Krmení pro nosnice - jaké nejlepší?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2018 15:02
sharkezi

XXX.XXX.132.134

Mám dotaz ohledně krmících směsí. U nás,kde bydlím,tak mají všude "Sehnoutek",ale musím říct,že s ním nejsem moc spokojená. Ani slepicím moc nechutná. Zaváželi nám sem Energys,ale už přestali jezdit,ten byl super,slépky i kachny z něj byli nadšené,ale už nerozváží a tak musím krmit Sehnoutkem a to teda je docela hrůza. Jaké máte zkušenosti s různými druhy krmiva? Mohli byste mi něco doporučit? Jsem od Poličky a tady je to teda totálně zahlceno Sehnoutkem :((

20.12.2018 16:28
david699

XXX.XXX.245.29

VKS Pohledští Dvořáci

25.12.2018 11:12
kko

XXX.XXX.179.226

V bývalém výkupu u sila v Poličce.

25.12.2018 12:48
chovatel  30

XXX.XXX.96.58

sharkezi napsal(a):
Mám dotaz ohledně krmících směsí. U nás,kde bydlím,tak mají všude "Sehnoutek",ale musím říct,že s ním nejsem moc spokojená. Ani slepicím moc nechutná. Zaváželi nám sem Energys,ale už přestali jezdit,ten byl super,slépky i kachny z něj byli nadšené,ale už nerozváží a tak musím krmit Sehnoutkem a to teda je docela hrůza. Jaké máte zkušenosti s různými druhy krmiva? Mohli byste mi něco doporučit? Jsem od Poličky a tady je to teda totálně zahlceno Sehnoutkem :((

Oslovte pana Veselého, lihne.cz , rozváží ...krmivo Marefy....

25.12.2018 13:35
horal

XXX.XXX.13.30

Energys rozváží po celé republice krmné směsy Kvídera ze Spáleného poříčí.

25.12.2018 13:50
jo012810

XXX.XXX.101.35

sharkezi napsal(a):

Tak nevím...Shnotek a synové zde byli již několikrát na pranýři. Já mám s jejicj směsí N2 - sypké nosnice stejnou užitkovost u slepic i japonských křepelek, jako když jsem zkoušel dva měsíce Energys. Jen pro Energys jsem musel zajet do prodeje ode mne vzdálené cca 15 km a Sehnoutka mi prodávají asi 0,5 km od domu....

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2018 15:20

ja mám zmes akú si spravím a sliepky sa nepýtajú na značku

25.12.2018 19:27
nighthunter

XXX.XXX.213.46

a čo tak aspoň zloženie napísať a byť konštruktívny?

26.12.2018 07:40

nighthunter napsal(a):
a čo tak aspoň zloženie napísať a byť konštruktívny?

nikto tu zatiaľ nedal zloženie zmesky.
Sehnoutek ???
VKS Pohledští Dvořáci ???
V bývalém výkupu u sila v Poličce???
Energys???

CDD zimná Foox:
miera -liter, zmiešať a zgranulovať

Morky

8 žito
2 kukurica
2 ovos
1 jačmen
1 slnečnica
1/2 zelene -granule lucerny, alebo sušená žihlava
4Pl krmne vapno
2Pl vitamin napr roboran,..
2Pl sušená krv
+ bielkovinový koncentrát

Nosnice

8 žito
1 kukurica
1ovos
1 slnečnica
1/2 zelene
4Pl krmne vapno
2Pl vitamin
2Pl sušená krv

Je to dosť konštruktívne?

3.1.2020 13:21
kira

XXX.XXX.64.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nikto tu zatiaľ nedal zloženie zmesky.
Sehnoutek ???
VKS Pohledští Dvořáci ???
V bývalém výkupu u sila v Poličce???
Energys???

CDD zimná Foox:
miera -liter, zmiešať a zgranulovať

Morky

8 žito
2 kukurica
2 ovos
1 jačmen
1 slnečnica
1/2 zelene -granule lucerny, alebo sušená žihlava
4Pl krmne vapno
2Pl vitamin napr roboran,..
2Pl sušená krv
+ bielkovinový koncentrát

Nosnice

8 žito
1 kukurica
1ovos
1 slnečnica
1/2 zelene
4Pl krmne vapno
2Pl vitamin
2Pl sušená krv

Je to dosť konštruktívne?

Dobrý den, jde ve směsi nahradit žito pšenicí a kde objednáváte sušenou krev? Popřípadě je nějaká náhrada, když neseženu. Děkuji

3.1.2020 13:26
kira

XXX.XXX.64.11

Tak krevní moučku jsem už objevila.

3.1.2020 14:18

kira napsal(a):
Dobrý den, jde ve směsi nahradit žito pšenicí a kde objednáváte sušenou krev? Popřípadě je nějaká náhrada, když neseženu. Děkuji

Podľa Česko-slovenského slovníka (VEDA: Bratislava 1981) sa české slovo žito do slovenčiny prekladá ako raž alebo ako žito. V slovenčine máme slovo žito, ktoré sa v Krátkom slovníku slovenského jazyka vysvetľuje ako „1. základná obilnina pestovaná pre zrno na výrobu múky (v západnej polovici Slovenska pšenica, vo východnej polovici raž); 2. zrno tejto obilniny“. Podľa českých výkladových slovníkov sa v češtine slovom žito označuje raž, ale ako oblastný moravský výraz sa používa aj na pomenovanie pšenice. V slovenčine je na rozdiel od češtiny slovo žito neodborné pomenovanie, slovenské odborné botanické názvy obilnín sú raž a pšenica.

