Zdravím, asi před třemi měsíci jsem dostal od jednoho pána darem jednu kříženku. Byl jsem a jsem štěstím bez sebe, protože je to výborná kvočna a pán je taky strašně moc hodný.
5. září se jí vylíhla kuřata, včera odpoledne jsem šel do výběhu a jedno kuře tam leželo mrtvé , nevím co se mohlo stát, kuře nebylo nějak poraněné a ještě včera vesele běhalo, hrabalo, létalo a najednou tohle, jsem docela zklamaný, protože to byla slepička.
dnes jsem je vypouštěl ven a slepice je jakoby bez chuti do života, vůbec ji nemůžu poznat.
má jedno oko od "lojdů" tak jsem jí to opatrně utřel kapesníkem. je nachlazená? Mám to nějak řešit? Bojím se o ní! Přece jen je to mladá slépka a výborná kvočna:
Děkuji moc, s pozdravem A.
dita73
napsal(a):
Dobrý den. Oko můžete vykápnout Oftalmoseptonexem pro lidi, ale všímejte si trusu, zda není řídný, krvavý apod. Taky lze zkontrolovat, jestli není zamořená parazity - čmelíky byste asi za dne nenašel. ale všenky uvidíte, hlavně kolem kloaky.
Děkuji, trus má obyčejný, parazity nemá, oko ošetřím, díky.
Něco podobného jsem měla u slepice také . Jestli má vlhký zobák. Prská a může mít i výtok z očí . Tak mi na to pomohl doxygal zkombinovaný s vitamínem B . Každopádně dát jí stranou někam do závětří ,kralikarny nebo do nějaké místnosti kde netáhne. Dávala jsem i jitrocelový sirup z lékárny s obsahem vit C. A k jídlu co jí chutná . Mě se osvědčil namočený rohlík . To jedla i když jí bylo opravdu blbě. Ten trus je také dobré zkontrolovat . Doxygal seženete u veterináře . Jestli je zanudlena je potřeba čistit i nozdry ono se jí potom špatně dýchá. Moje už nemohla skoro ani souvisle dýchat a po druhém dni podávání doxygalu se úžasně zlepšila . Uvádějí 3-5 dni léčby . Doxygal roztok se musí měnit každý den. Po léčbě antibiotiky dávat ještě Vít b a klidně i Vít c . Tím nic neskazite. Držím vám palce
sedlos3@seznam.cz
napsal(a):
Něco podobného jsem měla u slepice také . Jestli má vlhký zobák. Prská a může mít i výtok z očí . Tak mi na to pomohl doxygal zkombinovaný s vitamínem B . Každopádně dát jí stranou někam do závětří ,kralikarny nebo do nějaké místnosti kde netáhne. Dávala jsem i jitrocelový sirup z lékárny s obsahem vit C. A k jídlu co jí chutná . Mě se osvědčil namočený rohlík . To jedla i když jí bylo opravdu blbě. Ten trus je také dobré zkontrolovat . Doxygal seženete u veterináře . Jestli je zanudlena je potřeba čistit i nozdry ono se jí potom špatně dýchá. Moje už nemohla skoro ani souvisle dýchat a po druhém dni podávání doxygalu se úžasně zlepšila . Uvádějí 3-5 dni léčby . Doxygal roztok se musí měnit každý den. Po léčbě antibiotiky dávat ještě Vít b a klidně i Vít c . Tím nic neskazite. Držím vám palce
?
Dobrý den, mám podobný problém. 3 slepice z 10 měly zalepené oči a jedna dokonce obě, už je ani neotvírala a ani žrát nechtěla. Konzultovala jsem to s veterinářkou a ta mi řekla, abych slepice utratila, že léčba bude stejně bezúspěšná. Nikdo v mém okolí nevěděl o jaké onemocnění se jedná. Dnes šly bohužel na špalek. Přiložím foto.
Celý kurník jsem vyčistila, omyla octovou vodou a dala novou podestýlku. Všimla jsem si, že jedna slepice začala kýchat a teče jí z nosní dírky. Nerada bych to řešila jako dnes a chtěla ji vyléčit. Poradíte mi?
Lenko,ta slepicka uz ma ty oci dost zahnisane asi delsi dobu, to urcite neni nachlazeni,ale infekce..muj jeden mlady brahmak mel take zahnisane jedno oko,ale hned jsem mu kapala kapicky Maxitrol,ktere mel syn na lecbu jecneho zrna😀 kohoutkovi to za par dni pomohlo,uz je v poradku,ale zadne jine potize,jak pisete,kychani,vytok z nozder,nemel..
