Rozpoznání pohlaví u brahmanek, jerseyských obrů a paduánek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2018 21:02
Wolffrost

XXX.XXX.18.226

Dobrý večer,
Pomohl by mi někdo prosím s určením pohlaví mých opeřenců?
Každý kus má pouze jednu fotku. Samozřejmě je mám nafocené z více stran, jen by tu byl pak velký zmatek, jaký kus je jaký.
Pokud někdo ví, jak je mohu do příště rozpoznat, budu moc Vděčný za každé poučení.

Mnohokrát děkuji,
Vála Ondřej

25.10.2018 21:05
Wolffrost

XXX.XXX.18.226

Ps : jerseyští obři jsou pouze tři, každý má jinou barvu a jsou mladší, tudíž vypadají o poznání méně hmotněji, než brahmanky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2018 21:25

paduáni jsou jednoduchý. první dva jsou kohouti a ten třetí pravděpodobně taky. poznáte to podle červenýho místa, kde by byl hřeben a podle rtěnky, to kuřice nikdy nemají v tomhle věku, podle lesklého peří a špičatém peří v sedlovém závěsu. ten třetí právě nevidím ani červené, ani pořádně závěs, ale zdá se mi taky lesklý jako kohout. kdyžtak si je doma porovnejte, s pohledem na záda, s těmi prvními dvěma, ti jsou kohouti na 100%:

25.10.2018 21:28

no a stejnej princip by měl fungovat i na to ostatní. to modré hned za paduánkami je určitě kohout. co má špičaté peří v sedle je kohout.

25.10.2018 22:18
Wolffrost

XXX.XXX.128.52

Děkuji za reakci, za určení pohlaví paduánek a za nástin poznávání. Kdyby tu byl ještě odborník na jerseyské obry a někdo, kdo potvrdí pohlaví u brahmanek, bylo by to supr.
Děkuji!
Vála Ondřej

25.10.2018 22:44

Metoda je v podstate stejna, co ma peri v sedlovem zavesu do spicky, je kohout.

26.10.2018 11:17
Wolffrost

XXX.XXX.128.52

Takže v podstatě mohu už určit všechny brahmanky ( přijde mi, že peří v sedlovite části těla mají k rozpoznání všichni) je to tak? (připadá mi to jako 4kohouti a 2 černé slepičky....

26.10.2018 16:31
Wolffrost

XXX.XXX.128.52

Lepší fotka třetí paduánky, přijde mi jiná, než dva kohoutci, nemá žádný náběh na hřebínek a peří na hlavě má kulaté oproti kámošům....
Také kohoutek, nebo slepička?
Díky!

26.10.2018 17:26

Wolffrost napsal(a):
Lepší fotka třetí paduánky, přijde mi jiná, než dva kohoutci, nemá žádný náběh na hřebínek a peří na hlavě má kulaté oproti kámošům....
Také kohoutek, nebo slepička?
Díky!

nekoukejte na hlavu, ale na záda toho ptáka:)

26.10.2018 17:39
Wolffrost

XXX.XXX.128.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nekoukejte na hlavu, ale na záda toho ptáka:)

Hodnotil jsem právě podle,, červeného místa" místo Hřebínku a rtěnky. Záda se mi u všech zdají stejná, nepřišlo mi, že by měla nějaká dlouhá úzká pera v sedlovité části. Lesk bych zhodnotil rád, ale úplně nemám srovnání, jak vypadá,, lesklá" a jak,, nelesklá" slepice.
Díky!

26.10.2018 18:04

Wolffrost napsal(a):
Hodnotil jsem právě podle,, červeného místa" místo Hřebínku a rtěnky. Záda se mi u všech zdají stejná, nepřišlo mi, že by měla nějaká dlouhá úzká pera v sedlovité části. Lesk bych zhodnotil rád, ale úplně nemám srovnání, jak vypadá,, lesklá" a jak,, nelesklá" slepice.
Díky!

podle hlavy se to dá hodnotit jen přibližně. přesněji, jakmile to má rtěnku, tak je to kohout, ale co nemá rtěnku, nemusí být kuřice.

26.10.2018 18:06
4.11.2018 19:58
Wolffrost

XXX.XXX.224.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vlevo kuřice, vpravo kohout

Děkuji :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík