Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně zkrmování některých plevelů drůbeži. V poslední době vlivem sucha nemám moc trávy, zato spoustu plevelů. Samozřejmě bych je slepicím nedávala ve velkém, ale jako občasné zpestření. Bojím se ale, abych neudělala nějakou chybu, a spíše slípkám neublížila. Našla jsem si plevele, které mi na pozemku rostou. Jasně že se týká spíš až jarní sezóny, ale některé druhy mi tam stále rostou. Mohl by mi někdo poradit, které můžu zkrmovat?
bršlice kozí noha
hluchavka nachová
laskavec bílý
lebeda
merlík
popenec břečťanovitý
pampeliška
starček obecný
šrucha zelná
zlatobýl kanadský
Pěťour maloúborný
Svlačec rolní
pelyněk černobýl
Díky moc
Jana
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlepe vypustit slepice a pozorovat, co zerou:—) Zlatobyl a brslici urcite (podle mych) zrat nebudou. Ani popenec jim nejede. Merlik a lebedu asi taky moc nebudou.
Zuzkaa
napsal(a):
Dobrý den, paní Jano slepičkám místo plevele nabídněte jakoukoliv zeleninu, mrkev, řepu, dýni, zelenou okurku atd. Plevely moc rády nemají. A v listopadu toho už stejně moc nespasou, takže přikrmovat a přikrmovat. Přírodní vitamíny jsou k nezaplacení.
Zeleninu jim samozřejmě dávám, jen mě ty plevely napadly jako další zelený zdroj. Škoda, že nežerou tu bršlici, té mám opracdu hodně:)
Jinak Zuzko ty orpiny jsou úžasné, chodí se na ně dívat všichni sousedi. Hned od prvního dne žerou, vypadají spokojeně a kurník večer trefily hned napoprvé, prostě princezny inteligentní:)
Všem moc díky za rady
Jana