Uživatel s deaktivovaným účtem

Srdečné pozvání všem chovatelům a příznivcům Šumavanek, na letošní speciálku. Podrobnosti zde http://sumavanky.cz/aktuality.htm

Výbor klubu Šumavanek zve všechny příznivce tohoto plemene, na výroční schůzi klubu, která se koná v sobotu 16. února 2019 ve 12:00 v Hotelu Jelen, B. Smetany 62, 378 42 Nová Včelnice, okr. Jindřichův Hradec.
Těšíme se na setkání, za výbor M. Harčarík

Výýročka proběhla a pro ty co to zajímá, byla založena klubová skupina na Facebooku https://www.facebook.com/groups/468317747035580/
Další novinky zde budu servírovat postupně, podle jejich aktuálnosti.

Sto tisíc ve zlatě! Soutěž začíná dnes kolem 10 hodin nasazením vajec Šumavanek. Více na Frekvenci1 https://www.frekvence1.cz/souteze/hrajte-velikonocni-bingo-na-frekvenci-1-a-vyhrajte-100-000-ve-zlate.shtml Tak hodně štěstí všem...

26.-27.10. se opět koná speciálka v Kladně. Posuzování v neděli za přístupu veřejnosti...

Speciální výstava Šumavanek, která se měla konat v letošním roce na konci října v Kladně, se kvůli současnému chaosu, kterému vláda říká opatření, nekoná. Díky všem příznivcům za pochopení.
M.H.

Právě mě zastihla smutná zpráva, že dnes 22.1. zemřel člen klubu Šumavanek přítel Jaroslav Kalaš z Lípy u Hradce Králové, posuzovatel drůbeže, patriot a šlechtitel národních plemen hrabave i vodní drůbeže.
Čest jeho památce!

Dej mu Pánbůh nebe!
Bohužel, koloběh života je neúprosný. Dříve narození chovatelé odcházejí, ale mládeže moc nepřibývá. Jarda Kalaš byl ještě "maldý" mezi starými. Potkal jsem jej napsledy koncem srpna na výstavě v Nedělišti, kde byl členem a jedním z hybatelů organizae. Čes jeho památce a doufám, že kluby plemen si nějak rozeberou a využijí genetický materiál z jeho chovu...

napsal(a):
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/218562220460016-slepice/video/690668
Trn pořad mám moc rád
Bohužel v panu Kalašovi odešel jeden z největších chovatelů českých plemen vůbec. Osobně si myslím, že takových lidí by u nás člověk napočítal na prstech jedné ruky. Vždy nesmírně ochotný, vstřícný, studnice vědomostí, neskutečná chovatelská základna i cit pro chov. Přál bych, aby v jeho práci někdo "kompetentní" svědomitě pokračoval i nadále, neboť jedině pak bude mít jeho celoživotní úsilí smysl.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/13287781094-co-cech-to-chovatel/220562223160006-neni-husa-jako-husa/
honzapm
napsal(a):
Bohužel, rodina údajně veškerou drůbež rozprodala hned,
jak Mistra odvezli s čínským virem do nemocnice.
Nekontaktovala ani Kluby, ani Svaz.
Což by v případě šlechtitele a majitele plemenných chovů mělo být trestné.
Bohužel, takto většinou končí chovy a to nejen drůbeže, pokud není v rodině pokračovatel. Spíše ojediněle se povede plynule předat celý chov-v rodině, nebo známému. Za svůj život jsem viděl mnoho takovýchto konců úspěšných chovů. Je to většinou ztráta pro dané plemeno a dnes obzvlášť citelná, když mladí se k chovatelství moc nehrnou.

Možná věděli proč a jinak to není pravda. Nechci se tady rozepisovat o věcech které mi nepřísluší.
V těchto dnech mi začaly nést mladé krůty, které jsem si loni na podzim přivezl právě od p. Kalaše. Jsem za to strašně rád, že jsem se k němu pro ně rozjel... Takhle jeho dědictví snad nezmizí. Jen ještě takovou příhodu: pan Kalaš mi při předávání krůt kladl na srdce, abych jim zastřihl jedno křídlo, aby mi neuletěly. Přijel jsem s krůtami domů, nic jsem nezastřihl a ještě jsem si u toho pomyslel, že přece neuletí... Z počátku se držely pěkně s krocanem, který už byl týden doma. Pak se najednou jedna vznesla na ohromný sousedovic ořech. Naštěstí za chvíli slétla dolů a od sousedů se snažila hned dostat zpátky. Velmi rychle jsem pak večer našel nůžky a na p. Kalaše vzpomínám.
jo012810
napsal(a):
A to někdo dokázal (myslím covid-19)? A kdo je případně majitelem zařízení, kde mělo k úniku dojít?
Loni to psali Titulky některých médií ve Spojených státech oznamují, že ikona amerického boje proti současné pandemii Anthony Fauci věnoval miliony dolarů kontroverzní laboratoři ve Wu-chanu. Jím řízený Národní ústav pro alergie a infekční zdraví totiž udělil grant na výzkum koronaviru u netopýrů, na kterém se podílel právě i Wuchanský institut virologie.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-cina-wu-chan-labolator-koronavirus-fauci-grant.A200430_192522_zahranicni_jhr
Bylo by třeba znát americko-čínské výzkumné programy a přímé i nepřímé finanční toky mezi USA a Wuchanským institutem virologie za minulých nejméně deset let, aby šlo učinit nějaký závěr. https://ceskapozice.lidovky.cz/forum/proc-se-mlci-o-americkem-financovani-cinskeho-vyzkumu-koronaviru.A200423_120122_pozice-forum_lube
Ano, ano, to znám, ale jsou to všechno jen a jen dedujkce a dohady. Asi se nikdy nedozvíme jasnou odpověď. Stejně, jako na otázku, jak dlouho potrvá imunita po té které schválené vakcině....Ale již dost. To se šumavankami má málo co společného. Pro jejich a nejen pro šumavanky, bude klíčové, kdy se podaří obnovit možnost výstav a setkávání chovatelů....

Právě mě zastihla smutná zpráva, že dnes ráno odešel do chovatelskeho nebe, chovatel, člen klubu a posuzovatel drůbeže, pan Ladislav Štolba ze Zbůchu.
Vsichni kteří jste jej znali, věnuje mu tichou vzpomínku
napsal(a):
Právě mě zastihla smutná zpráva, že dnes ráno odešel do chovatelskeho nebe, chovatel, člen klubu a posuzovatel drůbeže, pan Ladislav Štolba ze Zbůchu.
Vsichni kteří jste jej znali, věnuje mu tichou vzpomínku
Pan Štolba byl živou legendou mezi drůbežáři. Čest jeho památce a aby v jeho chovu měl kdo pokračovat...

Čest jeho památce Ať odpočívá v pokoji.

Hug2388

XXX.XXX.17.12
Krásný dobrý den, cikáni nám ukradli všechny slepice.... Marně sháním sumavanky na obnovení chovu... Za pomoc děkuji 737400646

Srdečně zveme všechny chovatele šumavanek k účasti na otevřené speciální výstavě (pro členy i nečleny klubu), která se koná v areálu ZO ČSCH Kladno 1, Smečenská 723, ve dnech 22. - 23. 10. 2022.
V sobotu 22. 10. bude tradiční setkání chovatelů od 18 hodin spojené s přejímku zvířat. Tak jako v předchozích letech, pro ty, kteří mají zájem, je možné přespání ve vlastních spacácích přímo v klubovně ZO. Jiné ubytování si každý zajišťuje sám.
V neděli v 8:00 začíná posuzování za přístupu veřejnosti, po jeho skončení proběhne schůze Klubu.
Těšíme se na účast, kterou potvrďte e-mailem na adresu bohemia.gall@seznam.cz, s přibližným počtem vystavovaných zvířat. Případné dotazy směřujte tamtéž.
Za výbor Klubu chovatelů šumavanek
Miroslav Harčarík