Dobrý deň, už druhý deň je naša sliepočka taká bez života... Väčšinou len stoji na mieste a spi a aj dnes keď som ich púšťala z kurniku tak ledva vyšla von neviete čim by to mohlo byť a ako to mám riešiť? Všimla som si aj že má vypadané pierka na hlave. Nerada by som o ňu prišla... Má len pol roka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

je nemocná. to, co popisujete jsou naprosto obecné příznaky ptačí nepohody a nedá se určit, která z milionů možných nemocí to je.
pokud vám na tom zvířeti záleží, vyhledejte veterinárního lékaře.

pozor, je rozdíl mezi tipcem a popáleninou na jazyku

Miluju ty babské rady, kterými se to tu stále dokola hemží, jsou nesmrtelné, ikdyž pro drůbež začínajícího chovatele mohou být smrtelné... octová voda na nové kusy, voňavka proti šikaně v hejnu a mnohé další. A je jedno, že si pisatel odporuje ve svých tvrzeních😎 Tak, teď jsem zase asi rozpoutal bouři ve sklence vody, nebo spíše šrotové kaše....
paskov244
napsal(a):
Vážená Paní jestli nemáte zkušenost tak neraďte můžete udělat víc škody než užitku . Některé slepice jsou na tipec nachylnější v žádném případě neonemocni celé hejno .Tipec nezpůsobí nedostatek minerálu ale teple krmení .
😂pro neinformovane:cituji z chytre knihy "A.Černosek a kol. Zdravi zvířat v drobných chovech "..Zvysene rohovateni sliznice na špičce a horni ploše jazyka u kuřat a slepic,zvane TIPEC,neni duvodem k odstraneni(strhavani)..Spíše je třeba zajistit přísun vitaminu A a mineralii..".😂..a ja jsem opravdu rada,ze jsem se s timto zdravotnim problémem u mych slepicek nikdy nesetkala..😂😂😂
Ďakujem všetkých za pomoc. Boli sme u veterinára a užíva antibiotiká už 3 deň ale zmenu žiadnu nevidím okrem toho že je skoro celý deň pri miske zo žrádlom a len zobe zobe a zobe. Som rada že žerie ale či to môže byť výsledkom aj antibiotík lebo v takomto množstve nikdy veľa nejedla.
paskov244
napsal(a):
Vážená Paní jestli nemáte zkušenost tak neraďte můžete udělat víc škody než užitku . Některé slepice jsou na tipec nachylnější v žádném případě neonemocni celé hejno .Tipec nezpůsobí nedostatek minerálu ale teple krmení .
..a vubec bych se nechlubila,jak tem chudinkam škrábete nehtem tipce!!!z jazyka!!
napsal(a):
Miluju ty babské rady, kterými se to tu stále dokola hemží, jsou nesmrtelné, ikdyž pro drůbež začínajícího chovatele mohou být smrtelné... octová voda na nové kusy, voňavka proti šikaně v hejnu a mnohé další. A je jedno, že si pisatel odporuje ve svých tvrzeních😎 Tak, teď jsem zase asi rozpoutal bouři ve sklence vody, nebo spíše šrotové kaše....
Kdysi dávno jsem měla jednu šikatérku slepici, kterážko ozobávala ostatní. Koupila jsem spray. A pak slepice smrděly jak spálená pneumatika. Takže podle mě i ta voňavka by mohla zabrat
paskov244
napsal(a):
Paní Ančovičko strhnou tipec je otázkou pěti vteřin a za pul hodiny má slepice plné vole .Tak co je pro ní lepší hladovět a hlady umřít nebo pět vteřin stresu protože tento zákrok je pro ní takřka nebolestný .
A proc ta vase slepicka ma TIPEC???moje slepicky NIKDY tipce najazyku nemely,protoze je dobre krmim..slepic mam 75! Je dobre,obcas si o chovu slepic nebo k achen,hus..neco precist....