Lenka72
napsal(a):
Dobrý den, mám podobný problém. 3 slepice z 10 měly zalepené oči a jedna dokonce obě, už je ani neotvírala a ani žrát nechtěla. Konzultovala jsem to s veterinářkou a ta mi řekla, abych slepice utratila, že léčba bude stejně bezúspěšná. Nikdo v mém okolí nevěděl o jaké onemocnění se jedná. Dnes šly bohužel na špalek. Přiložím foto.
Celý kurník jsem vyčistila, omyla octovou vodou a dala novou podestýlku. Všimla jsem si, že jedna slepice začala kýchat a teče jí z nosní dírky. Nerada bych to řešila jako dnes a chtěla ji vyléčit. Poradíte mi?
Takže jste utratila všechny slepice i s kohoutem?
Lenka72
napsal(a):
Ne zatím jen ty 3 nemocné. Ostatní jsou ,,Zatím " v pořádku, oči mají čisté , žerou, hrabou a jsou v pohodě. Jen ta jedna kycha a te bych chtěla u veterináře koupit léky. Pořád věřím že budou v pořádku 🤔
Snad budou, kdyby to bylo infekční, tak prosím, dejet vědět.
Nechtěl bych, aby to chytly i další slépky.
A nevíte z čeho to může být ?
Zeptáte se prosím ?
A může z toho mít nějaké potíže i člověk ?
adam_adam
napsal(a):
Tak co se té mé slepičce mohlo stát ?
A co ji takhle vzít k vetovi? Pokud je pro vás tak důležitá, divím se, že tu neustále loudíte odpověď, kterou vám nikdo po netu nedá. Křitálové koule nemáme a z fotky nemoc nikdo nepozná.
Vet vám udělá stěry a kultivace, zaplatíte pár desítek stokorun a budete možná vědět více. Popřípadě vám ji bude naslepo léčit. A nebo je šikovný a bude vědět z příznaků hned to, co mi tady nemůžeme poznat.
Ale čím déle tu budete čekat na odpověď, tím méně šancí slepička bude mít. Dana
Uživatel s deaktivovaným účtem

paralen 3x denne, do postele a vypotit, sopliky utierat kapesníkom
eee co to blábolím ... hlavu na špalek pohladit sekerkou a je to.
ovecka
napsal(a):
A co ji takhle vzít k vetovi? Pokud je pro vás tak důležitá, divím se, že tu neustále loudíte odpověď, kterou vám nikdo po netu nedá. Křitálové koule nemáme a z fotky nemoc nikdo nepozná.
Vet vám udělá stěry a kultivace, zaplatíte pár desítek stokorun a budete možná vědět více. Popřípadě vám ji bude naslepo léčit. A nebo je šikovný a bude vědět z příznaků hned to, co mi tady nemůžeme poznat.
Ale čím déle tu budete čekat na odpověď, tím méně šancí slepička bude mít. Dana
Ano, ale je víkend. Počkám do pondělí, jednoho veterináře znám.
ančovička1
napsal(a):
Ja nevim,proc pan chovatel nemocne slepice neleci a necha je tak dlouho trapit,kazdym dnem se nemoc zhoršuje..asi ho to az tak moc netrápí..
Koupil jsem kapky s ATB, dneska slepice mají obě dvě oka dobrá.
Zítra se poradím s vet. a koupím ještě pro jistotu doxygal.
Kdyby mi na té slepici nezáleželo, tak udělám to, co mi radil uživatel Foox !

u sliepok "liečim" takto každú nemoc, aj podozrenie na nemoc. mimo parazitov. ušetrím za veta a mám zdravý chov. frkne a už ide
ked ti tam prepukne mor budeš inak plakať
napsal(a):
u sliepok "liečim" takto každú nemoc, aj podozrenie na nemoc. mimo parazitov. ušetrím za veta a mám zdravý chov. frkne a už ide
ked ti tam prepukne mor budeš inak plakať
Proč by mi měl přepuknout mor?
Jedná se o mykoplazmu, myslím ze má šanci se vyléčit. Musím zaťukat do dřeva,má to mnohem lepší.
Už se jí to celkem zlepšilo, nemyslíte ?
A může to mít nějaký vliv na vajíčka která konzumujeme?

Doxygal: Ochranná lehota:
Mäso a orgány:
hydina a králiky: 7 dní,
ošípané: 10 dní,
teľatá: 14 dní.
Nepodávať nosniciam, ktorých vajcia sú určené na ľudský konzum.
takže nie nemá to na vajíčka vplyv, lebo jesť by si ich nemal.
napsal(a):
Doxygal: Ochranná lehota:
Mäso a orgány:
hydina a králiky: 7 dní,
ošípané: 10 dní,
teľatá: 14 dní.
Nepodávať nosniciam, ktorých vajcia sú určené na ľudský konzum.
takže nie nemá to na vajíčka vplyv, lebo jesť by si ich nemal.
Ještě nesnáší a ještě jsem ho ani nekoupil.
Pokud máte potvrzeno, že se jedná o mykoplazmu, tak jste si mezi slepicemi vypěstoval bacilonosiče. Projevy jste sice potlačil, ale slepice se stala doživotním šiřitelem této choroby. V budoucnu se vám bude nemoc opakovaně po stresových situacích v chovu objevovat. Vetrinářka Terezka to tu již několikráte vysvětlovala.
Tak nevím, ale ta sekerka byla nejlepší možnost.
ovecka
napsal(a):
Pokud máte potvrzeno, že se jedná o mykoplazmu, tak jste si mezi slepicemi vypěstoval bacilonosiče. Projevy jste sice potlačil, ale slepice se stala doživotním šiřitelem této choroby. V budoucnu se vám bude nemoc opakovaně po stresových situacích v chovu objevovat. Vetrinářka Terezka to tu již několikráte vysvětlovala.
Tak nevím, ale ta sekerka byla nejlepší možnost.
Kdybych musel přistoupit na zrušení chovu, musel bych utratit jen ty slepice, které to měly, anebo všechny slepice ?
Adame,kdyz neverite veterinerce bodlice a ostatnim zkusenym chovatelum, prectete si neco o mykoplazmoze na netu nebo v odbornych knihach...budu to jen opakovat,ale jestli jste byl u veterinare a potvrdil vam mykoplazmu,tak zadne zazracne kapicky nepomuzou,budete mit bacilonosice a nakazeny cely chov,kvuli jedne slepici,ktera ma stejne uzitkovou hodnotu tak nejvic 2-3roky..

adam_adam
napsal(a):
Kdybych musel přistoupit na zrušení chovu, musel bych utratit jen ty slepice, které to měly, anebo všechny slepice ?
možno je to kruté, ale musíš byť ras. frkne a už ide. inak ti to bude frkat všetko a k vetovi budeš chodiť ako na klavír.
kúp si radšej tú sekeru
ančovička1
napsal(a):
Adame,kdyz neverite veterinerce bodlice a ostatnim zkusenym chovatelum, prectete si neco o mykoplazmoze na netu nebo v odbornych knihach...budu to jen opakovat,ale jestli jste byl u veterinare a potvrdil vam mykoplazmu,tak zadne zazracne kapicky nepomuzou,budete mit bacilonosice a nakazeny cely chov,kvuli jedne slepici,ktera ma stejne uzitkovou hodnotu tak nejvic 2-3roky..
Paní Ančovičko, paní Dr. bodlince, věřím, jen jsem si nevšiml, že se této diskuze zúčastnila. Pokud je to tak, že slepice není zdravá, půjdu k veterináři, mám jen skonzultovanou schůzku, zatím jsem si s nim jen volal. Co říkala paní doktorka, jestli se teto diskuze zúčastnila?
adam_adam
napsal(a):
Paní Ančovičko, paní Dr. bodlince, věřím, jen jsem si nevšiml, že se této diskuze zúčastnila. Pokud je to tak, že slepice není zdravá, půjdu k veterináři, mám jen skonzultovanou schůzku, zatím jsem si s nim jen volal. Co říkala paní doktorka, jestli se teto diskuze zúčastnila?
Tak tedy vemte slepici a konecne ji ukazte veterinari ,po telefonu se tezko urci diagnoza..prispevek bodlinky bude na podobne tema asi na jinem vlaknu,nemuzu to najit,ale nic noveho se nedozvite..tak budeme vsichni zúčastneni s napetim ocekavat vasi zpravu od veta a samozrejme drzim palce,at to dobre dopadne😀🐔
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3322821/chovatelia-cistokrvnej-hydiny-a-mykoplazma
Pročtšte pozorně a udělejte si závěr sám. Dana
ančovička1
napsal(a):
Tak tedy vemte slepici a konecne ji ukazte veterinari ,po telefonu se tezko urci diagnoza..prispevek bodlinky bude na podobne tema asi na jinem vlaknu,nemuzu to najit,ale nic noveho se nedozvite..tak budeme vsichni zúčastneni s napetim ocekavat vasi zpravu od veta a samozrejme drzim palce,at to dobre dopadne😀🐔
Vezmu ji tam, ale oko už má v "pořádku" Vezmu i foto, jak to oko vypadalo.
Když se mykoplazma potvrdí, zeptám se jí na všechny otázky, které mám.
Zdravím všechny !
Slepice i s kohoutem už jsou zdraví, jako prevenci dávám do vody a do směsí ještě vitamínové doplňky. Teď už se jen můžu těšit, která slepice mě překvapí a bude kvočnou! UŽ SE TĚŠÍM NA TEN KRÁSNÝ POHLED, KDY SLEPICE BUDE VODIT MALÁ KUŘÁTKA (jestli teda nějaká nasedne, ale snad ANO)