Super-nasadova-vajicka

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2018 11:45
TxCx

XXX.XXX.225.141

Dobrý den, má někdo zkušenost s tímto prodejcem?

13.12.2018 22:24
kodlmo

XXX.XXX.121.50

Ahoj ,i já bych se též rád poptal zda nemá někdo zkušenosti se super násadové vejce - Karlovi Vary? poslal jsem objednávku a neozval se mi,tak uvidíme co se z toho vyklube,
Dik za správu.
K.

14.12.2018 10:34
TxCx

XXX.XXX.225.141

No mě právě napsal lámanou češtinou, že chce poslat peníze na účet předem. Tak nevím, moc se mi to nepozdává...

14.12.2018 10:38
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Nic neposílejte, podle mě je to podvod !!!!!!!!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2018 10:42

Proč si ten člověk říká super násadová vajíčka? vždyť to je absolutně nic neříkající. obrázky z internetu, popisky asi taky, neříká to vůbec nic o rodičovských zvířatech či jejich kvalitě, pokud vůbec nějaká existují.

15.12.2018 23:39
michstr

XXX.XXX.76.5

Nedá mi to nereagovat na otázku: "Proč si ten člověk říká super násadová vajíčka?" No já nevím...možná kdyby si říkal "ty jsi ale chytrák (chtěla jsem napsat opak, ale automat zde mi to slovo zakázal)", tak by to někomu mohlo i dojít... Jen můj názor. M.

18.12.2018 20:05
Cajro33

XXX.XXX.164.248

Podvod to rozhodne nie je!!!
Len je pán opatrný. Mne osobne prišli vajíčka precízne zabalené a úplne v poriadku. Čo sa týkalo komunikácie bola tiež bezproblémová, pán sa predstavil a čo napísal to platí.
Takže neodsudzujte keď nepoznáte

18.12.2018 20:08
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Někomu příjdou někomu ne.

18.12.2018 20:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vtipný, no. Určitě pozitivní recenze od právě založeného profilu bereme vážně.
Už tu bývalo takové uskupení - Slepičář / Kavapo - tak nás poučilo.

Jinak proč ten precizně balící, bezproblémově komunikující chovatel
a majitel super-nasadovych-vajec
nepoužívá u inzerce vlastní fotografie, vlastních zvířat, z vlastního dvora?
A proč při popisu plemene používá blbosti typu - "uvádí se"?
To to nemůže napsat z vlastní (jistě bohaté) praxe s daným plemenem?
To musí kopírovat a omílat domněnky?

A proč u modrých Australek stáhl z internetu fotky zdrobnělých zvířat?
A proč nepíše správně názvy plemene?
A proč...?

18.12.2018 20:14
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Ano, ano vše je jak píšete. Jinak méte krásný vlašky

18.12.2018 20:21
Cajro33

XXX.XXX.164.248

Len píšem svoju skúsenosť
Mne príde tento pán podstivec
Keby chcel nemusel poslať nič peniaze mal na účte

19.12.2018 06:05
paskov244

XXX.XXX.120.12

Co může být na vajíčkách super ? Nevěřím takovýma jim podobným reklamám ani inzerátům vždy mi to připadá jako podvod na kupujícího .
Cajro 33 vaše vajíčka nebyla super ale byla dobře zabalená to je rozdíl , mi to připadá jako by jste ten inzerát podala sama a kní i kladnou recenzi jestli je to tak jak to vidím já tak od vás bych si nekoupil ani brk z kohoutího ocasu .

19.12.2018 08:40

dobře zabalená vejce ještě neznamená, že jsou oplozená, schopná vylíhnutí a že z nich vyleze to plemeno, které je nabízeno.

a nějak nemám důvěru v prodejce násadových vajec určitého plemene, když není schopen ani vyfotit svoje vlastní zvířata, od kterých ty vejce mají být. vždyť to je dneska s foťáky v mobilu práce na pět minut.

19.12.2018 18:52
horal

XXX.XXX.13.30

Mé zkušenosti s inzercí by už vydaly ny bestseller. Netvrdím že každý kdo inzeruje se snaží případného kupce oj***t, ale čím kudrnatější inzerát, tím větší pravděpodobnost. Každý rok si říkám, už dost, už se nenechám napálit. A nechám, protože jsem důvěřivý a věřím v poctivost lidí. U mne to už hraničí s naivitou. Letos jsem se nechal napálit dvakrát. Poprvé v létě kdy jsem sehnal dve samičky králiků a byl mi k nim nabídnut nepříbuzenský samec, Kdo by to nebral. Cena trochu vyší, ale běžná. Protože byly dvouleté, hned jsem připustil. Jedna zabřezla a druhou připouštím kazdých 14 dní a pořád nic. Mne ani nenapadlo se podívat na rodokmeny natož na čísla vytetovaná, vřdyť jsou to špičkovích chovatelů, dokonce působí v klubu dotyčného plemene. Začalo mne to zajímat až v době kdy ta první porodila dve králičata, samečky a já je chtěl zaregistrovat. Zjistil jsem že samec má jiné čísla než jsem dostal rodokmen. Ptal jsem se bývalých majitelů jak to s tim je. Odpověď byla pouze že takového samce nikdy v chovu neměly. Bylo mi to divné, protože číslo okresu bylo 94 a ten u nás neni. Poslal jsem dotaz opět bývalým majitelům. Odpověď opět stejná, takového samce jsme nikdy neměly. Požádal jsem o pomoc registrátora a ten také nevěděl poradit. Údajně by mohl být ze Slovenska z okresu Senica. Jenomže v levém uchu má C 16, kdyby byl ze slovenska Měl by S 16 a pak senica má čtrnácku. Dál už to řešit nebudu, králik pude na pekáč. Podruhé jsem se napálil před pár dny. Drúbežárna Dbřany nabízela kuřice domunant ve stáří 20 týdnů za 189 Kč. Aby mně babka nebrala násadovky vlašek na konzumní prodej tak jsem se rozhodl že ji pořídím hybridky. Po novém roce začnou nést takto bude akorát. Vzal jsem si dovolenou v práci a vyrazili jsme na 80 km výlet. Našel jsem to v pohodě. Takže napřed zaplatit u kasy kde jsem dostal papírek s počtem kusů a barvou a pak jsem si zašel k hale asi sto metrů. Tam jsem počkal u venkovních dveří ( do haly vstup zakázán) a po cvíli zaměstnanec přinesl bedny s kuřicema. Kuřičky docela pěkně opeřené, ale věk tak 14-15 týdnů a nikoliv 20. No ale když už jsem pro ně jel, tak na to kašlu. Stejně by mi tvrdily že jim je 20 týdnů. A to jsem ještě zapoměl na nákup násadovek vlašky žluté z Německa, kde nme i s dopravou přišlo vajíčko na 60Kč a vylíhly se dvě kuřata. Jedno pošlo do týdně a druhé ve třech měsících. Takže důvěřuj, ale prověřuj.

16.1.2019 21:19
Bilefelder

XXX.XXX.47.28

Dobrý den v spolek
děkuji za drby ;)
Kdo ma špatnou zkušenosti at zvedne rukou 👆👆
i když časem možna to přijde,
nikdo nezavděčí všem to je logický
Jsem teprve na začatko s chovem
( zatím je to spíš koníček než profesionalní chov )
ale někdo ma pravdu , mám dát vlastní fotky to udělám ale nemám tak hezký profesinálni jak jsem našel v netu.
nice meně ( vždy ) budou drbalovi
dnes drbou mě , zítra někoho jiného
to tak na světě chodi , vložím aktuálni video abyste mohli ho drbát 🤣
mejte se v spolek!
a fotky kuřat u první dva chovatele
z 20 vajec 19 oplozeni a vylihlo 12
z 32 vajec vylihlo 27 kuřat
zatím nikdo jiny s bielefildský nema jiné zkušenosti .

