Líhne neni tak moc lechke postavyt ale jde to zaleži kolik do toho chcete inveskovat da se postavyt lihen do 800 Kč. Ale bal bychse stavět lihen ale většiny chovalelu si kupuje lihně. Ja doporučujem lihen Líhně Cleo 5 ale musi te si davat pozor a to u většiny levnějších líhni na teplotu. Na displeji u lihne ktery je tam zabudovany neni vždy přesní. Ja dělem že mam kalibrovany teplomer u vajec a tak zjyštuju teploty přesnou. Např : na dyjleji je u lihne je 38,5 ale u vajec je 37,5 tak si davejte pozor ale ratši bych investoval do kupovane lihně a ne si ji stavět. A štastné líhnutí.
zdravím.líhen jde udělat téměř z čehokoli,jen musíte mít dostatečně silný zdroj tepla,přesný termostat a ventilátorek na dobré rozložení tepla,a vytvořit i dostatečnou vlhkost vzduchu v líhni.obal je druhořadá záležitost,jen musí být dobře izolován,aby líhen teplotu udržela.moje líhně.
Redlife
napsal(a):
Můžu se zeptat.
Ná tady někdo zkušenosti ze stavením líhně?
A popřípadějaj se staví?(lehce)
Pokud máte zájem pošlu návod na stavbu líhně ze staré lednice,či mrazáku.Posílal jsem to již více chovatelům a úspěšně líhnou. Komponenty jako přesný nakalibrovaný termostat s alarmy kritických teplot ,vlhkoměr s teploměrem ,popř. ventilátorky a trafo na ventilátorky na 12V mohu vše dodat.Mám i jednoduché termostaty k odchovnám.
Celé vás to vyjde přibližně na 1200 Kč, s ručním obracením .Kapacita dle zvolené velikosti lednice či mrazáku 40-150 vajec. Obraceče jsou dost drahé ,ale pošlu odkaz ,které jsou vhodné a osvědčené.
Pošlete mě e-mail na: lomaza@atlas.cz a zašlu podrobný návod.