Zdravím, mám takový dotaz.. Pročítal jsem diskuze a nic jsem o tom nenašel.. Husokachna (asi jako mulard) bereme jich ročne cca 200ks (písečná Hodonín) a už se nám několikrát stalo že tam byli 1-2 kačeři.. Vím že jsou nejplodní ale kačer by mohl být plodný? nezkoušel někdo jím poskočit pižmovkou? Mám ho na dvoře s kačenama a už jsem ho viděl jak na ně skáče.. Má s tím někdo zkušenosti?
Předem prosím všechny chytrolíny obrazovku off
Dobrý den,
o mulardech (husokachnách) se tvrdí, že jsou neplodní. Leč toto se před x-lety tvrdilo i o křížencích mezi husou domácí a husou labutí. A v současné době se již několikrát potvrdilo, že tito kříženci plodní jsou. Takže Vám nezbyde pokud toto chcete vyzkoušet to risknout. Přidat jej k pižmové kachně, osobně bych mu přidal raději dvě a uvidíte. Pokud kachna nanese a zasedne vejce po týdnu prosvítit a uvidíte jestli oplozená jsou nebo ne. Jen tam nemůže být kačer jiných plemen, který by mohl zaskočit za kolegu. Petr
Uživatel s deaktivovaným účtem

kříženec kachny domácí a kachny pižmové je neplodný, nevratně a vždy, ty živočišné druhy mají odlišný počet chromozomů a při tvorbě pohlavních buněk se to prostě nepotkává správně.
problém je v tom, že každý prodejce říká tomu, co prodává, jinak. často je "husokachna" prostě čistá pižmovka. mulard je něco jiného, to by měl být vždy ten neplodný kříženec, ale...
123majkl
napsal(a):
Dobrý den,
o mulardech (husokachnách) se tvrdí, že jsou neplodní. Leč toto se před x-lety tvrdilo i o křížencích mezi husou domácí a husou labutí. A v současné době se již několikrát potvrdilo, že tito kříženci plodní jsou. Takže Vám nezbyde pokud toto chcete vyzkoušet to risknout. Přidat jej k pižmové kachně, osobně bych mu přidal raději dvě a uvidíte. Pokud kachna nanese a zasedne vejce po týdnu prosvítit a uvidíte jestli oplozená jsou nebo ne. Jen tam nemůže být kačer jiných plemen, který by mohl zaskočit za kolegu. Petr
Ja jsem se take informovala o krizencich husy ceske chocholate x houser labuti,ktere jsem zakoupila na trhu ..chtela jsem si nechat k chovu housera,ja to krasny chocholaty labutak😁..dovededa jsem se,ze bude pravdepodobne neplodny,tak jsem urychlene na podzim,loni,koupila cisteho landeskeho,husy mam dve landeske ciste a nemku + brojlerku...chocholace jsem nechala zit "na paradu"😁..asi polovina z 50ti housat mala chocholky!
123majkl
napsal(a):
Dobrý den,
nechám mu asi 3 a uvidím.. jen mě zajímalo jestli to někdo už testoval.. no podle všeho.. berem jeste od Hendrix genetic slepice což by měli bejt taky nějácí hybridi.. měli by mět potlačený pud sezení a jednomu co jsme to prodali si nanesli a vysedeli normálně kuřata
JimTvaroh
napsal(a):
Zdravím, mám takový dotaz.. Pročítal jsem diskuze a nic jsem o tom nenašel.. Husokachna (asi jako mulard) bereme jich ročne cca 200ks (písečná Hodonín) a už se nám několikrát stalo že tam byli 1-2 kačeři.. Vím že jsou nejplodní ale kačer by mohl být plodný? nezkoušel někdo jím poskočit pižmovkou? Mám ho na dvoře s kačenama a už jsem ho viděl jak na ně skáče.. Má s tím někdo zkušenosti?
Předem prosím všechny chytrolíny obrazovku off
Když hodíte foto, aby to bylo k poznání budeme vědět hned