Co jej je?

Vlaška koroptví
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2018 08:43
slovensko

XXX.XXX.17.192

Dobry den, chcel by som sa opytat skusenejsich chovatelov, co moze byt mojej 3,5 mesačnej vlaške. Dýcha s otvorenym zobakom a chrči. Dakujem

15.10.2018 15:51
mila26

XXX.XXX.228.119

Nespolkla neco co ji uvizlo v krku? Me tak jednou chrcela slepice pomohlo otocit hlavou dolu a prejet ji rukou opatrne parkrat po krku a zatrepat azas pohldit po krku ... vypadl ji ze zobaku kus nakyho klaciku a krmivo..
Jinak netusim...

15.10.2018 17:18
rate

XXX.XXX.227.209

Ta "vlaška" (možná spíše dominant vlaška) má zatím celkem normální barvu hřebene, tak na plicích to nebude. Pokud se to objevilo náhle, mohlo by to být cizí těleso v dýchacích cestách (třeba kousek slámy, trávy...), pokud to již chvíli trvá a spíše se to zhoršuje mohla by to být syngamoza (žížaly) .

16.10.2018 08:51
slovensko

XXX.XXX.16.122

Preco si myslite , ze je to dominant? Nasadovky mam od chovatela vlašiek. Teraz to zacala robit. V krku ale nic nema. Ako sa da liecit ta syngamoza?

16.10.2018 14:54
mini

XXX.XXX.61.179

Čo jej bolo?
Nechcem zakladať novú tému. Ak ste sa s tým stretli. Tohtoročná sliepka už začala znášať, niekoľko dní bola skleslá, málo sa pohybovala, do kurína šla prvá, inak nemala viditeľné znaky choroby. Hrvoľ mala veľmi naliaty vodou s trochou zrna, vnútornosti bolo cítiť divným zápachom, tuk na črevách bol tvrdý a z čriev sa ľahko oddeľoval. Nie som taký odborník, aby som to podľa stavu vnútornosti poznal. Celú som ju vyhodil.

16.10.2018 16:37
rate

XXX.XXX.227.209

slovensko napsal(a):
Preco si myslite , ze je to dominant? Nasadovky mam od chovatela vlašiek. Teraz to zacala robit. V krku ale nic nema. Ako sa da liecit ta syngamoza?

Pokud to co je vidět je celý hřeben, tak je na můj vkus moc malý. Možná dejte foto celé slepice a někdo z chovatelů vám to posoudí. Případná léčba syngamózy … viz. opakovaně v diskuzi.

16.10.2018 19:08
rate

XXX.XXX.227.209

mini napsal(a):
Čo jej bolo?
Nechcem zakladať novú tému. Ak ste sa s tým stretli. Tohtoročná sliepka už začala znášať, niekoľko dní bola skleslá, málo sa pohybovala, do kurína šla prvá, inak nemala viditeľné znaky choroby. Hrvoľ mala veľmi naliaty vodou s trochou zrna, vnútornosti bolo cítiť divným zápachom, tuk na črevách bol tvrdý a z čriev sa ľahko oddeľoval. Nie som taký odborník, aby som to podľa stavu vnútornosti poznal. Celú som ju vyhodil.

Otázka je co to bylo, ten "tuk" u tak mladé slepice. Možná to mohl být i žloutek a tzv. žloutková peritonitida.

17.10.2018 07:43
slovensko

XXX.XXX.178.6

Myslim si, ze ziadna vlaska nema v 3.5 mesiaci vacsi hreben.

17.10.2018 07:54
mini

XXX.XXX.61.179

rate napsal(a):
Otázka je co to bylo, ten "tuk" u tak mladé slepice. Možná to mohl být i žloutek a tzv. žloutková peritonitida.

Asi to fakt nebol tuk ale žĺtka, ktoré sa rozliali a stuhli, lebo nemala žiadne žĺtka ani malé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík