Líhnutí 2019

Australky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2018 10:34
kastef

XXX.XXX.69.65

Tak jaké máte plány s líhnutím do roku 2019?
Já budu dávat Australky,Brahmanky,IB,a určite jeste nejaké jedno plemeno ,které sice nechovam,ale seženu si vajíčka na zpestření chovu.

5.11.2018 10:59
slovensko

XXX.XXX.178.6

Hempsirka a araucana

5.11.2018 17:58
eudicella

XXX.XXX.234.251

Bude nekdo lihnout zdrobnele velsumky rezave koroptvi? Koupil bych na jare kuratka.

5.11.2018 18:59
ovecka

XXX.XXX.174.157

Araukany divoce zbarvené, zdrobnělé wyandotky lososové, zdW oranžové koroptví vlnité, zdW bílé kolumbijské (pokud koncem týdne dorazí slíbený kmen), husy pomoranské divoce strakaté. A jestli kolega nezklame, tak snad i zakrslé kačenky bílé. Dana

5.11.2018 19:19
kastef

XXX.XXX.69.65

A nebude mit nekdo vajíčka araukan s ocáskem,nebo mixu krížencu s araukaním kohoutkem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2018 20:59

Já budu příští rok líhnout, odchovávat a prodávat husy české po chovné trojici, kachny zakrslé po páru čárkovaných a páru všelijak strakatých, kachničky mandarínské bílé a bílý+skořicová, divoké kachny po chovné čtveřici.
Vlašky stříbrně zbarvené (kmen je 1,8), jakési zakrslé slípky (viz foto, prosím jak se to jmenuje?) a hedvábničky, a taky co se zkříží.
A všelijaké holuby, a chechtavé hrdličky

6.11.2018 07:17
slovensko

XXX.XXX.178.6

kastef napsal(a):
A nebude mit nekdo vajíčka araukan s ocáskem,nebo mixu krížencu s araukaním kohoutkem?

Budem mat aj krizence a araukanskym kohutom, ale som asi daleko od Vas.

6.11.2018 18:49
kastef

XXX.XXX.69.65

To asi ano,my jsme z moravy.
Ale třebas se ješte nekdo ozve

12.11.2018 20:25
kastef

XXX.XXX.69.65

Tak zatim se nikdo nehlasí...první líhen budu nakladat na vánoce,tak kdyby se nekdo přihlásil,budu ráda.

26.11.2018 18:05
hellou

XXX.XXX.68.107

Ahoj, letos v únoru jsem si koupila 1denni kuratka ZČK, ano úplný začátečník...
Vymenila jsem kohouta a mam nyni 14 slepicek a 1 kohouta.
Na zimu se 1 slepicka rozhodla odchovat svá mláďata a tak jsem ji podporila, je s námi v kuchyni 😂...
Muj plán na rok 2019 je, ze bych byla rada za liheň (kterou mi snad prinese Ježíšek) a rada bych lihla tyto uzasne tvorecky, aby byly pro radost dalším lidem.
Takze pokud byste mel nekdo zajem o kuratka, nic nebrání tomu, abychom se dohodli ;)
Jsem z Hořic, 25km od Hradce Králové.

26.11.2018 23:16
horal

XXX.XXX.13.30

;hellou; Co to je za kuřata ? Na češku jsou moc světlá, ledže by byla stříbrná.

26.11.2018 23:19
hellou

XXX.XXX.56.75

Horal :
Stejne takto barevná kuratka byla i ta, co jsem si privezla letos v únoru a ted je z jednoho kuřátka tato "maminka" ;)

27.11.2018 05:53
horal

XXX.XXX.13.30

Já jenomže jsem měl také české kropenky zlaté i stříbrné a ty kuřátka se mi zdáli dost světlé, spíše na ty stříbrné, ale foto klame. Díky. Jsou to nádherné slepičky a hlavně národní.

