Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli měl vole plný žrádla a střeva prázdná, pak uhynul na neprůchodnost nebo na měkké vole.

Ano, dá se to řešit, ale dřív, než zvíře uhyne hlady, no.
M.stehno
napsal(a):
Dík moc dá se to nějak řešit ??? Mrzí mě to byl to nadějný letošní kohoutek (2.4.2018) na chov.
Asi je třeba to řešit na začátku příznaků. Zadruhé "vole měl plný žrádla" znamená co? Bylo plné tekutiny a zbytků šrotů,zrní... , nebo bylo tuhé uvnitř klubko trávy,sena,provázku,polystyrénu ve směsi se zrním,šroty. V žaludku bylo co? Až budete vědět proč potrava nepostupovala trávicím traktem, budete vědět jak tomu předejít, případně jak to léčit.
Tohle se udělá během pár dní. Vole má plné, ale do žaludku jde minimum a tak má pocit hladu a čím víc žere tím víc se ucpává. Průchod z volete do žaludku může být neprůchodný z důvodu šprajcnutí cizího předmětu, nebo tam může být cista. Těch příčin může být víc a jenom pitva odborníkem vám stanoví příčinu.
Typický případ "tvrdého" volete, kdy nadměrný příjem výrazně vláknité trávy (sena) a následné vytvoření chuchvalce zabraňujícímu průchodu potravy dále a postupné zkvašení obsahu vede k úhynu vysílením. Zadavatel po laické pitvě udává běžný, normální obsah volete a prázdný žaludek (dokonce bez gritu). Buď bylo něco přehlédnuto na cestě jícnem, nebo je to celé divné.
ančovička1
napsal(a):
Mne by zajimalo z jakeho duvodu se takto kohout nacpe senem..nema treba hlad?..je to hrozne,slepice chovam spoustu let a toto vidim poprve..
zdravím.to nevzniká ze dne na den, ale několik dní.stačí,aby slepice sezobla třeba knoflík,nebo kousek nalezeného provázku,který ucpe nálevku z volete do trávicího traktu.zvíře sice žere,ale do žaludku se potrava nedostane a zvíře tu díž má stále hlad a hromadí se mu to ve voleti.stává se to i u holubů,jediná pomoc je operace.vole naříznout žiletkou,obsah vyjmout a následně zašít.zvlášt vole,a zvlášt kůži.a k žrádlu pak předložit něco lehce stravitelného a kašovitého.dělal jsem to již několikrát,ale u holubů.slepice asi nebude výjimka.seno je tímto pověstné,je těžko stravitelné,utváří ve voleti chuchvalce.

Drůbež dokáže sežrat ledasco, jednou jsem si všimla, že kachna nežere, tak jí muž chytil a v zobáku měla doslova vpáčenou zátku od piva. Museli jsme ji vytáhnout kleštěma, ale dostala se z toho.