Peří kachnat

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2018 20:57
Imra

XXX.XXX.195.102

Zdravím, pořídil jsem. si kachnata cca 10.ti denní, ted už jim. je cca 5 týdnů, poslední cca týden kachnickam vypadalo chmýří na zádecha u některých i na krku a zůstaly jim jen takové ošpence. Poradí někdo čím to může být?

2.12.2018 21:40
ovecka

XXX.XXX.174.157

No to bude asi tím, že začínají přepeřovat do juvenilního peří. Po 16 týdnů budou přepeřovat znovu do dospělého. Dana

2.12.2018 21:43
Imra

XXX.XXX.195.102

V 5 týdnech mi to přišlo docela brzo. Tak jsem si myslel jestli to není treba že maj moc vlhko. A v kolika tydnech cca je mohu začít pouštět ven. Děkuji

3.12.2018 10:43
ladd

XXX.XXX.34.43

Taky je možnost, že si to navzájem oškubaly – z nudy nebo nevyrovnané krmné dávky.
Ven pouštět až se opeří. Je prosinec.
Brát si na zimu malou drůbež je jen na přidělávání si zbytečných starostí.

3.12.2018 12:23
Imra

XXX.XXX.195.102

Děkuji za odpověď, tak zbytečně pridelavani starosti to není. Ono je fajn když se začátečníkovy v tomdle období povede odchovat 50 s 50 kachnat. Stravu vyrovnanou maji krmim 3 x denně po 8 hod vařené brambory +strouhaný jablka +šrot +Nutri Mix, 24 hod denně mají volný přístup k obilí a granulím, a samozřejmě k čisté vodě. Zkoušel jsem najít na netu radu čím podpořit růst nového peří ale bohužel bez výsledku. A rád bych kachnicky pouštěl ven už ted třeba dnes je venku 15°c, Ale zatím mám strach aby neprochladly, od lidí co kachny dělají tak vím že kachna dobře zimu nesnáší snadno jim omrznou nohy, ale nikdo už mi neporadil od kolika stupňů celsia se mohou kachny pouštět ven

3.12.2018 15:21
ladd

XXX.XXX.34.43

Že jste zatím beze ztrát vám přeju (i kachnám), ovšem až budete odchovávat na jaře, teprve potom budete moc posoudit, jestli to jsou starosti nebo ne. Již dávno by mohly být venku, kdyby se jednalo o jiné roční období.A užívat si tam sluníčka, deště, sbírat hmyz a slimáky,....
Jaké máte kachny, pižmovky nebo normální (pekingské apod.)? Na omrzání nohou jsou háklivé pižmovky, neumí si nohy schovat do peří. Při velkém mrazu jim pak při stání na promrzlém povrchu mohou nohy omrznout. Klasické kachny si nohy strčí do peří na bocích jak do kapsy a sedí pak na peří břicha.
Že jim v krmení něco chybí může být, protože směs jim vlastně těmi statkovými krmivy ředíte. Zkuste vypozorovat, zda se navzájem ozobávají, či nikoliv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík