Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2018 07:41
paskov244

XXX.XXX.120.12

Již od svých dětských let se pohybuji mezi chovateli tedy i po výstavách všeho typu . Všichni jste jistě slyšeli tu větu , je nás v organizaci málo hold starnem a nových mladších členů je čím dál míń . Myslím že je mizivá propagace jak ze strany základních organizací tak ÚVV ČSCH . Nevzpomínám si že by se dnešní výstavy nějak odlišovaly od těch z šedesátých let po stránce propagace . Spíš si myslím že je to ještě horší . ZO po výstavě sečte výdaje a příjmy podle toho je výstava úspěšná nebo ne a to je špatné .Výstavnictví by se nemělo řídit jen finanční otázkou ale i propagační . Když budu obyčejným návštěvníkem výstavy co mne může na ni upoutat , sele na rožni, možná ale kdybych se dověděl něco víc o vystavených zvířatech za kterými jsem vlastně přišel by bylo lepší . Protože posuzovací lístek je mi k ničemu tomu stejně nerozumím a v kleci vidím jen králíka bílého nebo černého u slepic to je stejné . U nás v ZO je jen pár chovatelů jak králíků tak slepic ale na vesnici je to jinak na každém pátem dvorku se chovají slepice samozřejmě hybridy a jejich potomci .PROČ . Protože jsou dezinformování obchodními společnostmi které se zabývají chovem a prodejem drůbeže o užitkovosti hybridu. Zkratka mají výbornou reklamu ,která na výstavách není . Řadový návštěvník laik o toho nám přece jde , se nedoví kolik slepice snese vajíček ,jakou mají barvu a jak jsou veliká . Králík kdy doroste do jatečného stavu kolik může mít mláďat do roka jaká je výtěžnost masa po odečtení kůže kterou můžeme ještě zhodnotit prodejem . Zapojit návštěvníka výstavy a uspořádat pro něho soutěž třeba o nejhezčí vajíčko . Tak by se dalo pokračovat dál co by mohly udělat ZO pro to aby upoutaly návštěvníka výstavy natolik aby se stal členem ZO. ÚVV ČSCH by se taky molo zamyslet nad problémem úbytku členské základny .Třeba tím že by nechalo natočit videa ze špičkových chovů ,nebo by veterinář radil jak pečovat o zvířata chované doma od andulky po koně a ta by se promítala na výstavách . Jistě by to přispělo k větší propagaci a přitažlivosti našich výstav .To byla má úvaha možná se nad ní někdo zasměje tak jako u nás v ZO a vše bude pokračovat dál ve starých vyjetých kolejích . Nebo u vás je to jinak ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2018 14:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já si beru na naši místní výstavu svoji Čmeldu. Tato ochočená bílá hedvábnička (r. 2015) je pro lidi velice poutavou atrakcí, nejprve sice většina lidí neví, co to je za tvora, ale já jim o ní povím víc, lidi to zajímá, pak si ji chodí hladit děti, lidi fotí, klidně si ji dávají na ruku, dají jí z ruky kousek pečiva a ona to hned sežere. Ona si tam letos chodila volně kolem klecí a někdo z chovatelů z jiných ZO ji hodil tam k hedvábničkám do klece, mysleli si, že utekla Velkou radost z ní měly mateřské školky, přišly na výstavu hned 3.
Oni si to mysleli i někteří návštěvníci
Další nápad, co jsem pro naši tradiční místní výstavu vymyslel, byla voliéra s jezírkem (stavební vanička) pro zakrslé k. a mandarinky, což se líbilo.
Jinak samozřejmě chodím okolo drůbeže a podávám návštěvníkům o drůbeži výklad, nejen o svojí hedvábničce, ale vystavené drůbeži. Hodně je zajímá snáška a vhodnost pro domácí produkci vajec, přibližná váha, nároky na výběh, kde se to dá koupit...
U nás už je taky převaha těch starších, nikdo se tam tolik nezastavuje nad návštěvníky jak já, Umějí tazatelům zkušeně poradit, ale nevedou zajímavé poutavé chovatelské atrakce (jako je moje Čmelda). Zato chovatelské kecy, jídlo a pivečko, pohoda,, tomu se v průběhu výstavy tradičně dobře daří.

12.12.2018 15:53
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Take se pridam. V letosnim roce jsem ke kazdemu plemeni hrabave, vodni drubeze a kralikum vyrobila informacni cedulku. Ktera obsahuje odkud to zvire pochazi. Jaka je jeho vaha. Snaska, barva vajec. U kraliku take odkud pochazi, jakou maji.mit vahu a neco ze zakladu standardu...
Chodi k nam na vystavu spoustu rodicu s detmi tak at vedi co je to za plemeno...
Take nas navstevuji materske skolky a skoly. K holoubkum jsou prozatim vytvoreny jen nazvy plemene, zkratka nikomu nic nepovi tak aspon tak.

12.12.2018 16:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jinak kazdorocne vystavujeme neco malo zvirat ma vitani jara. Na ukazku jsou tam jak dospela zvirata tak kuratka, housatka aneco malo kralicat...
V letosnim roce jsme tam meli kohoutka hedvabnicky jako mazla. Deti na nej stali frontu aby si jej mohli pohladit :) Taky tam mame ruzna vejce ktere jsou popsana od jakeho plemene jsou. Hodne lidi prijde jen tak poptat se ohledne toho co doma maji a nebo chteji....

13.12.2018 02:22
asitakhle

XXX.XXX.19.16

Je nejvíce smutné to ,že tyto stránky nebo podobné takto úspěšné neprovozuje již dávno ČSCH a chovatelé registrovaní v ČSCH si musejí vylívat své srdce,řešit své problémy ,psát své připomínky a domlouvat se a inzerovat zde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík