ahojte, mal by som otazku,
ostali mi 1 kacer a 3 kracice (pekinska biela) a 6 landeskych husi kedze sa nepodarilo presne urcit pohlavie v case redukcie stavov, su z Juna 2018. Kacer je uz aktivny a pari sa z kacicami uz asi mesiac dva, moc mu to neslo ale zlepsuje sa casom. Problem vsak je ze akonahle teraz posledny mesiac vylezie na kacicu tak husi (zrejme gunari) tam pribehnu a vyrusia ich a odhanaju ho. Vsimol som si ze v bazene zapasia dve husi (tiez pravdopodbne gunari) snazia sa jedna na druhu vyliezt a ostatne vtedy pribehnu a robia hluk. a rovnako sme sa dostali az k tomu ze jedna z kacic (neviem ci stale ta ista) je v bazene s husmi a hus (zrejme teda znovu gunar) sa na nu snazi vyliezt a parit sa. kacica ma natiahnuty krk do predu zdvihnuty chvost.
zo 6 husi kt mame podla znakov sa mi zda ze iba dve su pravdepodobne husi a zvysok gunari.
viem ze hus a kacica sa nekrizia ale skor sa bojim aby jej neublizili predsa je to vacsie zviera alebo ju neutopili v tom bazene, aj ked som videl videa parenia v jazere tiez to vyzera ze ta kacica alebo hus sa uz uz utopi ale je to pre nich asi bezne.
moj plan bol ze ponechame vsetkych do januara (co uz vlastne je) februara pokial nebudu husi znasat a vtedy uvidime ktora je hus a kt. gunar a zaroven vyskusame skontrolovat pohlavie cez kloaku. a mal by ostat iba 1 gunar a 2-3 husi.
a dufam, ze ked bude iba jeden gunar so svojimi husami a jeden kacer s kacicami ze sa kazdy bude venovat iba svojemu haremu.
ančovička1
napsal(a):
Už poněkolikáté čtu váš příspěvek..nechapu,proč necháte kacenky a husy týrat nekolika housery..pokud houseta nepoznate podle křiku a podle postavy,píšete,že to zjistite kloakalni metodou,což u takto starých hus neni žádný problém..každý chovatel je za svá zvirata zodpovědný..
nechapem Vasu reakciu, dakujem. nikto nikoho netyra, kacice maju svoje miesto v priestore, husi im neublizuju. ked je hus v bazene kacice tam nepustia, tie tam idu vzdy az ked ich husi pustia. teraz sa parkrat stalo ze jedna kacica bola v bazene s husou. ziadne tyranie nikde nie je. cely den a celu noc su vsetci 10 spolu a spolu oddychuju na jedno mieste a neodhanaju husi kacice od jedla ako to bolo davnejsie ked boli mladsie.
ale dakujem za nazor.