Uživatel s deaktivovaným účtem

Gabina 01
napsal(a):
Takze jsou dost kvokave? Premyslim,ze je poridim ciste na sezeni na vejcich...
Jo, na to jsou vhodné. Když jim necháte nanést plné hnízdo, tak si na něho skoro jistě sednou. Většina jich dokonce sedne, i když se denně sbírá. Skoro všechny slepice brahmanek když kvokají, tak hlavně na jaře a počátkem léta. Pak vysedí a některé po vodění znovu časem sednou, jiné až další rok. Ale stejně je nejspolehlivější kvočnou hedvábnička. Je sice relativně malá, ale za to ze zkušenosti vím, že sedne 3x do roka a pečlivě vysedí cokoliv. Nemusíte se bát, není ani přes svoje opeření vůbec choulostivá. Hedvábničky mám doma a mám to vyzkoušené. Sedí, dokud se vše nevylíhne. Dá se říct, že není dospělé hedvábničky slepičky, co by nezakvokala.První sezónu vyroste z kuřete od jara nebo léta a další jaro již snese první vejce, asi po 10-15 vejcích pevně nasedne. Moje obsedla třeba 11 svých vajec, z 9 se vylíhla
Brahmanky mam asi čtyři roky a nikdy mi nekvokaly..ale ani bych jim vajicka od slepic standardni velikosti nedala,protoze by je nejspis rozslapaly,hodi se k nim přirovnání"jako slon v porcelanu"😁 kdyz maji vice vajicek v hnízdě, i tech svych velkych,tak je obcas nejake na kasi, musim je casteji sbirat😁
M.stehno
napsal(a):
Každý má asi jiné zkušenosti. U mě Brahmánky kvokaly nádherně.
Jj,moje vlasky take nikdy nekvokaly a chovam je vic,nez deset let😀,coz u nich ocenuji,protoze neustale dobre nesou.kvokaji mi maransky a jejich krizenky s vlasakem,ale jejich kvokavost pro mne neni žádoucí,upřednostňuji spolehlivou lihen😀
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gabina 01
napsal(a):
Takze asi zustanu u tech heduli teda. Ty kvokaji furt a nerozslapnou vejce. Kolik obsedne hedule klasických slepicich vajec?
Mě na jaře vyseděla z osmi vajec 8 vlašek. Podle velikosti 7-9 vajec obsedne. Jejích vajec se pod ní vejde 11-12.