takže u mňa žito = pšenica

3.1.2020 14:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Podľa Česko-slovenského slovníka (VEDA: Bratislava 1981) sa české slovo žito do slovenčiny prekladá ako raž alebo ako žito. V slovenčine máme slovo žito, ktoré sa v Krátkom slovníku slovenského jazyka vysvetľuje ako „1. základná obilnina pestovaná pre zrno na výrobu múky (v západnej polovici Slovenska pšenica, vo východnej polovici raž); 2. zrno tejto obilniny“. Podľa českých výkladových slovníkov sa v češtine slovom žito označuje raž, ale ako oblastný moravský výraz sa používa aj na pomenovanie pšenice. V slovenčine je na rozdiel od češtiny slovo žito neodborné pomenovanie, slovenské odborné botanické názvy obilnín sú raž a pšenica.

takže u mňa žito = pšenica

Vidíte, toto jsem neznala.
A to mám tetu Slovenku, takže různé lienky, korytnačky, žubrienky, pivnice a kapusty mě nerozhází. Ale že je u Vás žito možné nazvat žitem pšenici, to jsem nevěděla. Děkuji za rozšíření obrozů. :)

3.1.2020 15:09
kira

XXX.XXX.64.11

Myslela jsem si to, ale pro jistotu se ptám. Jak naschvál tu loni bylo nasazené aj žito aj pšenica, tak vím , že je to rozdílné.

3.1.2020 16:11

kira napsal(a):
Myslela jsem si to, ale pro jistotu se ptám. Jak naschvál tu loni bylo nasazené aj žito aj pšenica, tak vím , že je to rozdílné.

njn, to sú tie miestne názvy. Raž nemám, občas sa dá zohnať triticale, ak by som mal, tak dám. Aj tak sa snažím do "zmesky" dať čo najviac druhov semien, tamtá zmes je iba základ, ten zostáva zachovaný - občas do nej dávam malom množstve repku olejnú, hrach, ľan, občas zmes pre veľké papagáje proste CDD -čo dom dá

3.1.2020 16:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tak se nám ta česko-slovenština zamotala. Pro upřesnění z wikipedie: Žito (Secale) je rod jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých (Poaceae) s přibližně 12 druhy. Kulturní druh, žito seté, je obilnina pěstovaná na polích za účelem zisku zrna, ze kterého se vyrábí potraviny pro lidi a krmiva pro zvířata. Pěstuje se též jako pícnina či meziplodina. Společně s pšenicí, kukuřicí a ječmenem je to jedna z nejrozšířenějších obilnin nejenom v mírném pásu; na rozdíl od pšenice je ale o trochu odolnější, takže snese i pěstování ve vyšších polohách. Zrno se používá na chlebovou mouku, jako náhražka kávy (melta), k výrobě perníků, jako krmivo či se z něho vyrábí alkohol (gin). Žito obsahuje lepek. Křížením žita a pšenice vznikl mezidruhový kříženec tritikále zvaný žitovec. Žito není opylováno hmyzem, ale větrem.
Starší český název žita je rež, často se s ním lze setkat ve formě přídavného jména režný.
Pšenice (Triticum) je rod jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých (Poaceae) s přibližně 20 druhy. Zahrnuje jak šlechtěné, tak planě rostoucí druhy. Pšenice jsou jedny z nejstarších kulturních rostlin, pocházejí z jihozápadní Asie.

3.1.2020 16:36
ančovička1

XXX.XXX.35.36

A jak tedy na slovensku říkají pšenici?

3.1.2020 16:41

spisovne pšenica, ale hovorovo ako kde

3.1.2020 16:41
Varaxi

XXX.XXX.1.226

ančovička1 napsal(a):
A jak tedy na slovensku říkají pšenici?

Pšenica. Pokud vím, tak se tomu jinak říct poslovensky nedá.

3.1.2020 16:43

Varaxi napsal(a):
Pšenica. Pokud vím, tak se tomu jinak říct poslovensky nedá.

tak u nás bežne - žito
záhoráci (moraváci prehodení cez moravu) - melací žito - pšenica
turecké žito - kukurica
tam je to všeobecne na huavu a treba sa pýtat o čom je vlastne reč

3.1.2020 17:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

tak u nás bežne - žito
záhoráci (moraváci prehodení cez moravu) - melací žito - pšenica
turecké žito - kukurica
tam je to všeobecne na huavu a treba sa pýtat o čom je vlastne reč

No já myslela spisovně. :)

Turecké žito je kukuřice - opět děkuji, toto taky neznám. :)

7.1.2020 09:33
Nebel

XXX.XXX.210.187

sharkezi napsal(a):

Já jako plzeňák beru zde www.agrotree.cz/
Mají krmivo i bez GMO jak jsem již zde psal v jiném vláknu.
Rozváží s několika možnostmi přepravy.

7.1.2020 11:12
jo012810

XXX.XXX.101.35

sharkezi napsal(a):

Já stále krmím směs od kuřete až po nosnice "Sehnoutek a synové", prodejce mám do půl km od domu. Vyzkoušel jsem energys. Pro tu jsem jezdi cca 15 km od dmu. Krmil jsem jak slepice, tak JKN. Žádný rozdíl jsem nezjistil a to křepelky jsou docela náročné, aby dobře nesly. Pro mne byl rozdíl v délce dojezdu a energys byl i o něco dražší...

7.1.2020 15:09
horal

XXX.XXX.13.30

Mne vyhovuje Kvídera. Prodává Energys a také trochu dráž, ale doprava je 149 Kč při objednávce nad 1000 Kč, jinak 199,- doprava. Dodává po celé republice i na Slovensko. Nevím jaké jsou tam dodací lhůty, ale v Plzeňském kraji je to maximálně do 48 hodin, ale většinou druhý den a až do garáže. Dokonce si objednávám při tom i návnady a nástrahy pro ryby. Jsem s nimi velice spokojen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík