Dobry den, chyta nas zufalstov z nasich husi lebo su uz velmi hlucne. :( ak je tu clanok, diskusia k tomu, dajte mi prosim link.
ostalo nam 6 asi 5mesacnych husi (liahnute koncom Maja 2018) a asi posledne tri tyzdne zacali neskutocne kricat, do tedy sa iba jemne ozyvali. teraz kricia z celeho hrdla a uz zaciname byt zufali. chceme si nechat na dalsi rok a kedze sme nevedli urcite presne pohlavie tak ich zatial ostalo 6 z 9tich.
ich chovanie je zvlastne, akonahle nas zbadaju hned reaguju a zacinaju kricat ako sa priblizujem idu mi naproti a kricia niektore sicia, potom ako idem dalej okolo idu za mnou a postupne stichnu a tvaria sa ako najkrajsi anjelikovia..
pokial sa zdrzujeme pri nich tak su ticho aj to nie vzdy a z nicoho nic zacnu kricat a potom su znovu ticho. ak sa objavi niekto z nas opatovne vonku tak znovu kricia.
prikladam aj fotku nedavno sme pracovali v zahrade tak boli pri nas, zvedave do vsetkeho chodili okolo a sedeli vedla nas potichu, ak nas poznaju preco za kazdym musia takto kriciat? susedka 74r chovala vsetko doradu, tvrdi ze ich je vela ze preto, chcem si nechat len asi jedneho gunara a dve husi, myslite ze budu vtedy tichsie? chystame sa to predelit aby boli dalej od domu a nebudu nas vidiet a teda budu "menej vyrusovane" a budu mat svoj klud v ovocnom sade v zahrade.
pozeral som aj anglicke clanky, fora, videa a nepodarilo sa mi najst nic co by poradilo co s nimi.
dakujem
dakujem za reakcie, ked boli male (mam ich od prveho dna) stravil som s nimi vela casu. nie je ani teraz problem ich uzavriet do zadnej casti zahrady dalej od domu, ale ak tam budu a budu ma vidiet opatovne budu zrejme kricat. uvidime. cez vikend chceme dokoncit dalsie rozdelenie pozemku a hadam bude lepsie.
tento tyzden uz 4ty vecer spia pri dome a hned reaguju akonahlen prideme domov, niekedy je to krik a niekedy len sa zobudia a trochu gagocu.
zatial sa nikto nestazoval, mame okolo susedov a viete ako to chodi, niekomu vrieska decko inemu steka pes, dalsiemu hra hudba ale vam sa ozyva hus alebo kohut uz ste ten najhorsi... :( byvame v dedinskej casti obce kt. sa velmi rozrasta novymi vystavbami ale tu su skor povodne domy a zahrady.
aj preto by som ich chcel nejako utisit a pritom ich nechat nazive samozrejme na dalsi chov.