XXX.228.119

Tak je to potvrzeno veterinou jsou to nestovice... mame natirat dal tou betadinou a vevnitr zobaku gencianou nebo pripravkem na opary a vydrzet... pry se s toho vetsinou dostanou sami mam je drzet uplne oddelene a doufat ze se nenakazi dalsi kusy ... vse sem desinfikovala naredenym savem tak snad to alespon trosku pomuze... pokud ma nekdo zkusenost s lecbou ptacich nestovic budu rada za rady cim natirali uspesne a co zabiralo... jinak moc dekuji vsem za odpovedi a zdarnemu dopatrani co to knam dorazilo za virus...

4.10.2018 08:27
mila26

XXX.XXX.228.119

Kohout je spokojenejsi vypada to lepe a krasne zere!! Takze masticky na to asi zabiraji dnes i min pospava. tak snad to vsechno prezije!! Jeste jednou vsem moc diky

Přidejte reakci

Přidat smajlík