Pižmovky v zimě

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2018 14:15
beragg1

XXX.XXX.245.219

Dobrý den.
Začal jsem letos s chovem Pižmovek a nevím, jak přečkat zimu. Kachny mají malý výběh, pouštím je také na zahradu a mají kurník 1x2 metry na nožičkách, který ale není zateplený. Prosím o radu, zda jsou schopny přečkat zimu a za jakých podmínek.
Díky moc, David.

16.11.2018 17:56
lydie

XXX.XXX.70.117

Pižmovky jsou otužilé, stačí jim do boudy nastlat vysokou podestýlku ze slámy a budou spokojené.
Odchováváme pižmovky volně na zahradě s přístupem do chlívku, kde je nastlaná suchá sláma, ten ale využívají jen když je venku opravdu velká zima a nebo se rozhodnou hnízdit. Převážně nocují před domem i v mrazech a na sněhu, proto jim i tam pro jistotu sypeme slámu. Zatím jsme neměli s omrzlinami problém. Ale je fakt, že tady na jihu republiky příliš třeskuté mrazy nebývají...

http://www.chovzvirat.cz/clanek/359-chov-kachen-pizmovych/

16.11.2018 18:12
beragg1

XXX.XXX.245.219

Moc děkuji za reakci i za foto :-)
Tento článek jsem četl a právě mě vyplašil. Párkrát za zimu mrzne v noci i pod -15 stupňů a my možnost úkrytu nemáme.

20.11.2018 19:55
152chov152

XXX.XXX.50.6

Já chovam též Pižmovky a nemam stim problemy maji chlivek ale kdybych je tam navečer nezahnal tak zustanu venku.Jsouto otužili ptaci znam lidi ktery pro ne nemaji ani kachnyk ale jen vybech s křovym a stromy a kychnam se daři dobře. Ale zase jestli je možnost chlivku nebo kachniku tak je to lepši ale když to řeknu osklivě tak pižmovky vydržy všecko.

20.11.2018 21:10
ančovička1

XXX.XXX.49.68

beragg1 napsal(a):
Moc děkuji za reakci i za foto :-)
Tento článek jsem četl a právě mě vyplašil. Párkrát za zimu mrzne v noci i pod -15 stupňů a my možnost úkrytu nemáme.

Je mi lito,ale pizmovky opravdu nevydrzi "vsechno",jak pise 152chov...pizmovka neni kachna,nesnasi mrazy,pod -5stupnu pizmovkam omrzaji citlive vyrustky kolem zobaku,hlavne kacerum a pokud jim omrznou,kacer se dlouho leci,nema zajem o kachnicky,nepojima je,protoze ho to BOLI..ony totiz omrzliny boli...pizmovky chovam 20let,nemam problemy,pod -5 travi zimu ve stodole na slame,poustim pres poledne na slunicko,v noci opet v teple ve stodole..

Přidejte reakci

Přidat smajlík