27.11.2018 18:43
kafiko

XXX.XXX.31.161

hellou napsal(a):
Ahoj, letos v únoru jsem si koupila 1denni kuratka ZČK, ano úplný začátečník...
Vymenila jsem kohouta a mam nyni 14 slepicek a 1 kohouta.
Na zimu se 1 slepicka rozhodla odchovat svá mláďata a tak jsem ji podporila, je s námi v kuchyni 😂...
Muj plán na rok 2019 je, ze bych byla rada za liheň (kterou mi snad prinese Ježíšek) a rada bych lihla tyto uzasne tvorecky, aby byly pro radost dalším lidem.
Takze pokud byste mel nekdo zajem o kuratka, nic nebrání tomu, abychom se dohodli ;)
Jsem z Hořic, 25km od Hradce Králové.

rad bych se zeptal jak a kolik tyto slepice snasi, dekuji

27.11.2018 19:18
hellou

XXX.XXX.68.107

Dobry den, nerada bych zbytecne nejak rozvadela známé téma, kolik ZČK snášejí, kdyz je známo, ze jejich snaska neni nijak vysoka, přeci jenom nejsou to typická plemena na snasku.
Nicmene kdyz shrnu a poctive uvedu moji praxi, vychazi to cca 1vajicko na slepici obden. Je ovsem potřeba zohlednit, ze nemaji vysoke naroky na zateplení, krmení a to ani nyni, kdyz je teplota u nas již pod bodem mrazu. Jsem v Podkrkonoší.
Jako chovatel jsem resila spoustu pro a proti, proc si poridit prave tyto slepicky. Ale nelituji. Ano, maji menší vajicka a maji jich méně, ale jsou to opravdu sobestacne a nenarocne slepicky, které si na me zvykly a kdyz přijdu do vybehu já , vitaji me, ale kdokoliv jiny se přiblíží nebo letí kolem, jsou ihned ukryté s nemam strach, ze bych o ne přišla 😉
Jsem s nimi spokojená. Jsou inteligentní a kohout jim dává řád... Jedine co musim zmenit, je pocet slepic na 1 kohouta.... Potrebuji vic slepic 😂

27.11.2018 20:05

hellou napsal(a):
Dobry den, nerada bych zbytecne nejak rozvadela známé téma, kolik ZČK snášejí, kdyz je známo, ze jejich snaska neni nijak vysoka, přeci jenom nejsou to typická plemena na snasku.
Nicmene kdyz shrnu a poctive uvedu moji praxi, vychazi to cca 1vajicko na slepici obden. Je ovsem potřeba zohlednit, ze nemaji vysoke naroky na zateplení, krmení a to ani nyni, kdyz je teplota u nas již pod bodem mrazu. Jsem v Podkrkonoší.
Jako chovatel jsem resila spoustu pro a proti, proc si poridit prave tyto slepicky. Ale nelituji. Ano, maji menší vajicka a maji jich méně, ale jsou to opravdu sobestacne a nenarocne slepicky, které si na me zvykly a kdyz přijdu do vybehu já , vitaji me, ale kdokoliv jiny se přiblíží nebo letí kolem, jsou ihned ukryté s nemam strach, ze bych o ne přišla 😉
Jsem s nimi spokojená. Jsou inteligentní a kohout jim dává řád... Jedine co musim zmenit, je pocet slepic na 1 kohouta.... Potrebuji vic slepic 😂

Jestli máte jak píšete výše 14 slepiček, tak to v pohodě dostačuje. Když mu jich dáte víc, bude menší oplozenost.

27.11.2018 20:10
hellou

XXX.XXX.68.107

To mate pravdu, nicméně je asi hodně "narocnej" a slepicky jsou od něj hodne oklobane a to mi vadí 🤔... Lituju je 😁
Nebo počkat az kohout zestarne 😊

27.11.2018 20:51

hellou napsal(a):
To mate pravdu, nicméně je asi hodně "narocnej" a slepicky jsou od něj hodne oklobane a to mi vadí 🤔... Lituju je 😁
Nebo počkat az kohout zestarne 😊

Předpokládám, že je to letošní kohoutek. Teď už mu snášejí slepičky a nechávají ho skákat. On se toho zatím zjevně dost nenabažil . Však se možná během zimy poněkud zklidní. Jestli jsou oklované na krku, tak může být problém i jinde, třeba si žerou nezralé peří. A nebo je to skutečně kohout drsňák, co slípky drhne, i když už mají dost.

30.11.2018 11:29
hellou

XXX.XXX.68.107

Ano, je letošní...
Tak doufám, že ho to tedy prejde, nechtěla bych zase aby jich mel moc, ze by byly vajíčka neoplodnena.
Pockam do jara a uvidím ;), děkuji za radu.

A takto vypadají moje ZČK 15ty den :).

Kdyz se vypustí, Už si je slepicka pyšně vodí po kuchyni... 😂 Prostě budou opravdu veselé Vánoce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík