Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím, mám dotaz. Máme doma od června 5 slepiček, 3 hybridky a 2 české zlaté kropenky. Kromě krmné směsi, pšenice, dáváme i nutrimix, skořápky, drcené kosti, drc. mušle,přidáváme i slunečnice jim denně dopřáváme odpoledne, než jdou spát, různé mňamky-rýži, těstoviny, psí konzervu, maso, syrové i vařené, ovesné vločky atd...CHtěli bychom jim do mňamky přimíchat i sušené kopřivy. A jelikož jsme si nestihli nasušit, nás to totiž v létě nenapadlo, chci koupit odsud. http://www.naturway.cz/produkty/kopriva-list/ nebo http://www.naturway.cz/produkty/kopriva-nat/ Co myslíte, bude lepší nať nebo list? A kolik toho asi dát denně pro 5 slepiček? Nebo jak často? 2-3x týdně? Nemám ponětí jak a kolik.

Olánek, srandičky, srandičky, ale nebudete věřit, tuňáka sice ještě neměly, ale když koupím psovi konzervu Max od Falca losos kousky, taky dostaly a jak jim šmakovalo. My máme slepiček 5 a taky jsou to slepičky vymazlený.

Asi list, kdyz susite doma, tak pak drhnete list, polud nemate srotak, co vezme i stonek. Jinak limit neni, podle mne, pokud to zamichate do vlhke michanice. Steje toho nedate 3 kila najednou, ne?

Olánek
napsal(a):
Kdyby byly mňamky lidské a slepičí shodné tak nic neříkám.Moje vlašky se těší až vysypu na hnojiště obsah králičích kotců.
To se máte, no, my bohužel králíky nemáme, mívali jsme kdysi dávno. Jsme rádi aspoň za větší kompost, dáváme tam i psí hovínka, taky tam tráví slepice dost času. Lidské mňamky nedáváme. Když dostanou rýži, tak nesolenou, kterou vařím psovi jako přílohu k masu, maso neosolené od psa, zbytky lidského jídla z kuchyně jim vůbec nedáváme.Kromě kostí, ty jim v drtičce nadrtíme. Kopřivy vezmu napůl nať a list, stejně kupuju byliny i psovi, tak je to fuk. U nás se zkrmí.
Svým slepicím dávám od vánoc sušené kopřivy ve svazku a pověsím jim ho trochu výše aspoň se zabaví a po novém roce začnu sbírat vajíčka do líhně .Kuřatům podávám kopřivy od 8 dne taky sušené nebo čerstvé , velmi jemně nařezané do míchanice tu dávám i holubům . Dejte si pozor nekrmte kopřivami které již kvetou obsahuji mnoho dusíkatých látek a slepice by mohly omezit snášku .
Jinak si myslím že to stou péči přeháníte .
napsal(a):
To se máte, no, my bohužel králíky nemáme, mívali jsme kdysi dávno. Jsme rádi aspoň za větší kompost, dáváme tam i psí hovínka, taky tam tráví slepice dost času. Lidské mňamky nedáváme. Když dostanou rýži, tak nesolenou, kterou vařím psovi jako přílohu k masu, maso neosolené od psa, zbytky lidského jídla z kuchyně jim vůbec nedáváme.Kromě kostí, ty jim v drtičce nadrtíme. Kopřivy vezmu napůl nať a list, stejně kupuju byliny i psovi, tak je to fuk. U nás se zkrmí.
Slepicky krmite urcite dobre,mate jich jen 5,tak si s nimi muzete vyhrat,pro mne by to byo malo,mam vetsi rodinu..ale co me zarazilo je,ze davate psi vykaly do kompostu a slepice to zerou..to musi byt mňamka..
napsal(a):
Prosím, mám dotaz. Máme doma od června 5 slepiček, 3 hybridky a 2 české zlaté kropenky. Kromě krmné směsi, pšenice, dáváme i nutrimix, skořápky, drcené kosti, drc. mušle,přidáváme i slunečnice jim denně dopřáváme odpoledne, než jdou spát, různé mňamky-rýži, těstoviny, psí konzervu, maso, syrové i vařené, ovesné vločky atd...CHtěli bychom jim do mňamky přimíchat i sušené kopřivy. A jelikož jsme si nestihli nasušit, nás to totiž v létě nenapadlo, chci koupit odsud. http://www.naturway.cz/produkty/kopriva-list/ nebo http://www.naturway.cz/produkty/kopriva-nat/ Co myslíte, bude lepší nať nebo list? A kolik toho asi dát denně pro 5 slepiček? Nebo jak často? 2-3x týdně? Nemám ponětí jak a kolik.
Pokiaľ chováte len 5ks, tak samozrejme neriešite cenu krmiva, aj keď Vaše vajíčka majú veľkú cenu... Sušená kopřiva je určite dobrá do krmiva, ale bežne sa do zmesiek pre nosnice aj rastúcu hydinu dáva vojteška, ktorá je okrem iného aj bohatá na dusíkaté látky (dávať max. 5% denne). Vaša cena za kopřivu je 143.80Kč za kilo, otvoril som prvý inzerát na bazoši u nás, kde je vojteška za cca 10Kč za kilo.
Ak by ste chovali viac kusov, tak by ste to museli riešiť.
esmez
napsal(a):
Taky nemám letos nasušené kopřivy. Dávám slípkám do míchanice rozmražený sekaný špenát, krásně se tím zvhlčí. Myslíte, že je to dostatečná náhrada?
Neni nutne mit nasusene koprivy,spenat je vyborny,kazda zelenina je dobra,muzete jim nosit z obchodu odlozene lupeni z kedluben,kvetaku..nosim ho kralikum☺jinak moje slepice i husy maji porad dost zelene pastvy,ale kdyz napadne snih,davame jim drolky ze sena,ktere smetame ve stodole pod senem..muzete pridat i granule pro kraliky nebo kozy,pokud jim budou chutnat😀ale pisete o "michanici čeho"?pokud byste je krmil kompletni smesi pro nosnice,tak zadne koprivy nutne nepotrebuji,jen na prilepsenou zpestrit jidelnicek..krmim smes,psenici,pastva,zbytky z kuchyne..20 letosnich kuric snasi 10 - 15 vajec denne
ančovička1
napsal(a):
Neni nutne mit nasusene koprivy,spenat je vyborny,kazda zelenina je dobra,muzete jim nosit z obchodu odlozene lupeni z kedluben,kvetaku..nosim ho kralikum☺jinak moje slepice i husy maji porad dost zelene pastvy,ale kdyz napadne snih,davame jim drolky ze sena,ktere smetame ve stodole pod senem..muzete pridat i granule pro kraliky nebo kozy,pokud jim budou chutnat😀ale pisete o "michanici čeho"?pokud byste je krmil kompletni smesi pro nosnice,tak zadne koprivy nutne nepotrebuji,jen na prilepsenou zpestrit jidelnicek..krmim smes,psenici,pastva,zbytky z kuchyne..20 letosnich kuric snasi 10 - 15 vajec denne
nekrmím směsí, jsem na tom stejně jako zadavatelka, mých sedm slepiček je pěkně rozmazlovaných:) Dávám jim pšenici syrovou i klíčenou, šrot pšeničný a sojový, klíčený hrách, kukuřici, slunečnici, zeleninu, tvaroh, vitamíny... Mám psy, které krmím syrovým masem a rýží se zeleninou, takže se pipky vždycky svezou s nimi a živočišné bílkoviny mají taky - dokonce 1x týdně i lososa:) Sice to není tuňák, jak doporučoval Olánek, ale i tak je o to vždy rvačka. I manžel to komentoval, že si nejde nevšimnout, že v pořadí důležitosti strávníků klesl zas o jednu příčku za psy a teď i za slepice:)
esmez
napsal(a):
nekrmím směsí, jsem na tom stejně jako zadavatelka, mých sedm slepiček je pěkně rozmazlovaných:) Dávám jim pšenici syrovou i klíčenou, šrot pšeničný a sojový, klíčený hrách, kukuřici, slunečnici, zeleninu, tvaroh, vitamíny... Mám psy, které krmím syrovým masem a rýží se zeleninou, takže se pipky vždycky svezou s nimi a živočišné bílkoviny mají taky - dokonce 1x týdně i lososa:) Sice to není tuňák, jak doporučoval Olánek, ale i tak je o to vždy rvačka. I manžel to komentoval, že si nejde nevšimnout, že v pořadí důležitosti strávníků klesl zas o jednu příčku za psy a teď i za slepice:)
😁tak to snasi kazda po dvou vejcich denne,ze?😀

esmez
napsal(a):
len aby si pan manžel nenašiel inú jedáleň
ančovička1
napsal(a):
😁tak to snasi kazda po dvou vejcich denne,ze?😀
skoro... Z těch 7 jsou ve snůšce jen 2, ostatní jsou ještě prckové. A protože jsem před výkonnými slípkami dala přednost krásnému peří (mám gournajky, což zas úplné přebornice ve snášce nejsou), snesly za poslední měsíc dohromady celých 25 vajec. Když vezmu v úvahu počáteční investici do chovatelského zařízení a výběhu, přišlo mě 1 vejce na 680,- Kč, a to nepočítám práci a krmivo. No nekupte to:)

Esmez, vy jste mě úplně pohladila na duši. Už jsem si říkala, že tady budu za cvoka. Můj pes je taky na BARFu a odtud mají naše pipky to maso atd.., vždycky jim odložím stranou. Jako jíst to společně se psem, neexistuje, to by to chuděry odskákaly. Máme ty 3 hybridky letošní a od toho července nesou pořád, každý den 3 slepice=3 vejce. Až mi jich je líto, stačilo by nést obden, aby si odpočinuly. Občas např. 1x týdně vynechá jedna z nich. Kropenky jsme koupili roční v červenci od chovatele, nesly taky denně, ale v listopadu začly pelichat, tak přestaly. Už jsou skoro přepelichané, mají nové peří, tak snad taky začnou nést. Jinak bylo od léta pořád od 5 slepic 5 vajec denně, třeba 2 -3 dny v týdnu byly 4. Ančovičko, slepice psí hovínka nežerou, pes kadí většinou venku, ale pokud se vykadí vzadu na zahradě, manžel to sebere na lopatku a hodí na kompost. Jak to tam dá, tak to je. Opravdu to nežerou. Stalo by se něco? Přece jen, chodí tam na ten kompost. Na kompostu přibydou max.3 kotky za týden. Úplně se to tam ztratí. Esmez, ještě píšete o počáteční investici do zařízení. Já jsem to sice nepočítala, ale manžel jim udělal na léto do podzimu úplně nový kurník, pojízdný dřevěný( něco podobného, jak měla ta paní v TV u Krauze), no a v září koupil ve stavebninách tvárnice, jak se z nich staví barák a postavil kurník zděný-zimní. Otvírání mají automatické. O dalších vymoženostech psát raději nebudu, byli bychom za blázny. A tak, my máme slípky pro radost, manžela to baví, je tam u nich na zahradě pořád. Každý den jim vybírá trus v kurníku atd... Já jsem spíš na ty psy.
ančovička1
napsal(a):
Esmez,pisete ze chovate gournajky,gugl mi nic nenasel,jak vypadaji,?jeste mrknu do vzorniku drubeze,muzete je vyfotit a poslat?
Do googlu napsat ,,la gournay poule´´ a taky je velká diskuze zde na ifauně - https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/721811/gournay-francouzske-plemeno-slepic#a3483946. Tak pěkné počtení a pokoukání jsou to opravdu krásné francouzské dámy
ančovička1
napsal(a):
Esmez,pisete ze chovate gournajky,gugl mi nic nenasel,jak vypadaji,?jeste mrknu do vzorniku drubeze,muzete je vyfotit a poslat?
přesně tak, mám je od frikmona a kouká se na ně opravdu krásně:) Sama je tak hezky vyfotit neumím, mám je ke konci téhle diskuze: https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3348620/prosba-o-kontrolu-navrhu-kurniku