Dobrý večer,
Pomohl by mi někdo prosím s určením pohlaví mých opeřenců?
Každý kus má pouze jednu fotku. Samozřejmě je mám nafocené z více stran, jen by tu byl pak velký zmatek, jaký kus je jaký.
Pokud někdo ví, jak je mohu do příště rozpoznat, budu moc Vděčný za každé poučení.
Mnohokrát děkuji,
Vála Ondřej
Uživatel s deaktivovaným účtem

paduáni jsou jednoduchý. první dva jsou kohouti a ten třetí pravděpodobně taky. poznáte to podle červenýho místa, kde by byl hřeben a podle rtěnky, to kuřice nikdy nemají v tomhle věku, podle lesklého peří a špičatém peří v sedlovém závěsu. ten třetí právě nevidím ani červené, ani pořádně závěs, ale zdá se mi taky lesklý jako kohout. kdyžtak si je doma porovnejte, s pohledem na záda, s těmi prvními dvěma, ti jsou kohouti na 100%:

no a stejnej princip by měl fungovat i na to ostatní. to modré hned za paduánkami je určitě kohout. co má špičaté peří v sedle je kohout.

Metoda je v podstate stejna, co ma peri v sedlovem zavesu do spicky, je kohout.
Lepší fotka třetí paduánky, přijde mi jiná, než dva kohoutci, nemá žádný náběh na hřebínek a peří na hlavě má kulaté oproti kámošům....
Také kohoutek, nebo slepička?
Díky!

Wolffrost
napsal(a):
Lepší fotka třetí paduánky, přijde mi jiná, než dva kohoutci, nemá žádný náběh na hřebínek a peří na hlavě má kulaté oproti kámošům....
Také kohoutek, nebo slepička?
Díky!
nekoukejte na hlavu, ale na záda toho ptáka:)
napsal(a):
nekoukejte na hlavu, ale na záda toho ptáka:)
Hodnotil jsem právě podle,, červeného místa" místo Hřebínku a rtěnky. Záda se mi u všech zdají stejná, nepřišlo mi, že by měla nějaká dlouhá úzká pera v sedlovité části. Lesk bych zhodnotil rád, ale úplně nemám srovnání, jak vypadá,, lesklá" a jak,, nelesklá" slepice.
Díky!

Wolffrost
napsal(a):
Hodnotil jsem právě podle,, červeného místa" místo Hřebínku a rtěnky. Záda se mi u všech zdají stejná, nepřišlo mi, že by měla nějaká dlouhá úzká pera v sedlovité části. Lesk bych zhodnotil rád, ale úplně nemám srovnání, jak vypadá,, lesklá" a jak,, nelesklá" slepice.
Díky!
podle hlavy se to dá hodnotit jen přibližně. přesněji, jakmile to má rtěnku, tak je to kohout, ale co nemá rtěnku, nemusí být kuřice.