16.1.2019 21:24
Bilefelder

XXX.XXX.47.28

tady email na pana co měl těch 32 vajiček
a fotku jeho kuřat
marusik.juraj@gmail.com

16.1.2019 21:27
Bilefelder

XXX.XXX.47.28

pan co mě obhajovál vyš a hned jste ho okamenováli , třeba dá fotky sam
měl 19 oplozenych vajec z 20

tak a co jste dukazali Vy jako zkušený chovately?

16.1.2019 21:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Youseffe, my tu nejsme žádní drbalovi (to je náš jednatel, že), zrovna včera mi mmch. volal.

Já si od začátku říkal, jestli to nebudete vy (ta čeština + Vary + bílefeldky), ale ta neprofesionalita
vašich inzerátů musela jasně vzbuzovat pochybnosti - a nemyslete si - Čech je osoba od přírody
nedůvěřivá a pro korunu si nechá vrtat koleno. A jak už zajisté víte, Čech-Chovatel je přímo diagnóza,
vymykající se i běžné definici Čecha. Takže přeji šťastnou ruku a dobré světlo při pořizování
vlastních fotografií. Až budete mít s chovem daného plemene třeba aspoň 10 let zkušeností,
pak už určitě nebudete muset kopírovat obecné pindy z Wikipédie, třeba o tom, jak dlouho rostou
současné linie kohoutků bílefeldek. Ono jedna věc je Gůgl, druhá Vzorník a třetí ta praxe a realita.
Ona i ta Vlaška, například, má údajně začít snášet kolem 20-24 týdne věku, což některé bez problémů
dodrží, ale u většiny dnešních linií mnoha rázů už to prostě není pravda. Takových nesrovnalostí
s obecně psanou-omílanou-opisovanou "pravdou" je plno.

Já třeba mám fšude 1 nick, 1 stejnou přezdívku, tak už mě každej zná a ví a je jasno.
Inzerce byla pod smyšleným nickem, tady máte v diskusi další, i to je potom takové zmatečné.

Má úcta. JM

16.1.2019 22:31
Bilefelder

XXX.XXX.6.23

Děkuji za vysvětleno
právě proto , řikám spíš jsem laik než chovatel , ale poctivý teda ale jsem 😁
no , je to složitý všichni nick name co jsem chtěl dát byla obsazena
něco vymyslím a do třetice to bude nejlepší ;)
jo jo , 10 let zkušeností zatím opravdu nemám
15 let v dětství jsem chovál slepice
ale co dum dál , směs všeho
defakto i ted jsem u směs všeho
jelikož všechno se mi libi
ale pomalu asi posouvám k 1 možna 2 plemena!
ale v tom drbáni nemyslel jsem až tak něco špatného ;), jen trošku 🤣🤣

19.1.2019 11:06
HajotaDR

XXX.XXX.48.116

Dobrý den, ptali jste se na zkušenosti s tímto prodejcem. Takže přidám svou. Pánovi jsem napsal loni v říjnu a objednal 50 ks vajec Bílefeldská slepice. Mou objednávku přijal s tím, že dodání bude tak za 2 měsíce a to po platbě předem. Platbu jsem zaslal a čekal. Nastal problém s komunikací, neboť pán změnil email. Po napsání na nový se komunikace obnovila. Ke konci roku jsem poprosil o sdělení termínu dodání. Odpověď byla, že počátkem ledna. Po Novém roce mi bylo upřesněno, že do týdne až 10 dnů vejce budou. Ve středu 16.1. jsem k pánovi zajel, vejce obdržel opravdu skvěle balené a dal do líhně. Tolik fakta. Jinak dodám, že pán je cizinec trvale žijící v Čechách, proto není jeho čeština dokonalá, ale kdo z nás mluví cizím jazykem stejně jak rodným. Pracuji v Německu a proto vím, jaký problém mají moji kolegové s českými názvy a výslovností. Tolik moje zkušenost. Přidám pak i oplozenost a počet vylíhnutých kuřat.

19.1.2019 19:37
začátek

XXX.XXX.4.22

kodlmo napsal(a):
Ahoj ,i já bych se též rád poptal zda nemá někdo zkušenosti se super násadové vejce - Karlovi Vary? poslal jsem objednávku a neozval se mi,tak uvidíme co se z toho vyklube,
Dik za správu.
K.

Vše v pohodě,akorát Česká pošta opět zazářila,ale společně jsme vajíčka dohledali a už jsou v líhni.Jinak cena byla 30Kč ks,ale za 30ks 1000Kč tak asi stovku balné a 250Kč pošta.Vajíčka poctivě zabalená a všechna to přežila,tak jen dočkat času co se vylíhne.

19.1.2019 21:30
Cajro33

XXX.XXX.181.219

25.1.2019 10:19
HajotaDR

XXX.XXX.48.116

Gratuluji, to je hezký úspěch. Já si ještě musím počkat 11 dní, ale kontrola oplozenosti dobrá, ze 48 nasazených jen 6 čistých. Tomu říkám dobrý rodičovský kmen.

2.2.2019 15:20
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

cajro 33
krásné jsou, přeji vše nejlepší 👍👍👍

7.2.2019 18:37
HajotaDR

XXX.XXX.48.116

Takže dolíhnuto. Zopakuji průběh. Vloženo 48 vajec, vyřazeno 6 čistých a poté 5 s mrtvým zárodkem. Ze zbylých 37 vajec se vylíhlo 37 hezkých a naprosto zdravých kuřátek. To je má zkušenost s vejci od tohoto prodejce.

8.2.2019 10:14
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

moc gratuluju , přeji hodně štěstí 👍👍

10.2.2019 13:51
HajotaDR

XXX.XXX.48.116

Děkuji ti Josefe, přidám fotky po týdnu a nějaké pošlu. I tobě hodně úspěchů s novou násadou.

10.2.2019 16:01

No za mne nic moc,ale při posílání poštou to lze předpokládat.30ks Australek modrých,20ks vyřazeno 9 den,5 ks vylíhlích,zbylá 3 čisté dvě se neproklovla.Budu spokojen za jednoho kohouta,jnak cena za kuře 250Kč a to se vyplatí. Jinak mé se vylíhla všechny,ale při kontrole 9 den jsem 5 vyřadil z.velsumky oranžovokrké.

10.2.2019 19:48
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

i to muže se stát, když bylo zrovna mraz jak víte a vajička jak víte zustala delé na poště, ale i tak vajička další bych Vám dál gratiz, jen tak ! ačkoliv za to jsem nemohl!

10.2.2019 20:07

Bilefelder napsal(a):
i to muže se stát, když bylo zrovna mraz jak víte a vajička jak víte zustala delé na poště, ale i tak vajička další bych Vám dál gratiz, jen tak ! ačkoliv za to jsem nemohl!

Jo to by se mi velice hodilo,balné a poštovné rád zaplatím.

10.2.2019 22:18
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

vždyt jo , v emailu 26/1 jste napsál že jste vyplnil Vaše vajička a žadna slava také a 27/1 jsem Vám napsál , že až budete chtít pošlu Vám další pak jste níc neodpovidál!
ačkoliv za mraz a prodloužení čas u pošty nemohu, ale v pohodě.

12.2.2019 16:08
Cajro33

XXX.XXX.130.88

12.2.2019 17:43
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

WAW, krásně jsou, at se dáří

26.2.2019 13:57

Dobrý den,moc děkuji za nová vajíčka 20ks zdarma,tak toho se člověk jen tak nedočká,zvláště jak byla chyba na straně pošty.Včera podané a dnes ve 13h dodané,tak by Česká pošta měla fungovat.Ještě jednou moc děkuji.

28.2.2019 19:09
Bilefelder

XXX.XXX.22.41

Dobrý den

Jsem moc rád, že vajička tak super rychle k Vám dojela ;), ne jako minulý
asi 5 dnů v -9 stupnu někdy visela...
tehdy jsem nevěděl o tu rychlou službu
je o malinko dražšší ale super rychla
nemáte za co poděkovát
mám pár slepic pro radost je to koníček
ta těch par korun nikdo nezbohatne 😁
přeji hodně uspěchů a rádo se stalo