Chov slepic a jiné drůbeže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2018 09:15
adam_adam

XXX.XXX.160.5

Zdravím vás, Chtěl bych se s vámi podělit o mé myšlenky, starosti i radosti.
Chovám slepice už přes 6 let, dostal jsem je jako dárek, za něco jiného, jelikož bydlíme v krásné vesničce máme za barákem malý lesík, na kraj tohoto lesíka se postavila ohrádka a do ohrádky krásný, dřevěný kurník cca na 15 slepic.
před dvěma lety se mi poprvé podařilo vylíhnout své 1. hejno svých vlastních kuřátek (byl jsem u jednoho pána, který má mix slepiček a taky 100x křížené arakauny, u kterých se zachovala zelená barva skořápky. pak mě na konci srpna pán volal, že mi daruje kvočnu, že jich letos měl 6 a tahle, že již jedno hnízdo odvodila a že sedí znovu. byl jsem štěstím bez sebe, že si vezu docela obyčejnou, nekroužkovanou slepici, která bude zase kvokat.
Pak mi pán zase daroval krásného kohouta s honosným ocasem. jsem rád, že mám tyto vzácné slepice, které jsou byť divoké (některé dokonce spí i na stromech), lehké a mají velmi vyvinutý pud kvokavosti. Když je tak někdy pozoruji, říkám si, jestli jak létají nahoru a dolů ze stromů, a když kohout pojímá slepice, nemůže se třeba stát, že si vyrazí dech, budou je bolet kluby, nebo jestli dokonce nemá nějaký vliv na kloaku kohouta/slepice či jejich plodnost? slepice jsou tak dobrými kvočnami, že už týdenní kuřata vede na noc do kurníku k dospělým slepicím (dobře si je hlídá)

Mám ještě jednu věc, jsou tam dvě slepice z loňského roku vysezeny od kvočny a ty se nechtějí nechat pojmout tímto novým kohoutem. Proč, z jakého důvodu?

Děkuji zkušeným chovatelům za jejich rady a zkušenosti, doufám, že tento článek nikoho nepohoršuje a nevyloží si to nějak špatně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík