Dobry den prosím o radu.Kupovala jsem 10 slepiček a ve stejny den se mnou ma sousedka kupovala 15 kusu...me krasně nesou kazdy den mame 9 vajec.A sousedka ma celkem 21slepic a sotva maji 10vajec často jen 6 vajec denně..slepičky jsou oškubane..maji jednoho kohouta..dlouho bojovali se čmelíkama..ale už je nemaji..nevíte prosím někdo proč jim nenesou minimálně ty, které jsme koupili společně???Děkuji Vám moc s pozdravem Ivča
Pokud jsou slepice"oskubane,"tak asi preperuji Tsk honem snaset nebudou..a ty mlade u starych?to je velice jednoduche..stare slepice nepusti mlade nazrat,urcite jsou nekde zalezle v koutku,protoze je stare sikanuji,mlade se poradne nenazerou,proto nenesou, z vlastni zkusenosti-pridala jsem do hejna starych slepic 10mladch vlasek,vsechny uz snesely a najednou 3-4jejich vejce,boji se jit ke krmitku,mam dve oddelene,presto je stare stipou..urychlene pujdou stare do mrazaku..sousedka by mela mlade slepicky dat stranou do ohrady,koupit smes pro nosnice a budou v poradku nebo cekat,az je stare vezmou na milost.. .
Já osobne delam kdy davam nove slepice do chovu tak je natřu trochu octem aby je neklovaly a je třeba velky vybech aby je starší neuklovyly.Mam skušenos když jsme daval nove slepice a odešel jsem tak mi jedna nejveřši a nejsilnejši slepice uklovala během pulky dne kdy sem byl pryč 4 kuřice.Aproto vždy je třeba velky vybech křovy vyší travu stromy aby se mohli schovat.A le nemusi to delat slepice muže jim chybět nejake vytamíny nebo tak skuste krmyt smesí pro nosníce. Nebo pšenici kukuryci ječmšn oves. Ale zameřil bych se i na vůtčí slepici jesti je moc neklove protože když slepice je oškubana tak dáva veškerou sylu do peří a nesnáší vejce.