Dobrý den. Včera se mě nevrátil kohout. Říkal jsem si možná se ráno vrátí, jinak ať je mu země lehká. Celý den nikde tak jsem se šel podívat jestli ho někde nenajdu. Našel jsem ho. Měl sežrané jedno prso a hlavu. Takže pravděpodobně Kuna. No a doma vznikla debata otázky tedy jsou tři a nemůžeme se na nich nějak shodnout. Zajímalo by mě co si o tom myslíte vy. 1) zda takové maso vařit a spotřebovat, či nikoliv a když ano jaká úprava je pro zničení chorob nejlepši 2) Zda je zde velké zdravotní riziko, nebo není. 3) A v jakém zdravotním stavu je vlastně populace kun v ČR. Jinak bydlíme v Praze ale na místě kde je naše zahrada už přímo součástí Šárky takže najednou stranu 6km les nadruhou 3km a pak už jen pole.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych to nejedla. Respektive jsem ochotná sníst leccos, ale pouze a jen pokud je "mršina" nalezena ještě teplá, prostě začerstva.
Nejde ani tak o to, že by zvíře něčím nakazila kuna, ale o pozdní vyvrhnutí/vykuchání.Bakterie ze střeva velmi rychle po smrti přecházejí do celého těla.
No kohoutka je škoda, ale co se dá dělat. Ona ta škodná si nevybírá.To jste udělal dobře, naše slípky si také rády pochutnají na kámošce, hlavně musí být maso povařené. Ona taková vynesená tříletka už stejně není k jídlu. Něco sežere pes a zbytek ozobou slepicky. Něbyl to náhodou jestřáb? My jsme z Roztok a také k nám občas zalétá.