Nenesou kuřice leghorn

Leghornky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2018 12:28
bruxe

XXX.XXX.225.87

Dobrý den, prosím o názor. Před 5ti týdny jsem koupil 15ks kuřice leghorn dle prodávající ve stáří 24 týdnů a v začátku snášky. Po 2 dnech sneseno 1ks vejce hnědé a od té doby cca 15 vajec. Pár hnědých a větší polovina bílých. Krmím tím co jsem koupil u prodejce, mají výběh, zelené, velký prostor... Zdá se mi to na to jaké je počasí slabá snůška a začínám mít pochybnosti jestli jsem nenaletěl. U prodejce jsem kupoval před 3mi lety a vše bylo OK.
Díky za názor Břeťa

11.11.2018 16:41
servis62

XXX.XXX.51.230

Dobrý den, jestli jste koupil od prodejce který prodává více druhů kuřic tak na 99% to jsou hybrid Dekalb White. Pokud to máte od menšího chovatele tak to budou nejspíš Lenghornky, ale asi nečím říznuté, protože čistokrevné lenghorky mají jen bílé vejce. Dobře vykrmené nosné hybridy kuřic, při dobrém světelném cyklu by měli mít snášku ve 24 týdnu minimálně 50%. Můj názor je že vám prodal něco jiného a mladšího. Jenže teď mají malý světelný režim a chladno takže se vám pořádně roznesou až na jaro. Když kupujete na podzim mladé kuřice a pokud jim nedáte ideální podmínky, skoro vždy je problém ze snůškou. Přeji hodně úspěchu v chovu.

11.11.2018 19:09
jo012810

XXX.XXX.101.35

Zcela určitě nejde o leghornky, neboť lekhorny a nebo jejich užitková forma šlechtěná na nosnost (Dekalb White), nesou VÝHRADNĚ vejce s bílou škořápkou. Takže určitě prodejce nemluvil pravdu a to ani o jejich stáří....

Přidejte reakci

Přidat smajlík