Preji dobry den vsimla jsem si ze ma kohout neco se zobakem... poradi mi nekdo co to je a co stim? Neni to nakazlive?
No nezdá se mi, že by to byl problém jen zobáku. Má nějaké krusty i na oku a zdá se mi, že má nateklý obličej. Určitě do karantény, mimo ostatní a nejlépe k vetovi. Doma možno posilovat imunitu - Propoul, Echinacea, dotovat vitamíny - AD3E, velké dávky C. Zobák promašťovat, možno zkusit propolys. Ale přikláněla bych se k vetovi.
No, ono to nebude jen se zobákem. Viditelné jsou tam spíše nálepy na sliznici dutiny zobáku, případně koutků. Má to jenom kohout, nebo i nějaké další slepice? S tímto ještě žere? Může to být všechno možné od ptačích neštovic, přes plísňo-kvasinkovou infekci, po bakteriální infekci. Nebo třeba i avitaminóza A. Nic nepokazíte dotací vit. A do vody a můžete zkusit pinzetou sloupávat ty nálepy na sliznici a desinfikovat třeba jodglycerinem vatou na špejli. Nebo taky veterinář (a ten možná i ATB?)
Namazala jsem to gencianovou violeti a z boku jsem skusila betadinu jestli v tom je zanet mohla by to vytahnout.... a tou pinzetou to zkusim.... ano kohout zobe je oddeleny od ostatnich jedincu... dostavaji vitamin A i D aE jednou tydne plus mineralni doplnky doplnky ob den krmim granulemi smichanymi s psenici...
Uživatel s deaktivovaným účtem

neštovice můžou být, nebo trichomonóza, pokud se krmí s hrdličkami. u neštovic bych si myslela, že budete mít v hejnu víc nemocných ptáků a hlavně kožní formu.
Tak je to potvrzeno veterinou jsou to nestovice... mame natirat dal tou betadinou a vevnitr zobaku gencianou nebo pripravkem na opary a vydrzet... pry se s toho vetsinou dostanou sami mam je drzet uplne oddelene a doufat ze se nenakazi dalsi kusy ... vse sem desinfikovala naredenym savem tak snad to alespon trosku pomuze... pokud ma nekdo zkusenost s lecbou ptacich nestovic budu rada za rady cim natirali uspesne a co zabiralo... jinak moc dekuji vsem za odpovedi a zdarnemu dopatrani co to knam dorazilo za virus...