Problém kohout – nemoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2018 20:46
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Dobrý den, mám problém. Můj kohout onemocněl a nakonec dnes ráno umřel . Od Pondělka byl takový skleslý, vole měl plný žrádla. Ale ve střevech nic neměl a měl je nafouknuté. Prosím nevíte co by to mohlo být ??? Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2018 20:57

Jestli měl vole plný žrádla a střeva prázdná, pak uhynul na neprůchodnost nebo na měkké vole.

19.12.2018 21:00
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Dík moc dá se to nějak řešit ??? Mrzí mě to byl to nadějný letošní kohoutek (2.4.2018) na chov.

19.12.2018 21:19

Ano, dá se to řešit, ale dřív, než zvíře uhyne hlady, no.

19.12.2018 21:20
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Myslím kdyby se mi to objevilo u slepic ???

19.12.2018 22:51
rate

XXX.XXX.227.209

M.stehno napsal(a):
Dík moc dá se to nějak řešit ??? Mrzí mě to byl to nadějný letošní kohoutek (2.4.2018) na chov.

Asi je třeba to řešit na začátku příznaků. Zadruhé "vole měl plný žrádla" znamená co? Bylo plné tekutiny a zbytků šrotů,zrní... , nebo bylo tuhé uvnitř klubko trávy,sena,provázku,polystyrénu ve směsi se zrním,šroty. V žaludku bylo co? Až budete vědět proč potrava nepostupovala trávicím traktem, budete vědět jak tomu předejít, případně jak to léčit.

20.12.2018 20:17
M.stehno

XXX.XXX.71.179

ve voleti bylo obilí, šrot prostě normálně comá být. V žaludku nebylo nic.

21.12.2018 16:05
horal

XXX.XXX.13.30

Tohle se udělá během pár dní. Vole má plné, ale do žaludku jde minimum a tak má pocit hladu a čím víc žere tím víc se ucpává. Průchod z volete do žaludku může být neprůchodný z důvodu šprajcnutí cizího předmětu, nebo tam může být cista. Těch příčin může být víc a jenom pitva odborníkem vám stanoví příčinu.

21.12.2018 22:38
rate

XXX.XXX.227.209

Typický případ "tvrdého" volete, kdy nadměrný příjem výrazně vláknité trávy (sena) a následné vytvoření chuchvalce zabraňujícímu průchodu potravy dále a postupné zkvašení obsahu vede k úhynu vysílením. Zadavatel po laické pitvě udává běžný, normální obsah volete a prázdný žaludek (dokonce bez gritu). Buď bylo něco přehlédnuto na cestě jícnem, nebo je to celé divné.

23.12.2018 08:21
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Mne by zajimalo z jakeho duvodu se takto kohout nacpe senem..nema treba hlad?..je to hrozne,slepice chovam spoustu let a toto vidim poprve..

23.12.2018 09:31
2mazutak

XXX.XXX.6.190

ančovička1 napsal(a):
Mne by zajimalo z jakeho duvodu se takto kohout nacpe senem..nema treba hlad?..je to hrozne,slepice chovam spoustu let a toto vidim poprve..

zdravím.to nevzniká ze dne na den, ale několik dní.stačí,aby slepice sezobla třeba knoflík,nebo kousek nalezeného provázku,který ucpe nálevku z volete do trávicího traktu.zvíře sice žere,ale do žaludku se potrava nedostane a zvíře tu díž má stále hlad a hromadí se mu to ve voleti.stává se to i u holubů,jediná pomoc je operace.vole naříznout žiletkou,obsah vyjmout a následně zašít.zvlášt vole,a zvlášt kůži.a k žrádlu pak předložit něco lehce stravitelného a kašovitého.dělal jsem to již několikrát,ale u holubů.slepice asi nebude výjimka.seno je tímto pověstné,je těžko stravitelné,utváří ve voleti chuchvalce.

23.12.2018 17:59

Drůbež dokáže sežrat ledasco, jednou jsem si všimla, že kachna nežere, tak jí muž chytil a v zobáku měla doslova vpáčenou zátku od piva. Museli jsme ji vytáhnout kleštěma, ale dostala se z toho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík